въпрос за FeedForward
- subsonic
- има известен опит
- Обратна връзка:
въпрос за FeedForward
Като се поразрових малко из форума ми допадна доста схемичката FeedForward Error Correction (A+B) amp на Даниел Петров като вариант за мои бъдещ амп,но имам едно въпросче към имащите повече опит от мен.Мисля да налепя ампчето и понеже виждам че няма проблем при захранване 2х65в колкото е и моето,мисля да го подкарам с MJ15024/5.Но с 2 крайни няма ли да им дойде малко "на нагорнище"?По добър вариант в моя случай няма ли да са 4 краини.
Става въпрос эа първата схема от линка
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... highlight=
Поэдрави эа яката схемичка
Става въпрос эа първата схема от линка
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... highlight=
Поэдрави эа яката схемичка
- SlowDead
- има известен опит
- Обратна връзка:
На тези напрежения преспокойно може да си сложиш MJ15003/4 те са 20 ампера максимално за разлика от 24/25 които по спомени мисля че бяха около 16 ампера .. !
Много по-добре е с по един краен на рамо ...!
А ако ще го слушаш на 8 омови колони нямаш никакви проблеми
За 4 омови вече ще се озори малко но мисля че пак няма да имаш проблеми .. аз клатя същата схема на +-60 волта и няма проблеми на 4 ома
Много по-добре е с по един краен на рамо ...!
А ако ще го слушаш на 8 омови колони нямаш никакви проблеми

За 4 омови вече ще се озори малко но мисля че пак няма да имаш проблеми .. аз клатя същата схема на +-60 волта и няма проблеми на 4 ома

- maximal
- има известен опит
- Обратна връзка:
SlowDead е прав няма да имаш никакви проблеми с mj15003/4 моят амп в първият си вариант беше с такива транзистори и захранване 2х63 и си работеше перфектно на 8 и 4 ома.В момета е с 2sa1943/2sc5200 по 4 на канал но още не съм го пускал поради липса на охлаждащ радиатор .Имах проблем с офсета 160-170мв които не беше в границите който widow беше дал и не си спомням дали го оправих .
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Сигурни ли сте, че няма проблем с една двойка 15003/4 на +-63 волта при
4 ома товар? Транзисторите освен максимално напрежение и маскимален
ток имат и друг важен параметър, който явно не отчитате при разработката -
SOA (safe operating area). Това е една крива,която описва зависимостта
на маскималната допустима разсейвана мощност, спрямо температурата на
кристала (корпуса).С тези транзистори няма проблем с 8 ома товар до 55-60 волта
4 ома товар? Транзисторите освен максимално напрежение и маскимален
ток имат и друг важен параметър, който явно не отчитате при разработката -
SOA (safe operating area). Това е една крива,която описва зависимостта
на маскималната допустима разсейвана мощност, спрямо температурата на
кристала (корпуса).С тези транзистори няма проблем с 8 ома товар до 55-60 волта

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- subsonic
- има известен опит
- Обратна връзка:
vitekk oпределено мисля че са ментета.Дебели подложки,високи изтумбени шапки,че и на всичкото отгоре ги взимам от Пасат-Електроникс,щото вървяха по 4лв.парчето.А MJ15024/5 пак от там ги порьчах ама и да са фалшиви поне сьм спокоен че Uce=250v.надявам се да няма вече проблеми.А проблема с тока ще го оправим лесно като му добавя още 2 краини и по 0.22ома/5W в емитерите на четирите.Дано ми е верен подхода за сега ,че да не си заминат и новите транзистори от тестове 

за ментетата
НА грешен път си... и с тях няма да стане... пак са ментета.. лесно можеш да ги познаеш.. достатъчно е да видиш корпуса им както го описа с дебелите подложки.. да ти пратя една двойка 2СЦ та цената е около 3 долара НО СА ИСТИНСКИ... и да мирясаш щото иначе бая пари ще похарчиш.. Лесно можеш да познаеш ментата и като буквално го счупиш и ще видиш малкия кристал вътре...Между другото баш пък в Пасата са повечето ментета...subsonic написа:vitekk oпределено мисля че са ментета.Дебели подложки,високи изтумбени шапки,че и на всичкото отгоре ги взимам от Пасат-Електроникс,щото вървяха по 4лв.парчето.А MJ15024/5 пак от там ги порьчах ама и да са фалшиви поне сьм спокоен че Uce=250v.надявам се да няма вече проблеми.А проблема с тока ще го оправим лесно като му добавя още 2 краини и по 0.22ома/5W в емитерите на четирите.Дано ми е верен подхода за сега ,че да не си заминат и новите транзистори от тестове
- stj2000online
- има известен опит
- Обратна връзка:
Сорка за офтопика, но понеже имам под ръка транзистори не се сдържах да ги щракна и да покажа за какво става въпрос на нашия пазар.

Ясно се вижда разликата в кристала при ментетата и истинския транзистор. Изводите от кристала на ментетата бяха много по-тънки от косъм и се сещате какво става с тях при по-сериозен ток. Ментетата ги отворих с обикновен нож без зор, а този на ONSEMI както се вижда ме затрудни малко
.

Ясно се вижда разликата в кристала при ментетата и истинския транзистор. Изводите от кристала на ментетата бяха много по-тънки от косъм и се сещате какво става с тях при по-сериозен ток. Ментетата ги отворих с обикновен нож без зор, а този на ONSEMI както се вижда ме затрудни малко

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: