Инфра-ниско трептене
-
HI-FI
Инфра-ниско трептене
Някой може ли да помогне с добра схема на subsonic - филтър ...
10Х
10Х
Последно промяна от HI-FI на Нед Фев 12, 2006 9:53 pm, променено общо 1 път.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
HI-FI
alnico написа:ако не е тайна за какво ти е този румпелфилтар ?
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
HI-FI
Да, така наистина е най-добреalnico написа:това може да е от много неща , по-добре виж каква е причината и я отстрани вместо да я маскираш
Някой има ли наблюдение ...
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
HI-FI
-
HI-FI
Там е работата, че в момента съм се захванал с друго и не ми се "ръчка" по усилвателя /въпреки че и неговият ред неизбежно ще дойдеjoro66 написа:Сложи едно токово огледало вместо бутстрапа на единия канал и сравни с другия.
- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
По принцип мисля че това не би трябвало да е от значение. Бутстрапа му викат още "волтдобавка" - осигурява "по високо" захранване на драйверното стъпало чрез сумиране на напрежения, но съм чел някъде че именно той е причина за по големи изкривявания (говорим за класически схеми), Така че е възможно това да е проявяването на тези изкривевания - посоченото "ходене" на говорителя
-
HI-FI
Аз сега си мисля дали причината за инфраниските колебания на мембраната не се крие не в схемата на крайното стъпало, а в захранването. То е двуполярно (+)(-) 44 V и е общо за двата канала. Сложил съм кондензатори 8 Х 10 000 мкФ разделени по 4 за (+) и (-). При по-високи нива може би се получава моментен дисбаланс на двете рамена на захранването и поради големите капацитети се получава по-бавно уравновесяване, което се проявява като "разхождане" на мембраната напред-назад

- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
Ами замери тогава дли ти пада много захранването при мощност на която си го забелязал че се появява. Ако пада много (над 10 в.), твърде е възможно да е от това. Особенно ако двете секции на вторичната на трафа са ти навити една след друга, а не едновременно, по горната задължително е с по голямо съпротивление. И от там не еднакво "клякане" на захранването в двете рамена. Аз като си навивам траф вторичните задължително ги навивам заедно - навивам с два проводника.
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Виж по-скоро кондензатора в обратната връзка на стъпалото - стойност и качество, както и разделителния кондензатор на входа. Следващото е да провериш тока на входния диференциал (ако е с такъв). Ако е много малък при висок входен сигнал променя режима на следващия транзистор (който е постояннотоково свързан). Абе без схема е трудничко. Ако си поиграеш да свалиш схемата, аз се наемам да помисля малко повечко.
А Бутстрапа като топология не е толкова лоша, колкото я изкарват в някои "учебници", зависи какво искаш.
А Бутстрапа като топология не е толкова лоша, колкото я изкарват в някои "учебници", зависи какво искаш.
-
HI-FI
Спомням си, че още в началото, когато го направих съм мерил с цифров мултицет пад на напрежение при натоварване и беше около 5V, но ако се измери, както си трябва /с осцилоскоп/ съм сигурен, че ще е повече, може би двойно ... Иначе двете половини на вторичната на трафа съм ги навил една след друга
с около 2 мм проводник. Утре ще се опитам да намеря точната схема, но е нещо подобно:

Моята има и транзистор за термостабилизация на тока на покой и два транзистора за токова защита /настроена високо/, другото като топология, до колкото си спомням общо взето е същото.

Моята има и транзистор за термостабилизация на тока на покой и два транзистора за токова защита /настроена високо/, другото като топология, до колкото си спомням общо взето е същото.