Ïðåäóñèëâàòåë(è) ñ äèñòàíöèîííî
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Предусилвател(и) с дистанционно
Нека преместим разговорите за предусилвателите тук.
Аз мисля да правя превключване на входовете с релета и volume control пак с релета като използвам следната схема на атенюатор:
[img:92a39f5bf7]http://bgaudio.org/images/upload/att_log_6bit.GIF[/img:92a39f5bf7]
За управление съм се захванал с 89S52 и почти съм написал софта.
Ще има дистанционно, с което да се превключват входовете, усилване/намаляване, включване/изключване (както и на крайните стъпала с Алефите).
За аналоговата част още не съм решил обаче. Там трябва да имам преобразувател на небалансен вход към балансен изход.
Аз мисля да правя превключване на входовете с релета и volume control пак с релета като използвам следната схема на атенюатор:
[img:92a39f5bf7]http://bgaudio.org/images/upload/att_log_6bit.GIF[/img:92a39f5bf7]
За управление съм се захванал с 89S52 и почти съм написал софта.
Ще има дистанционно, с което да се превключват входовете, усилване/намаляване, включване/изключване (както и на крайните стъпала с Алефите).
За аналоговата част още не съм решил обаче. Там трябва да имам преобразувател на небалансен вход към балансен изход.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ШУМ
Де да беше само шума от потенциометъра...
Това дето го разправяш с резисторна матрица не влиза в концепцията за хай-енд, като е много по-лесно да вземеш един ЦАП с токов изход и на референтното му напрежение да вкараш сигнала а на цифровите шини да му кажеш по колко да го умножава.
Перфектно като стъпки и възможности за управление, но не става за музика.
Ние се мъчим с галети и релета, не защото сме тъпи и упорити, за защото най-добре свирят...
Това дето го разправяш с резисторна матрица не влиза в концепцията за хай-енд, като е много по-лесно да вземеш един ЦАП с токов изход и на референтното му напрежение да вкараш сигнала а на цифровите шини да му кажеш по колко да го умножава.
Перфектно като стъпки и възможности за управление, но не става за музика.
Ние се мъчим с галети и релета, не защото сме тъпи и упорити, за защото най-добре свирят...
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Като идея за управление и аз съм го направил така, но с 8 релета.
За да може да се получат 256 стойности на силата на звука.
Няма ли да е проблемно намирането на точните резистори?
Особенно стойности като 3.24к ?
Мисля си за SPDIF вход за да може да се включи домашно кино без да се обеси човек на кабелите.
Но там май ще трябва да забуча по сериозна логика от пикльовците.
За да може да се получат 256 стойности на силата на звука.
Няма ли да е проблемно намирането на точните резистори?
Особенно стойности като 3.24к ?
Мисля си за SPDIF вход за да може да се включи домашно кино без да се обеси човек на кабелите.
Но там май ще трябва да забуча по сериозна логика от пикльовците.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
@Tisho: -63dB ми стигат.
Резисторите си ги купих, има ги. Трябва да се използват 1% или по-точни.
@lishev: За парите не може ли сам да ги сметнеш?
За качеството: Ти не четеш ли бе, човек? 2 мнения по-нагоре от твоето Кирилов е отговорил на въпроса ти.
@goro: Надявам се аналоговата част, която е преди това нещо да може да работи с 600 ома, поне така си я представям.
Резисторите си ги купих, има ги. Трябва да се използват 1% или по-точни.
@lishev: За парите не може ли сам да ги сметнеш?
За качеството: Ти не четеш ли бе, човек? 2 мнения по-нагоре от твоето Кирилов е отговорил на въпроса ти.
@goro: Надявам се аналоговата част, която е преди това нещо да може да работи с 600 ома, поне така си я представям.
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Предусилвател(и) с дистанционно
На мен много ми харесва балансирания вход. Не го разваляй с небалансиран. Всички съвременни DACове имат балансирани изходи - нама ли начин да запазиш балансираната линия от началото до края?3aropka написа: ... За аналоговата част още не съм решил обаче. Там трябва да имам преобразувател на небалансен вход към балансен изход.
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
атенюатор
Помислете и по още един проблем. За да регулирате с 3 децибела, трябва да направите 3 стъпки, като ще имате по 15 до 20 комутации на канал т.е. общо - 30 до 40. Добрите релета, дори миниатюрни - щракат. Рид-ампулите имат сравнително голямо контактно съпротивление - 100 милиома. Добрите релета - 10 милиома, а живачно обмазаните - около 3. Най-малък е шума на рид релетата.