И понеже
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
И понеже
Обиколих доста магазини за техника и не видях нищо което да ми хване окото. Съм се захванал с проектирането на 6 канален усилвател с идеята да го ползвам както за музика така и за филми.
Цифровата част и дистанционното управление не са проблем. Ще ги реализирам с едночипов контролер и графичен дисплей 320х200 (намира ми се един подръка, поне да го сложа в нещо).
За крайно стъпало съм се спрял на TDA7250 и дарлингтони.
Но приемам идеи и за по добри решения. Не съм спец в тази област. Силата ми е в цифровата електроника.
Цифровата част и дистанционното управление не са проблем. Ще ги реализирам с едночипов контролер и графичен дисплей 320х200 (намира ми се един подръка, поне да го сложа в нещо).
За крайно стъпало съм се спрял на TDA7250 и дарлингтони.
Но приемам идеи и за по добри решения. Не съм спец в тази област. Силата ми е в цифровата електроника.
-
rudiem
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами то заспала работа...oceanman написа:www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums ... 13&start=0
Добре де някой навит ли е да спретнем едно такова чудо, Цифровата обработка на сигналите и DAC-овете ще ги преборя.
Ама без фабрични платки, На едно устройство да му се изкефя напълно като заработи трябва да съм му пипнал почти навсякъде.
-
Zmej
За ампове можеш (препоръчвам ти) да си налепиш A+В-та или DOGC-та - разтърси се, има ги тук. За контролер - ок, волуметата как ще ги правиш? Имам разработчица с дип-рид-реленца и процесорче, още малко му остава да тръгне, ще го постна тогава, но на теб щом софтуера не ти е проблем, мога да ти го дам поне да го видиш като идея - схеми, простотии, пък ако щеш го ползвай.
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Мислех си за потенциометър с моторче.Zmej написа:За ампове можеш (препоръчвам ти) да си налепиш A+В-та или DOGC-та - разтърси се, има ги тук. За контролер - ок, волуметата как ще ги правиш? Имам разработчица с дип-рид-реленца и процесорче, още малко му остава да тръгне, ще го постна тогава, но на теб щом софтуера не ти е проблем, мога да ти го дам поне да го видиш като идея - схеми, простотии, пък ако щеш го ползвай.
-
Zmej
- sparky
- има опит

- Обратна връзка:
PGAтата от къде ги пазарувате и колко струват? Щото аз никъде не намирам тук. Може би с поръчка?
Изглежда това е доста добър вариант, ама не съм си играл с такива и не ги знам що за стока са. Иначе ако се гледа datasheet-а са перфектни, ама нали са за слушане, а не за четене
Ако някой се е цъкал с такива джаджи - моля да каже.
Изглежда това е доста добър вариант, ама не съм си играл с такива и не ги знам що за стока са. Иначе ако се гледа datasheet-а са перфектни, ама нали са за слушане, а не за четене
Ако някой се е цъкал с такива джаджи - моля да каже.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.