My project of pure class A amp
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Божо,то че ще работи,спор няма!
Аз нямам 2ЕсДжей200,а с ИРФП9240 не ми се иска да го правя.
Може Нелсън Пасс да взема подкуп от Интернешънъл Ректифиър за да слага ИРФ-ки,ама аз като чуя ИРФ(П) за Хай-Фи и брадясвам.
Ще взема да пратя пари на някого да ми купи 2бр. 2ЕсДжей от София,платката ще стане за 2 часа със светенето и ецването,радиатор някакъв имам,така,че си остава проблема с мосфетите.
Я ми пусни един мейл с координати,пък аз ще ти пратя пари да вземеш транзистори(ако имаш възможност).Не,Киро ще отровя
Той поне е свикнал
Иначе замисълът ми не е лош,реално генератора се модулира плавно
в границите(поне това пробвах).Остава да му чуя гласа...
Абе ще туря ИРФП-тата поне за експеримента и ще видим...
Аз нямам 2ЕсДжей200,а с ИРФП9240 не ми се иска да го правя.
Може Нелсън Пасс да взема подкуп от Интернешънъл Ректифиър за да слага ИРФ-ки,ама аз като чуя ИРФ(П) за Хай-Фи и брадясвам.
Ще взема да пратя пари на някого да ми купи 2бр. 2ЕсДжей от София,платката ще стане за 2 часа със светенето и ецването,радиатор някакъв имам,така,че си остава проблема с мосфетите.
Я ми пусни един мейл с координати,пък аз ще ти пратя пари да вземеш транзистори(ако имаш възможност).Не,Киро ще отровя
Той поне е свикнал
Иначе замисълът ми не е лош,реално генератора се модулира плавно
в границите(поне това пробвах).Остава да му чуя гласа...
Абе ще туря ИРФП-тата поне за експеримента и ще видим...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
D.Kolev
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Отрова
Аз от Si и SiO2 не се тровя
Ще те уредя. Ама пари не искам. С жени ще плащаш 
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Божо,ако ползваш ИРФП-та,драйвера отпреде,демек 2ЕсДжея,ще му се вземе мярката...
Входния капацитет на ИРФП-то е много голям,оттам импенданса за
високи честоти малък и...познай къв е купона.ИРФП150 е 3нф-богато!
Има изход-вдигане на тока на генератора на 2ЕсДжейката,ама като гледам какво се предлага по магазини и доставчици...трудна работа.
В Пулсатор Киро провери-там въпросния полевак е най ниската серия откъм ток-т.е. в диапазона 2.5-6.5мА-нещо не стигат...
Прерових справочниците,ама нема п-канален транзистор,който е достатъчно стръмен(нали все пак тряя и да усилва кадърно,2 стъпала са само),освен 74-ката.
Не знам откъде да намеря най здравата им серия-т.е. 2SJ74V,който е 10-20мА Id.
Пък и ако се качи захранването за по голяма мощност,тоя става неизползваем-до 25 волта е.
2Енките хич ги няма-искат 7-8 волта да ги запушиш-познай колко е стръмен-чак да ти се дореве
2ЕсДжей74В на 0.6 волта е като изолатор на далекопровод

'Баси омагьосания кръг дето се получава...
Да няма свестен п-канален полевак на 40-50волта,15-20мА,да е над 10-15милисименса и да не шуми...
Май много ми се иска...
Другият вариант е биполярка,там проблеми няма,ама трябва да се преоразмерява схемата...пък и става една постояннотокова красота...
Входния капацитет на ИРФП-то е много голям,оттам импенданса за
високи честоти малък и...познай къв е купона.ИРФП150 е 3нф-богато!
Има изход-вдигане на тока на генератора на 2ЕсДжейката,ама като гледам какво се предлага по магазини и доставчици...трудна работа.
В Пулсатор Киро провери-там въпросния полевак е най ниската серия откъм ток-т.е. в диапазона 2.5-6.5мА-нещо не стигат...
Прерових справочниците,ама нема п-канален транзистор,който е достатъчно стръмен(нали все пак тряя и да усилва кадърно,2 стъпала са само),освен 74-ката.
Не знам откъде да намеря най здравата им серия-т.е. 2SJ74V,който е 10-20мА Id.
Пък и ако се качи захранването за по голяма мощност,тоя става неизползваем-до 25 волта е.
2Енките хич ги няма-искат 7-8 волта да ги запушиш-познай колко е стръмен-чак да ти се дореве
2ЕсДжей74В на 0.6 волта е като изолатор на далекопровод

'Баси омагьосания кръг дето се получава...
Да няма свестен п-канален полевак на 40-50волта,15-20мА,да е над 10-15милисименса и да не шуми...
Май много ми се иска...
Другият вариант е биполярка,там проблеми няма,ама трябва да се преоразмерява схемата...пък и става една постояннотокова красота...
Последно промяна от Daniel Petrov на Пон Ное 22, 2004 7:54 pm, променено общо 1 път.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Wersiqta bez modulaciq se dyrzhi mnogo po prilichno-smeq da twyrq,che usilwatelqt dori i pri uslowiqta,pri koito go pusnah-2x16V,Io=1.5A,swiri mnogo detajlno i ima ubijstwen obem!
Izrazeni sredi,brilqntni wisoki i neistow bass!
Imam problem s 1529,kakto pisah weche,no sym mu nameril reshenieto.
Shte postna shemata,sled kato experimentiram w nachaloto na drugata sedmica.
Koncepciqta e usilwatel na tok s dinamichen towar w drejna,sled nego sorsow powtoritel s generator na tok w sorsa.
2SK301 whoden,podprqn s bipolqren generator na tok w drejna,ottam 2SK1529 kato sorsow powtoritel.Serwo za nulata w izhoda,nesimetrichno zahranwane,zaradi ednotaktniq rezhim.
Izrazeni sredi,brilqntni wisoki i neistow bass!
Imam problem s 1529,kakto pisah weche,no sym mu nameril reshenieto.
Shte postna shemata,sled kato experimentiram w nachaloto na drugata sedmica.
Koncepciqta e usilwatel na tok s dinamichen towar w drejna,sled nego sorsow powtoritel s generator na tok w sorsa.
2SK301 whoden,podprqn s bipolqren generator na tok w drejna,ottam 2SK1529 kato sorsow powtoritel.Serwo za nulata w izhoda,nesimetrichno zahranwane,zaradi ednotaktniq rezhim.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Zmej
-
AdsBot [Google]
íåùî íå ìîãà äà ñå ëîãíà.....
òà çíà÷è è àç çà òîâà íå ãè õàðåñâàì âîäíèòå îõëàæäàíèÿ , âñå ïàê ñëåä êàòî òîïëèíàòà ñå ïðåäàäå íà òå÷íîñòòà ,òå÷íîñòòà òðÿáâà äà ÿ ïðåäàäå íà îêîëíàòà ñðåäà , à òî ïàê ñ âåíòèëàòîð ñòàâà , à äà íå ãîâîðèì ÷å è íÿêàêâà âîäíà ïîìïà òè òðÿáâà ..... çàäúíåíà óëèöà.
à ïðè ïàñèâíî îõëàæäàíå ñ ðàäèàòîð êàêâà ïëîù ñå ïîëó÷àâà çà åäèí êàíàë.
âñå ïàê ìîæåø äà êóïèø åäèí 80/80 mm âåíòèëàòîð çà ÐÑ çà ëåâ÷å è äà ïðîáâàø äà ãî ïóñíåø íà 5 âîëòà , ñìåÿ äà òâúðäÿ ÷å ïî÷òè íå ñå ÷óâà . àêî òè äîïàäíå êàê ðàáîòè , ìîæåø äà ïðîáâàø è òàêúâ ñ ëàãåð è ïî çàîáëåíè ïåðêè ïàê íà 5â èëè ïî-ìàëêî.
äðóã âàðèàíò å äà ïîñòàâèø ðàäèàòîðèòå òàêà ÷å äà ñå ïîëó÷è íÿêàêúâ âúçäóøåí ïîòîê è îòòàì äà ñïåñòèø ìàëêî....
òà çíà÷è è àç çà òîâà íå ãè õàðåñâàì âîäíèòå îõëàæäàíèÿ , âñå ïàê ñëåä êàòî òîïëèíàòà ñå ïðåäàäå íà òå÷íîñòòà ,òå÷íîñòòà òðÿáâà äà ÿ ïðåäàäå íà îêîëíàòà ñðåäà , à òî ïàê ñ âåíòèëàòîð ñòàâà , à äà íå ãîâîðèì ÷å è íÿêàêâà âîäíà ïîìïà òè òðÿáâà ..... çàäúíåíà óëèöà.
à ïðè ïàñèâíî îõëàæäàíå ñ ðàäèàòîð êàêâà ïëîù ñå ïîëó÷àâà çà åäèí êàíàë.
âñå ïàê ìîæåø äà êóïèø åäèí 80/80 mm âåíòèëàòîð çà ÐÑ çà ëåâ÷å è äà ïðîáâàø äà ãî ïóñíåø íà 5 âîëòà , ñìåÿ äà òâúðäÿ ÷å ïî÷òè íå ñå ÷óâà . àêî òè äîïàäíå êàê ðàáîòè , ìîæåø äà ïðîáâàø è òàêúâ ñ ëàãåð è ïî çàîáëåíè ïåðêè ïàê íà 5â èëè ïî-ìàëêî.
äðóã âàðèàíò å äà ïîñòàâèø ðàäèàòîðèòå òàêà ÷å äà ñå ïîëó÷è íÿêàêúâ âúçäóøåí ïîòîê è îòòàì äà ñïåñòèø ìàëêî....
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Spoko de,az sym mu nameril kolaq 
+/-20V,po edin tranzistor+edin za generatora na tok,2.8A Io,55-6W ot wseki tranzistor,radiator 0.2deg/watt.Taka kristalite na tranzistorite shte rabotqt pri okolo 90-100 gradusa pri okolna 40 i 55-6 gradusa temp. na radiatora.Izhodna moshtnost 16Watts per chanel.
Puskah go pri 1.5A i +/-15-6V - swiri ubijstweno,estestweno ne sym go zoril za da ne pochne da ogranichawa.Ima strahoten obem ampa,no s moduliruem generator neshto ne se poluchi,prihyrkwa pri po rezki ataki,trqbwa da pomislq da usywyrshenstwam shemata za modulaciq.
Lichno az maj shte zalozha na po-gorniqt wariant,kojto opisah,ostawa da ne e na organizmi,a da go wkaram w nqkakwa kutiq.
+/-20V,po edin tranzistor+edin za generatora na tok,2.8A Io,55-6W ot wseki tranzistor,radiator 0.2deg/watt.Taka kristalite na tranzistorite shte rabotqt pri okolo 90-100 gradusa pri okolna 40 i 55-6 gradusa temp. na radiatora.Izhodna moshtnost 16Watts per chanel.
Puskah go pri 1.5A i +/-15-6V - swiri ubijstweno,estestweno ne sym go zoril za da ne pochne da ogranichawa.Ima strahoten obem ampa,no s moduliruem generator neshto ne se poluchi,prihyrkwa pri po rezki ataki,trqbwa da pomislq da usywyrshenstwam shemata za modulaciq.
Lichno az maj shte zalozha na po-gorniqt wariant,kojto opisah,ostawa da ne e na organizmi,a da go wkaram w nqkakwa kutiq.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.