Еднотактен Пангалактически Гаргаробластер
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
a_panov
LZ написа:За съжаление случая на Widowmaker не е изолиран в България. В повечето области, където са необходими знания и образование е така. И на мен ми се е случвало да пиша софтуер за по-малко пари от колкото ми взима един плочкаджия на час. Мислите ли, че неговия труд изисква по-добро образование или по-висока квлификация? Да ме прощава, ако някой съм обидил, ама въпроса е принципен.
Дигам сайт с 3 бази данни на MySQL (около 20 таблици) плюс РНР и ми дават (в този случай успях да взема) 60 лева. Един водопроводчик идва да отпуши две мивки в офиса когато го наемахме и взе 80 лева за един час. Имало е случаи когато съм взимал и несъразмерно повече пари. Аз например софтуера който го пиша го пускам под лиценз GPL v.2 Но има много случаи когато хора не спазват лиценза. Ако не е Уидоу, ще се намери друг който да обяснява на незнаещите колко е 2+2. Всеки има право на собствено мнение, и неговото е такова в момента.
А и интернет комуникацията предполага за лавинообразно нарастване на информацията и несправянето на обработката и от некомпетентни.
Тука във форума има от пълни лаици до факири в своята област, да не изброявам хора че като пропусна някой от факирите ще ми се обиди. А някой дали ще даде обяснения по дадена схема или ще прати лаика на вечерно училище, или да пита чичо Гугъл е въпрос на светоусещане, мироглед и може би любов към ближния (подкарах го много набожно).
Всеки сам решава за себе си, какви да са му поведението и постъпките в зависимост от заобикалящата го действителност. Но ако изходим от учебниците по психология и философия, при взимането на решения влияят много фактори, и има много от тях са независещи от индивида.
Аз съм писал веднъж на уидоу и той ми отговори:
a_panov написа: Това като схема читаво ли е? Ако искаш мога да си платя и за консултацията по тази схема, защото ти следя мненията и ти клониш към платени услуги. Ако искаш може да се видим?
widowmaker написа: Ne, ne e 4itavo...
Tvyrde ordinarna shema s dovolno mnogo nedostatyci.
Kakvo to4no iskash da pravish?
Az prodavam platki klas A DC versiq, no ne sa za 50-60 kinta, a za dosta pove4e...
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
А къде забрави това, че ти реши, без да си виждал схемата ми стойността на компонентите и... Да цитирам ли?
"50-60 лева"
Ей това не трябваше да го правиш!
Че само крайните ти са по цени на едро 32 кинта...
Въпросът е, че на едро в БГ няма... от там нататъка разговорът става безпредметен.
Освен части в тоя усилвател има и "ноу хау" - нещо, което всички пропускат...
Освен ноу хау има и труд и качество на звука, т.е. никой не ти вади в магазина "ей това има части за толкова кинта"
И цената на частите не определя себестойността на крайния продукт, нали?
Факт е, че усилватели с далеч по евтини части свирят по добре от други с по скъпи и съответно като крайна стойност са повече. Е, никой не е казал, че няма изключения - скъпи свирки, които в крайна сметка са боклуци...
"50-60 лева"
Ей това не трябваше да го правиш!
Че само крайните ти са по цени на едро 32 кинта...
Въпросът е, че на едро в БГ няма... от там нататъка разговорът става безпредметен.
Освен части в тоя усилвател има и "ноу хау" - нещо, което всички пропускат...
Освен ноу хау има и труд и качество на звука, т.е. никой не ти вади в магазина "ей това има части за толкова кинта"
И цената на частите не определя себестойността на крайния продукт, нали?
Факт е, че усилватели с далеч по евтини части свирят по добре от други с по скъпи и съответно като крайна стойност са повече. Е, никой не е казал, че няма изключения - скъпи свирки, които в крайна сметка са боклуци...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ей го де е бисерното лично съобщение на a_panov:
"...Мене почти същото схемно решение ме задоволява, но трябва да чуем какъв звук ще дойде от него като се материализира. Бих могъл да ти пращам няколко месеца пари да ми направиш един. Имам пари да ти дам наведнъж но ми трябват и за други работи. Като компоненти мисля че ще е 50-60 лева без трафовете. Захранването бих желал да е двупътно с кенотрони на двата трафа. Какво ще кажеш? Би ли желал да сглобиш един такъв усилвател за мене срещу заплащане?"
Че и с кенотрони!
Интересно предложение - усилвател с 12 волта на рамо и с 2.5А ток на покой с кенотронно захранване...
Бисерно е, спор няма! Ебати и кенотроните, за 5А ток требва да са.
И да имат пад на напрежение 1-2 волта най много, иначе става ебата си е мамало. Интерсно е отопление от порядъка на 50А дали ще ги стопли толкова, че да пуснат тоя ток?
Виж какво, човеко, за 50-60 кинта можеш да събереш някой кит на неомонтана със захранването - грецове и капацитети, но без трафовете...
Бях решил да спестя глупавото ти писание на хората и да не те излагам публично, ама ти реши да ровиш по темата...
П.П. Аз слагам по 4 броя кюстендилски кондензатори 150000 микро на 16 волта на канал. Цената на парче е 17 кинта. Ако купя маркови, тая цена става пъти по голяма.
"...Мене почти същото схемно решение ме задоволява, но трябва да чуем какъв звук ще дойде от него като се материализира. Бих могъл да ти пращам няколко месеца пари да ми направиш един. Имам пари да ти дам наведнъж но ми трябват и за други работи. Като компоненти мисля че ще е 50-60 лева без трафовете. Захранването бих желал да е двупътно с кенотрони на двата трафа. Какво ще кажеш? Би ли желал да сглобиш един такъв усилвател за мене срещу заплащане?"
Че и с кенотрони!
Интересно предложение - усилвател с 12 волта на рамо и с 2.5А ток на покой с кенотронно захранване...
Бисерно е, спор няма! Ебати и кенотроните, за 5А ток требва да са.
И да имат пад на напрежение 1-2 волта най много, иначе става ебата си е мамало. Интерсно е отопление от порядъка на 50А дали ще ги стопли толкова, че да пуснат тоя ток?
Виж какво, човеко, за 50-60 кинта можеш да събереш някой кит на неомонтана със захранването - грецове и капацитети, но без трафовете...
Бях решил да спестя глупавото ти писание на хората и да не те излагам публично, ама ти реши да ровиш по темата...
П.П. Аз слагам по 4 броя кюстендилски кондензатори 150000 микро на 16 волта на канал. Цената на парче е 17 кинта. Ако купя маркови, тая цена става пъти по голяма.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.