Еднотактен Пангалактически Гаргаробластер

Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#47 Мнение от Daniel Petrov »

Мдам, Кирилов откога ме трови да ги правим в хибридки пустите му А+Б-та...
Ще взема да се съглася, още повече, че на новото ми А+Б елементите по токови генератори, опорни напрежения и т.н. са смд-та.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#48 Мнение от Stefan Stefanov »

Нормално е всеки да публикува колкото той сам определи от разработките си. Никой тук не е поел задължение да дава безплатно схеми и съвети.
Аз също подкрепям widowmaker. Това, че предишните му проекти са тук и то с обяснения може само да ни радва и да сме му благодарни.
За човек, който има познания информацията е предостатъчно. За останалите - кой е казал, че образованието е безплатно? :wink:

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#49 Мнение от IvoNovakov »

stereofonix написа:
airman написа:За да се "заобиколят" патентите на една тонеркасета за определен модел лазерен принтер НР, се необходими четвърт милион долара! :wink:
били обяснил как точно става таз далавера?
Няма никаква далавера-само седмици и месеци къртовски инженерен скъпоплатен труд! Ония(НР) са описали почти всеки детайл и той е защитен с патенти, които се бранят от адвокати с/у 1000 и нагоре американски кинта на час!
Ако нещо те интересува, дай на л.с., че стана много офф. :wink:

世間は狭い!

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#50 Мнение от Dimitar Atanasov »

widowmaker написа:П.П.
Има сайтове като на Род Елиът и на Нелсън Пас, те са си надвили на масрафа и дават схеми фрий, дърпайте оттам.
Да , лесно може да се проследи какви неща вървят free и какви са платени...
По същия начин, злед 20 години, widow може да ия постне free тая схема...

Аватар
Rusin Atanasov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#52 Мнение от Rusin Atanasov »

widowmaker написа:Мдам, Кирилов откога ме трови да ги правим в хибридки пустите му А+Б-та...
Ще взема да се съглася, още повече, че на новото ми А+Б елементите по токови генератори, опорни напрежения и т.н. са смд-та.

А не е ли по добре надписите на елементите да се премахнат както правят някой прозводители.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#53 Мнение от Bojo »

Подкрепям Уидоу на 100%.

Аватар
Tokio
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#54 Мнение от Tokio »

И аз!

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#55 Мнение от Nikolay_Hristov »

rusin написа:
widowmaker написа:Мдам, Кирилов откога ме трови да ги правим в хибридки пустите му А+Б-та...

А не е ли по добре надписите на елементите да се премахнат както правят някой прозводители.
Ами, ако си достатъчно упорит и си в час с материята, пак може да свалиш
схемата... ако са само дискретни елементи :) В случая не е приложимо..

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#56 Мнение от Daniel Petrov »

Вижте, нямаме необходимата култура тук, в българия за тия неща.
Верно, че липсата на пари е проблем, но пък и цените на тия, които продаваме такава техника са съобразени с възможностите на хората, тия, в бг...
Проблемът идва от това, че хората там след като не са наясно с материята дават едни пари на някой, който е способен и може да им свърши работа.
Хората по малко надскачат способностите си, правейки нещо с някакви части, които са далеч от първоначалния замисъл. И не задават въпроса в последствие "ама защо не работи?"
Това е сериозната разлика... пък после американците примерно били тъпи, нали? Ама в техните форуми нема ранг "бисерна мида", просто там дименсиите в интелекта са по малки, докато тука сме на двете крайности - много интелигентни хора, които са много малка част от всички и такива, които заслужават с пълна сила въпросния ранг... Лошото е, че те са преобладаващата част... Лошото е, че те се опитват да се правят на тарикати - не е толкова зор, че нема лев, по скоро мисълта "защо пък да ги давам?" е водещата в случая...
Искам да благодаря на всички хора, които реално са преценили възможностите си и са прибегнали до моите услуги, плащайки си за това - Ако ви нямаше вас, моето оцеляване в този град би било невъзможно, задължен съм ви, дори в повечето случаи да съм си подценявал труда! Радвам се, че работя именно тази работа и че оня отгоре ми е дал ум за да мога да творя, къде успешно, къде неуспешно - все си мисля, че горе долу се справям с нещата... и мисля да продължа по същия този път, дори в крайна сметка да не прокопсам от любимия си занаят, (ех, хубаво е да има поръчки за еднотактни лампови за по 10000 кинта, нали?) но нали правя това, което обичам да правя? И е точно това, което най добре го мога :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Svetoslav Kocev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#57 Мнение от Svetoslav Kocev »

Всеки изказва някакво мнение по темата. Всеки има такова, защото е различен, според мен е нормално. Widowmaker според мен има право да се сърди и да е кисел. Все пак това е негов проект и не е изобщо длъжен да дава повече информация, от това което е дал, а за тези които искат да направят нещо по въпроса могат да помислят по свой проект и да споделят същата информация. Евала дори за търпението;) :wink:
Вярата е НЕЗНАНИЕ.
Знанието изключва вярата,защото който ЗНАЕ е наясно, че няма на кого да вярва.
Липсата на вяра при знаещият е напълно нормална.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#59 Мнение от Daniel Petrov »

Така, продължаваме по темата:
Топологията вече е експериментирана, днес дообсъждахме някои моменти със sith-cat...
Мога да дам малко инфо по отношение на схемното решение:
Диференциално входно стъпало с малко по специфично свързване, след него общ сорс с генератор на ток в дрейна, една термокомпенсация за двете стъпала, без обратна връзка, без серво, без разделителни кондензатори. Схемата изглежда достатъчно елегантно :-Р
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”