Еднотактен МОСФЕТ
-
brum
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Все си мисля, че тенекето няма да е само, а ще има странични плоскости, както и преграда м/у радиаторите и трафа (има отвори, които са за болтчета/видии)
пък и 1.5мм май не е никак тънко...
Режа си ги у дома тенекетата - имам си джедайски меч
И никъде не съм писал за 18 волта захранване...
12V @ 4ohms...
15V @ 8ohms...
Капацитети, ами ползвай симулатора на дънкан ампс за захранвания, верен е. 2х47-100 милифарада е добре, за всеки канал поотделно, естествено.
пък и 1.5мм май не е никак тънко...
Режа си ги у дома тенекетата - имам си джедайски меч

И никъде не съм писал за 18 волта захранване...
12V @ 4ohms...
15V @ 8ohms...
Капацитети, ами ползвай симулатора на дънкан ампс за захранвания, верен е. 2х47-100 милифарада е добре, за всеки канал поотделно, естествено.
Последно промяна от Daniel Petrov на Съб Мар 18, 2006 2:20 am, променено общо 1 път.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
brum
Е да де, ама всичко опира до радиатори - достатачно да държат кристала на необходимата температура.widowmaker написа: И никъде не съм писал за 18 волта захранване...
12V @ 4ohms...
15V @ 8ohms...
Я сподели, какъв е тоя джедайски меч че имам да правя преден панел за една кутия ... Срещу заплащане ще пореже ли и за мен малко?
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Станала е неква галимация явно 
А колко е лесен за "изработване" зависи от мерака...и дали "усилвателя" е податлив :-Р
А колко е лесен за "изработване" зависи от мерака...и дали "усилвателя" е податлив :-Р
Последно промяна от Daniel Petrov на Нед Мар 19, 2006 12:52 am, променено общо 1 път.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
MAX
все си мисля,че ампа нее 8 W свири като 20W много плътен и динамичен бас
.Widow обмислям една концепция има една схема в нета можеш ли да е погледнеш и евентуално да ползва принципа на твоята схема но да е противотактно крайното стъпало
http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html
http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Направих малка промяна в схемата:
Премахнах токовото огледало и ограничих усилването по напрежение от диференциалния по този начин.
Дълбочината на обратната връзка е намалена, тя е 11.5 dB (около 3.75 пъти е резерва от усилване) като е почти толкова за целия звуков диапазон. По широка честотна лента и увеличаване леко коефициента на нелинейни, но това с нелинейните е само на хартия
Всъщност субективно би трябвало да е по добре във този случай.
Фиксирано е усилването по напрежение за диференциалния и за изходния транзистор - съответно 7 пъти и 11 пъти, крайният транзистор работи с входно напрежение около 1.4 V p-p за пълна мощност.
Т.е. усилванията по напрежение при включена обратна връзка се разпределят горе-долу така - 3.6/5.7.
Обратната връзка в случая е неизбежна, поради нежеланието ми да ползвам серво или разделителен кондензатор. Мисля, че когато е достатъчно плитка, тя е по малкото зло отколкото другите две.
А и лично мое мнение е, че звукът е в дрейна, а не в сорса, т.е. при общ сорс и сорсов повторител по добре свирещия вариант е първия.
Премахнах токовото огледало и ограничих усилването по напрежение от диференциалния по този начин.
Дълбочината на обратната връзка е намалена, тя е 11.5 dB (около 3.75 пъти е резерва от усилване) като е почти толкова за целия звуков диапазон. По широка честотна лента и увеличаване леко коефициента на нелинейни, но това с нелинейните е само на хартия
Всъщност субективно би трябвало да е по добре във този случай.
Фиксирано е усилването по напрежение за диференциалния и за изходния транзистор - съответно 7 пъти и 11 пъти, крайният транзистор работи с входно напрежение около 1.4 V p-p за пълна мощност.
Т.е. усилванията по напрежение при включена обратна връзка се разпределят горе-долу така - 3.6/5.7.
Обратната връзка в случая е неизбежна, поради нежеланието ми да ползвам серво или разделителен кондензатор. Мисля, че когато е достатъчно плитка, тя е по малкото зло отколкото другите две.
А и лично мое мнение е, че звукът е в дрейна, а не в сорса, т.е. при общ сорс и сорсов повторител по добре свирещия вариант е първия.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.