DoGC
- lishev
- има известен опит

- Обратна връзка:
Здравейте, нуждая се от помощ!
Настроих диференциалното стъпало и второто с мосфетите и всичко си беше наред, сигналът се предаваше много добре. Обаче като включих захранването на крайните и... високоговорителят отиде в един по-добър свят...
Оказа се, че на изхода се получава +25 волта, защото на нпн-а между базата и емитера има 0.5 в, а на другия транзистор няма нищо. Върху резистора 47 ома има пад 0.25, върху всяко от 2.2 ома има по 0.25 в. Не мога да рзбера защо се получава така. Крайните са 2sc5200/2sa1943. Изолирани са от радиатора всички транзистори. Дали това може да стана от несиметрия в захранването?
Настроих диференциалното стъпало и второто с мосфетите и всичко си беше наред, сигналът се предаваше много добре. Обаче като включих захранването на крайните и... високоговорителят отиде в един по-добър свят...
Оказа се, че на изхода се получава +25 волта, защото на нпн-а между базата и емитера има 0.5 в, а на другия транзистор няма нищо. Върху резистора 47 ома има пад 0.25, върху всяко от 2.2 ома има по 0.25 в. Не мога да рзбера защо се получава така. Крайните са 2sc5200/2sa1943. Изолирани са от радиатора всички транзистори. Дали това може да стана от несиметрия в захранването?
-
Rado Penev
- има опит

- Обратна връзка:
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- lishev
- има известен опит

- Обратна връзка:
Вече се изясни - пнп-то е бил изгорял, явно защото в началото бях забравил да сложа изолазионни втулки на мосфетите...
Ама карай, сега проработи вече.
Проблемът сега е, че аз съм стабилизирал първото и второто стъпало(+- 25в) и като включа крайното към по-високото напрежение(+-32в) на изхода се получава +25в.
Има ли лесен начин да тръгне така или да го връзвам всичко направо към +-32в?
Ама карай, сега проработи вече.
Проблемът сега е, че аз съм стабилизирал първото и второто стъпало(+- 25в) и като включа крайното към по-високото напрежение(+-32в) на изхода се получава +25в.
Има ли лесен начин да тръгне така или да го връзвам всичко направо към +-32в?
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- lishev
- има известен опит

- Обратна връзка:
Оправи се вече - едната жица към високото напрежение не е правела контакт иначе масите са си добре, по-скоро ще бъдат, за момента съм ги вързал както падне, но иначе после ще използвам схемата за звездно свързване, както е описано в "Audio power amplifier design handbook", проводниците са 2.2 мм.
Последен въпрос - има ли нужда от настройка моста за правата връзка? За информация токът през диференциалния е 12 мА ( Идсс-то е по 9-10мА), другият ток е 90мА, но може да го увелича малко, само ме притеснява, че ще се увеличи и падът върху 2.2 Ом, които подпират крайната двойка, сега е 0.26 в.
Последен въпрос - има ли нужда от настройка моста за правата връзка? За информация токът през диференциалния е 12 мА ( Идсс-то е по 9-10мА), другият ток е 90мА, но може да го увелича малко, само ме притеснява, че ще се увеличи и падът върху 2.2 Ом, които подпират крайната двойка, сега е 0.26 в.
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Другото е по интересно - с какво е измерил толкова изкривявания...
Още в момента, в който човека реши да слага стабилизатори и какво ли още не по схемата, бях наясно, че ще се стигне и до 2 знака след десетичната запетая...
lishev, или там който си, айде моля те, не спами темата - някой ще иска да прави нещо и опитвайки се да чете нещо от тук, тотално ще се омота...
Още в момента, в който човека реши да слага стабилизатори и какво ли още не по схемата, бях наясно, че ще се стигне и до 2 знака след десетичната запетая...
lishev, или там който си, айде моля те, не спами темата - някой ще иска да прави нещо и опитвайки се да чете нещо от тук, тотално ще се омота...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Обясни ми как става това...BlackBLOOD написа: Ако вдигнеш захранващото напрежение се променя отчасти настройката на моста...
Напрежение и честота... дай зависимост как като се променя напрежението бяга честотата, освен ако не е генератор, който като се натовари, му пада напрежението поради намаляване на оборотите/честотата...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.