DoGC
- Cvetomir
- има опит
- Обратна връзка:
водно
брей изпревариме другата седмица мислех да взема помпа от бриколаж защото сега съм с помпа за чистачки и много ручи.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.
- lishev
- има известен опит
- Обратна връзка:
Ето моята версия на платката:

Добавил съм по един сорсов резистор от 22 ома във входното стъпало.
Добавил съм LM317/337, които ще захранват всичко без крайните транзистори, ще имат бавно ключване и ще се гасят със сигнал отвън, в смисъл ще има функция "mute".
Мосфетите ще ги сложа на отделен радиатор да не топлат крайните.
Добре ли е така според вас?
Добавил съм по един сорсов резистор от 22 ома във входното стъпало.
Добавил съм LM317/337, които ще захранват всичко без крайните транзистори, ще имат бавно ключване и ще се гасят със сигнал отвън, в смисъл ще има функция "mute".
Мосфетите ще ги сложа на отделен радиатор да не топлат крайните.
Добре ли е така според вас?
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не, не е!
22-та ома убиват усилването на диференциалното стъпало!
Добави и стъпала обща база/общ гейт, т.е. да се получи каскод, иначе няма да стане!
Нарочно не съм използвал сорсови резистори, за да мога да изцедя максимума усилване от 2-стъпална схема за референтния усилвател.
Платката ти е голяма, с много лошо разположение на елементите!
На този усилвател чара му е в това, че е с проста схемотехника и е компактен... не си струва да му се слагат 1000 допълнителни хамалогии!
22-та ома убиват усилването на диференциалното стъпало!
Добави и стъпала обща база/общ гейт, т.е. да се получи каскод, иначе няма да стане!
Нарочно не съм използвал сорсови резистори, за да мога да изцедя максимума усилване от 2-стъпална схема за референтния усилвател.
Платката ти е голяма, с много лошо разположение на елементите!
На този усилвател чара му е в това, че е с проста схемотехника и е компактен... не си струва да му се слагат 1000 допълнителни хамалогии!
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.

- lishev
- има известен опит
- Обратна връзка:
Мерси за отговора!
Това ми е първата платка и не беше лесно да измисля как да ги разположа елементите, явно имам още много да уча. Както се вижда ще е по-добре да го направя по платката, която е дадена.
Сорсовите резистори отпадат. С риск отново да наруша простотата на схемата ще попитам дали не е по-добре да се замени чипа в генератора на ток със схема от TL431+ два транзистора?
Това ми е първата платка и не беше лесно да измисля как да ги разположа елементите, явно имам още много да уча. Както се вижда ще е по-добре да го направя по платката, която е дадена.
Сорсовите резистори отпадат. С риск отново да наруша простотата на схемата ще попитам дали не е по-добре да се замени чипа в генератора на ток със схема от TL431+ два транзистора?
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- lishev
- има известен опит
- Обратна връзка:
Помагайте, не мога да реша какво да правя.
Даниеле, този вариант, за който споменах го видях от една от твойте схеми, но там напрежението е 40 в, май ще трябва да се променят някои резистори, може би този, който ограничава тока през ТЛ и този в базата на втория транзистор. Но не съм сигурен има ли смисъл от тази схема, и без това захранването е стабилизирано, не е ли по-добре един транзистор с два диода и готово? Искам да бъде възможно най-добре, а явно не знам някои неща и не мога да реша.
Даниеле, този вариант, за който споменах го видях от една от твойте схеми, но там напрежението е 40 в, май ще трябва да се променят някои резистори, може би този, който ограничава тока през ТЛ и този в базата на втория транзистор. Но не съм сигурен има ли смисъл от тази схема, и без това захранването е стабилизирано, не е ли по-добре един транзистор с два диода и готово? Искам да бъде възможно най-добре, а явно не знам някои неща и не мога да реша.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Кое не можеш да решиш?lishev написа:Но не съм сигурен има ли смисъл от тази схема, и без това захранването е стабилизирано, не е ли по-добре един транзистор с два диода и готово? Искам да бъде възможно най-добре, а явно не знам някои неща и не мога да реша.
Транзистора с двата диода става за генератор на ток за диференциалния, ама генератора за изходния транзистор на клас А усилвателя... що че сложиме там? Още два диода+транзистор?
Има ли смисъл да се бута схемата, след като свири добре?
И ако че я пудриме, не е ли по добре да я направиме наново?
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.

- SlowDead
- има известен опит
- Обратна връзка:
Объркана е ! 20 пъти ти бях казвал и на предните платки и пак не ги научи крачетата на тези мосфети ! Нали уш я беше пуснал схемата .. в този си вид никога няма да тръгне 
Като се прибера в нас ще кача моята версия на платката (правена е пак на протела) .. поне съм я лепил и знам че тръгва !
Благодарности на уоди за прекрасната схема.. наистина по-простите изпулнения свирят по-чисто !

Като се прибера в нас ще кача моята версия на платката (правена е пак на протела) .. поне съм я лепил и знам че тръгва !

Благодарности на уоди за прекрасната схема.. наистина по-простите изпулнения свирят по-чисто !

- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Дори една тъпа платка не можете да се разберете кой да направи!
Не да отбие номера някак си, а да я направи!
И това чакате аз да свърша...
http://bgaudio.org/images/upload/DoGC_PCB.pdf
Не да отбие номера някак си, а да я направи!
И това чакате аз да свърша...
http://bgaudio.org/images/upload/DoGC_PCB.pdf
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.