Поемайки определен риск ще си позволя да споделя някои мои общи и не само наблюдения и коментари.
От 42 съобщения по темата (към момента на писане) едва 15 са пряко свързани с нея. Останалите, сред които признавам, че има и 2-3 мои, са или разводняване, или изобщо не я касаят. Имам чувството, и това се отнася и за други теми във форума, че понякога се пише едва ли не за набиране на точки.
Недостатъчна трансформаторна мощност, сравнително неподходящ чип (LM3886), тотално подминаване на момента с изключително малките по стойност кондензатори в захранването, т.н. и т.н ... доколкото виждам от реакциите, никой от включилите се в обсъждането не е правил пълен Gainclone. Надявах се да се заформи нелоша дискусия за едночиповите крайни усилватели, но де факто темата мутира и се превърна в 'трамплин' за следващата тема от раздел SOLID STATE.
Ако забелязвате, не съм споделял тук никакви лични впечатления от усилвателите тип Gainclone и това не е поради липса на такива, и то определено положителни. Можех, разбира се, да му 'ударя' една яка реклама, да посоча как стотици хора са направили своя Gainclone и в преобладаващото си мнозинство са изключително доволни - хора съвсем не начинаещи, а с години опит в транзисторния и ламповия звук, как го сравняват с най-добрите транзисторни и лампови 'чудовища' ... Разбира се, в нет-а има и критики и отрицателни мнения, чел съм дори статия, в която го изкарват едва ли не абсолютна фалшификация.
Пак добре, че widowmaker накрая се сети да 'изнесе' нещата за транзисторите в отделна тема, сега остава и да се поразчисти тук, така че ако някой в бъдеще евентуално вземе да 'сбърка' да прави Gainclone, то покрай ровичкането из чуждия нет да може да ползва и малко местен опит, без докато чете какво сме писали да ни се смее много, или нещо по-лошо

Надявам се, че не съм бил прекалено рязък, но не бива да се задушава тази прекрасна възможност наистина съвсем начинаещи в електрониката да могат да се радват на звук, който големите фирми продават за големи пари.