FeedForward Error Correction (A+B) amp.

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
rudiem

#211 Мнение от rudiem »

Не стига, че човека ни е дал възможност да се докоснем до този превъзходен амп, ами трябва и да ни върши цялата работа. Тема е доста подробна и изчерпателна, всеки трябва да се потруди поне малко за да постигне резултата. Много е лесно когато всичко ти се даде наготово.

Поздрави на Уидоу.

Аватар
lachko973
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#212 Мнение от lachko973 »

Който има желание да си глоби платка, след детайлен преглед на темата ще се справи.

Поздрави за widowmaker

Нямам търпение да се освободя малко,че да го пробвам и аз.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#214 Мнение от Daniel Petrov »

Сложи транзистор м/у базите на крайните за термокомпенсация + тример за настройка на началния ток.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

hmm

#216 Мнение от SlowDead »

Имам питане за варянта с диференциалния усилвател .. значи на изхода на клас А усилвателя не съм с ирф9620 нито с ирф9610 а с някакъв sfs9620 ... индуктивността ми е точна но високите ми се струват замазани .. възможно ли е от този транзистор да се дължи това... вече в магазина имат ирф9620 да го сменям ли или не е от него (знам че ще си помислите че е от индуктивността но не е ! Напълно точна е. )10х

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#217 Мнение от Daniel Petrov »

Аз пък казвам, че е напълно неточна :о)
Просто съм сигурен!
Ти как я измери? И с каква стойност е твоята?
И пиши грамотно, пише се вариант, а не варянт.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#218 Мнение от SlowDead »

Еми ако е неточна това означава ,че ако се направи по начина който си показал не става точна ...... защото тя е толкова точна ,колкото е показана на снимката,а за мерене нямам такава възможност. Предполагам,че няма да се получи разминаване ако се направи по постнатата картинката или греша ? И все пак да разбирам че транзистора който съм използвал не е за смяна ? :)

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#219 Мнение от Daniel Petrov »

Нищо не мога да кажа, докато не видя кое как си направил.
Ей затова предпочитам да ги лепя аз, поне знам, че всички стават еднакви, а и знам какво съм смятал и къде какво трябва да има като потенциали.
Сори, ама не ти стига експириънса за такава сложност...мисля, че вече сме го обсъждали това в icq...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#220 Мнение от SlowDead »

Изображение
Widow гледам че сорса на irf9610 отива направо в емитерите на крайните транзистори а на схемата друго показва .. ?
Така ли да смятаме че е по-добре
:)

Аватар
dimovdid
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#221 Мнение от dimovdid »

Пусни го с мостче към +. Разбира се първо прекъсни пътечката. Има и още едно мостче към базата на TIP142 от диодите. Мисля, че няма друго.
Усилвателят е убиец. Много добре работи. Браво!!!

Имам един въпрос: Диодите, които се използват пише, че трябва да са FAST, а се използват 4001. По-добре ли ще е ако използвам HER107 (70 ns).
Последно промяна от dimovdid на Нед Яну 08, 2006 8:52 pm, променено общо 2 пъти.

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#222 Мнение от SlowDead »

Аз платка имам по добра без нито едно мостче направена за обикновенни кондензатори (то и без това тука няма от тези на платката на Уоди ), но разглеждах неговата платка и това ми направо "вчипитление" че не е както на схемата :)
А това за матрицата неможах да го разбера :)

Stanislav Dimitrov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#223 Мнение от Stanislav Dimitrov »

ПРОБЛЕМ с А+Б-то ми: исках да пусна един говорител да се разработва на усилвателя ( XLS12 ) и свързах го генерирах 20Хз и поусилих така, че да достигна Хmах, НО от говорителя доста преди достигане на Xmax започна да се чува леко пукане. Веднага го спрях и закачих говорителя на Technics-а ми и там говорителя не издава абсолютно никакъв звук на по-висока мощност! Следтова генерирах сигнал с триъгълна форма към Technics-а и забелязах, че пукането се появи и там. Какъв може да е проблема с A+B-to ??? Това, че А+Б-то изкривява сигнала може да са само предположения от моя страна тъй като нямам осцилоскоп, за да проверя. Но това пукане го има и при честори по високи от 20Хз! На музика това е абсурд да се усети! МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ! Просто немога да спя спокойно толкова труд и средства ...

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#224 Мнение от SlowDead »

Със същата схема съм ( 1-вата която е в тази тема ) .. Когато сложа вместо TL071 LM301AN и пусна 15 хз към говорителя, при завъртане на тримера максимално надясно звука се появява а когато го завъртя наляво звука изчезва .. Говорителя се движи но не издава никакъв звук ,но офсета става -1,4 волта! А със ТЛ071ЦП и НЕ5534 офсета си е както трябва но звука го има.. и не ми се струва никак приятен :( Някои има ли идея ?! :roll:

orto
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#225 Мнение от orto »

Trespasser написа:ПРОБЛЕМ с А+Б-то ми: исках да пусна един говорител да се разработва на усилвателя ( XLS12 ) и свързах го генерирах 20Хз и поусилих така, че да достигна Хmах, НО от говорителя доста преди достигане на Xmax започна да се чува леко пукане. Веднага го спрях и закачих говорителя на Technics-а ми и там говорителя не издава абсолютно никакъв звук на по-висока мощност! Следтова генерирах сигнал с триъгълна форма към Technics-а и забелязах, че пукането се появи и там. Какъв може да е проблема с A+B-to ??? Това, че А+Б-то изкривява сигнала може да са само предположения от моя страна тъй като нямам осцилоскоп, за да проверя. Но това пукане го има и при честори по високи от 20Хз! На музика това е абсурд да се усети! МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ! Просто немога да спя спокойно толкова труд и средства ...
с каква Б-та са ти крайните транзистори ..подбирал ли си ги ?? ако не си вземи го направи :)

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”