DoGC
-
tinki
Dogc
Пуснал съм 8 канала и досега никои не ми е правил проблем.а относно 301-ците стажа и с Q.аз ж момента съм с такива и в изхода има около 50мв.Стъпалото си иска своето.Пробваи и ще успееш.Ако имаш проблеми ще ти помогна с удоволствие.Във Варна съм за няколко дни.Ако искаш пиши лично.А ампа свири нечовешко,просто си заслужава.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами да взема да дойда и да ти го налепя?EvtoDJ написа: Аз писах на widowmaker, и го питах откъде мога да взема транзистори за усилвателя, както и го питах дали не може да ми продаде такива. Уви, той по тези въпроси се прави на приятно разсеян, но за сметка на това редовно ме подканя да си купя усилвател от него. Надявам се по въпроса за транзисторите да има някаква реакция.
Мислиш ли, че съм длъжен да давам повече информация от тая, която съм дал дотук?
Слушай, аз се прехранвам с това, така, че е нормално да искам да продавам, иначе стоя без кинти.
Ти искаш да минеш метър, ми минавай!
Щом като толкова искаш транзистори, при мен има с нужното усилване, но са по 5 кинта парчето, ако те устройва, давай, ще ти продам.
Сега обаче ще кажеш, че ти било скъпо...
Как хората отвън го искат готов налепен и тестван и на доста по сериозна цена от тая, която съм обявил тук и не се циганят...
Ей това не мога да разбера...
Да, знам, пак ще се каже "ами нямаме пари".
Няма безплатен обяд, това е положението! Като нямаш пари, слушаш ТДА2030 за по лев и педесет и не му намираш кусури...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
А, това вече е малко по-конкретно мнение. Виж, аз все пак успях да подкарам усилвателя от първия път( главният проблем, поради който хората не могат да си го сглобят е че не гледат схемата и обръщат транзисторите огледално, или някои от тях слагат наопаки). Усилвателя наистина звучи доста добре. Преди година бях проектирал един клас А за вкъщи(с 2N3055), и доколкото успях да чуя на моите колони твоя амп звучи бая по-ясно. Поздравления! Проблемът при мен е че успях да намеря 2SK301 двойки с ток едва 6.1мА, и ги подкарах
с 2.4 кОм резистор под стабилизатора. Утре ще опитам да намеря подходящи транзистори(най нахално с мултицета), ако не успея може и наистина да ги взема от теб. Все пак не забравяй, че публикуваш схема, което означава, че е нормално да има известен DIY интерес. Може би, обаче трябваше още в началото да споменеш за евентуалните трудности с намиране на диференциална двойка.
Това щеше да спести много ходене по мъките. Aмп-а е супер(дори на 6мА). Иначе за изкарването на кинти напълно те разбирам, аз правя ефекти за китара.
с 2.4 кОм резистор под стабилизатора. Утре ще опитам да намеря подходящи транзистори(най нахално с мултицета), ако не успея може и наистина да ги взема от теб. Все пак не забравяй, че публикуваш схема, което означава, че е нормално да има известен DIY интерес. Може би, обаче трябваше още в началото да споменеш за евентуалните трудности с намиране на диференциална двойка.
Това щеше да спести много ходене по мъките. Aмп-а е супер(дори на 6мА). Иначе за изкарването на кинти напълно те разбирам, аз правя ефекти за китара.
- Cvetomir
- има опит

- Обратна връзка:
dogc
http://store2.data.bg/haverr/DoGC/
малко снимки по идилията с DoGC .Абе Ефто нали се разбрахме че ще опишем всичко и ще качим малко снимки .... Айде по нататъка.
малко снимки по идилията с DoGC .Абе Ефто нали се разбрахме че ще опишем всичко и ще качим малко снимки .... Айде по нататъка.
-
orto
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Ето още една снимка от мен,единия канал е леко болен ама ще тръгне няма къде да ходи
,с MJL-ките и WIMA-та направо се отпуши ампа
http://an2.hit.bg/dogc.bmp
извинявам се за лошата снимка !
http://an2.hit.bg/dogc.bmp
извинявам се за лошата снимка !
- SlowDead
- има известен опит

- Обратна връзка:
Аиде момчета и аз го мятам .. утре отивам за чаркалаци.
2ск-тата вече са подбрани само че са буква Q и едната 2ка е 2,8мА а за другия канал 2ката е 3мА .
Ще го пускам на +-35 Волта като резистора който задава тока на 7815 ще е 10К.
35/10000=0.0035 (3,5милиампера) то ест по 1,75 милиампера на транзистор идва.
Крайните ще са ми тип142/7 за да не се налага многото ток на покои на клас а у-ля, така че резистора в сорса на генератора на ток ще е 4R7
Ако имам някакви грешки (надявам се всичко да е точно) поправяйте докато има време плс
Ние сме едно голямо семейство все пак !!!
Ади ... ще пиша какво се е получило
2ск-тата вече са подбрани само че са буква Q и едната 2ка е 2,8мА а за другия канал 2ката е 3мА .
Ще го пускам на +-35 Волта като резистора който задава тока на 7815 ще е 10К.
35/10000=0.0035 (3,5милиампера) то ест по 1,75 милиампера на транзистор идва.
Крайните ще са ми тип142/7 за да не се налага многото ток на покои на клас а у-ля, така че резистора в сорса на генератора на ток ще е 4R7
Ако имам някакви грешки (надявам се всичко да е точно) поправяйте докато има време плс
Ние сме едно голямо семейство все пак !!!
Ади ... ще пиша какво се е получило
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Намирането на читави джейфети е проблем, защото такава е политиката на доставчиците на компоненти в бг.
Уточнявам някои моменти:
Диференциалния е добре да работи с по голям ток - поне по 5 и нагоре милиампера на рамо, това се коригира с резистора в изхода на 7815.
Работейки с голям ток се повишава стръмността на джейфетите, оттам усилването на клас А усилвателя без обратна връзка - все пак са само 2 стъпала. Реална стойност за всеки транзистор е тока на покой в диференциалния да е от 60-75% от максималния дрейнов ток при Ugs=0V.
Меренето става много лесно, включва се уреда на обхват 20мА, дават се накъсо гейт и сорс, дрейна се вързва към + на 9 волтова батерийка последователно през мултицета, а гейта и сорса се дават на -. Уредът отчита директно дрейнов ток при Ugs=0.
Голямото усилване по напрежение е необходимо за компенсацията на грешката от моста при високи честоти.
Някой ако си направи труда да прочете цялата тема тук и в www.diyaudio.com ще му се изязснят доста неща и няма да задава неадекватни въпроси...
Уточнявам някои моменти:
Диференциалния е добре да работи с по голям ток - поне по 5 и нагоре милиампера на рамо, това се коригира с резистора в изхода на 7815.
Работейки с голям ток се повишава стръмността на джейфетите, оттам усилването на клас А усилвателя без обратна връзка - все пак са само 2 стъпала. Реална стойност за всеки транзистор е тока на покой в диференциалния да е от 60-75% от максималния дрейнов ток при Ugs=0V.
Меренето става много лесно, включва се уреда на обхват 20мА, дават се накъсо гейт и сорс, дрейна се вързва към + на 9 волтова батерийка последователно през мултицета, а гейта и сорса се дават на -. Уредът отчита директно дрейнов ток при Ugs=0.
Голямото усилване по напрежение е необходимо за компенсацията на грешката от моста при високи честоти.
Някой ако си направи труда да прочете цялата тема тук и в www.diyaudio.com ще му се изязснят доста неща и няма да задава неадекватни въпроси...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- SlowDead
- има известен опит

- Обратна връзка:
Еми в такъв случаи ще попитам може ли да се вържат по 2 транзистора паралелно тоест на канал да станат по 4 броя 2ск301 и така като се съберът idds-а на 2-та транзистора да се получи събирането на милиамперите които те пропускат .. като ги меря с уреда 2 паралелно показва към 6-7 мА но в схемата незнам дали ще работи така затова пиша тук ако става казвайте да го мятам с 2sk301Q (тези които има в Бургас !
)
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Как може да сте като едни папагали?
Освен 301 има поне още няколко вида, които вършат перфектна работа - 117,170,364,369.
Толкова ли не ви идва наум за заместители, че сте се хванали за това 301?
Погледнете си колегите в другия форум - www.diyaudio.com ...
Мисля, че и те като вас нямат опит, че са и по зле, но те веднага разнищиха темата със заместителите.
Вие и това чакате някой да ви го даде наготово...
Освен 301 има поне още няколко вида, които вършат перфектна работа - 117,170,364,369.
Толкова ли не ви идва наум за заместители, че сте се хванали за това 301?
Погледнете си колегите в другия форум - www.diyaudio.com ...
Мисля, че и те като вас нямат опит, че са и по зле, но те веднага разнищиха темата със заместителите.
Вие и това чакате някой да ви го даде наготово...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.