DoGC

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#181 Мнение от Daniel Petrov »

Ясно, някой прави с чужда пита помен...
Ей заради това се дърпам да поствам мои проекти тук...
Хората навън, за разлика от нас имат някакъв респект от чуждата интелектуална собственост и не си позволяват да ползват с комерсиална цел нещо, което не е тяхно.
Показателен е www.diyaudio.com в това отношение...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#182 Мнение от Anakin »

То е ясно кога нещо не е направено от даден човек.Аз никога не мога да претендерам че съм създал така образно да се каже някакъв проект за усилвател,защото нямам необходимите познания да се занимавам с рисърчинг същото е и за тези които си приписват заслуги.Ако можеха до го направят нямаше да крадът и по този начин да станат за смях.То си личи когато някой не е наясно с нещо и само се прави на много вещ.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

???

#183 Мнение от Cvetomir »

каква е причината -25В е - 2В възможно ли е някой транзистор да е изпушил . Май ще ходя на уроци при widow .

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

platka

#184 Мнение от Cvetomir »

направих платката на Кирилов . нещеш ли запали но се само-възбужда , а после гръмна(буквално) BD912.Пускам го на 26В. Widow кога ще мога да мина към вас . съответно какво да нося , освен DoGC-ка.

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#185 Мнение от SlowDead »

widowmaker написа:Ясно, някой прави с чужда пита помен...
Ей заради това се дърпам да поствам мои проекти тук...
Хората навън, за разлика от нас имат някакъв респект от чуждата интелектуална собственост и не си позволяват да ползват с комерсиална цел нещо, което не е тяхно.
Показателен е www.diyaudio.com в това отношение...
Widow съгласен съм с тебе батка ... естествено че предпочитам твоята версия отколкото преправена от някой друг .. но както ти сам каза в бг нещата не са особенно розови. Просто не искам да занимавам тебе.. щото знам какво ще последва но както и да е ще използвам тази платка от статията за догц но и тя се нуждае от корекции ! :)

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#186 Мнение от Daniel Petrov »

Хора, пуснал съм... не знам колко платки вече...
Тръгват от раз и няма никакви проблеми с тях...
Как успявате да гърмите изобщо не ми е ясно... 8O 8O 8O
Не мога да проумея как правите усилватели без да имате някакви познания по електроника...
Щото ако ги имахте, немаше да се стига до гърмение... :mrgreen:
Ами пускам промоционално налепени и оживени платки по празниците, който има интерес, да ми пише лично...
Струват пари, подаръците се от дядо коледа...аз обаче немам договор с него...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#188 Мнение от Teodor Ainadjiev »

BlackBLOOD аз нямам опита на widowmaker, но въпреки това не ми гърмят
усилвателите още при пускането ;)
Съветвам ви да не ползвате китайски транзистори и няма да имате никакви
проблеми.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#189 Мнение от Daniel Petrov »

Не съм проверявал платките, знае се само че на Степан ( Загорка) е обърната огледално, което вече го уточнихме.
Не виждам какъв е проблема да седнете и да си я проектирате, компонентите са доволно малко!
Ако и това не можете, по добре да си поръчате готови при мен...
Верно е, че всеки иска да мине метър откъм парите, ама това, че живеем в бг и ги нямаме не е оправдание в случая, пък и така, както го правите винаги излиза по скъпо...
Просто ударете чертата и направете елементарна сметка колко ви струват фойерверките, като сложите и това, че при положение, че аз съм му конструктора на това чудо, колкото и да ви обяснявам кое как е направено, моите платки винаги ще свирят по добре от вашите...
:HMguit
edit by widowmaker:
Интересно е, че една от най дискутираните теми в www.diyaudio.com стана именно темата за ДоГК...поста е само на три дни и поразбуни доволно много духовете там...ето го:
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... adid=69782
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#190 Мнение от Miroslav Danov »

Уидоу, ти си нашата гордост! Браво!

Аватар
EvtoDJ
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#191 Мнение от EvtoDJ »

Много наистина се изписа относно този усилвател. На теория би трябвало да е евтин, и наистина е евтин, но като се има пред вид колко транзистори трябва човек да си купи, за да умери подходящи, излиза бая скъп. Аз писах на widowmaker, и го питах откъде мога да взема транзистори за усилвателя, както и го питах дали не може да ми продаде такива. Уви, той по тези въпроси се прави на приятно разсеян, но за сметка на това редовно ме подканя да си купя усилвател от него. Надявам се по въпроса за транзисторите да има някаква реакция. Все пак много хора вече са дали пари за компоненти, и няма да бъдат особено доволни, ако не си намерят транзистори.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

dogc

#192 Мнение от Cvetomir »

Утре ще подкараме твоя :) . Моя си умре и ми писна да се занимавам, и да харча пари . Ако може някой да ми обясни как да премахна правия ток на изхода ще съм му много благодарен или поне на какво се дължи. Щях да забравя къде в софия има свесни транзистори защото схемата ако е наред значи проблема е в елементите . Всички резистори са измерени и горе долу до реалната стойност значи проблема е свързан с транзисторите ако някой е имал такива проблеми да сподели лека за тях. Ако има нещо по-специално по настройката на усилвателя моля кажете , защото няма да сме първите начинаещи които ще се заемат с DoGC . Причините за това са простота, и както разбирам от притежателите на DoGC е и доста качествен .и не напоследно място е ефтин около 10лв (на мен ми излезе по към 30 и май ще има още , ма съм тъп и упорит) .

Аватар
EvtoDJ
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#194 Мнение от EvtoDJ »

Най голяма трудност представлява намирането на 2SK301R, докато букви P и Q се намират по-лесно. Откъде в софия може да се намери буква R?
Имат ли нужда крайните транзистори от изолационни подложки, когато се монтират върху общ радиатор?

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”