Евтин и не много сложен усилвател

Съобщение
Автор
kirk
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#17 Мнение от kirk »

Кутийката е супер,точно в такава съм си направил едно QUAD-че и така хубаво си пасна вътре. :D захващай схемата на QUAD-2 И не се чуди много,а платката си я нарисувай http://www.flashbacksales.co.uk/manualp ... ematic.pdf

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Не много сложен усилвател...

#18 Мнение от Kiril Kirilov »

Хубавото е, че не сложността определя качествата на звучене на една схема :-)
Виж това:

http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... sc&start=0

Както и това:

http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... opic&t=564

И двете концепции са еволюция на тази, използвана в старите Куад, но елементната база е актуална, което е довело до много по-голяма простота, елегантност и най-вече по-високо ниво на звученето...
Грубо казано, ако водещо за теб е простотата, DOGC е с наполовина части спрямо стария Куад 405 :-)

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Daniel Petrov »

Куад 405 е бъкан с части...
Не знам защо още някой се навива да лепи това чудо на техниката, при положение, че архитектурата е на повече от 30 години, със същият успех би събрал един еднотактов лампов, работата като сложност е съизмерима според мен...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от SlowDead »

Перхидрола е за изрусяване и го продават в всяка една аптека :) айде действай аз съм със тази схема и трябва да ти кажа че е добра :)
А за индуктивността обърни се към widowmaker да ти прати 2 бройки едва ли ще ти иска много пари :)

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от SlowDead »

Ето и малко снимки на това което аз направих :)
Изображение
Изображение
Изображение
Малко стари снимки но пак се вижда.. на тях съм без индуктивността :) много трудно си намерих 0.8 жица тука :)

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Трансформатор

#24 Мнение от Goro »

В тези усилватели има 2 трансформатора, но единия е мрежов, а другия - аудио т.е. изходен за повишаване изходното напрежение на 30, 60, 120 или 240 волта. Навити са на еднакъв магнитопровод. Така,че обърнете внимание какъв трансформатор имате.

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Slowdead, кога ще му направиш един сандък на тоя амп :)

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от SlowDead »

Платките когато се правят с лазерен, тонера трябва да е настроен на средно положение .. нито на пестене нито на наи-напластено състояние.(Ако принтера има такава опция(моя го има))Когато вече сте прилепили тонера за текстолита повторете го поне 1 път с перменент отгоре без да има никакво натискане.. съвсем леко колкото да го докосвате защото някои път се начупва! Така стават перфектни платките ... :) аз поне така ги правя .. иначе имах няколко неуспешни платки като твоята преди да пробвам с перменент отгоре. :)
А отностно въпроса на vitekk незнам човек нямам никакво време сега за кутията ще я направя в най-скоро време .. фузичките на амп-а ще са отвънка на кутията а не както са сега на снимката :) ще са на резбичка дето се отвива и се сменя ако изгори .. предполагам ги знаеш .. :)

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”