Aleph X - High power version

Съобщение
Автор
THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#31 Мнение от THX »

Az li sam nai zle !!!
Oshte risuvam sas asvalt lak i 4upa po niakolko burgii na platka. :oops: :(

audioman

#32 Мнение от audioman »

А като стана въпрос за усилватели, някой правил ли е това?? /Това вече ми харесва, за разлика от други проекти/
http://lynxaudio.narod.ru/scheme_pp.htm

Lynx12, за това говоря...............

audioman

#33 Мнение от audioman »

А на LC Audio End Millenium??? /друга уважавана схема/

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#34 Мнение от THX »

Za pre ampa li stva vapros Lynx12?
A LC Audio End Millenium go znam ot dosta otdavna i ako se reshim da go pravim grupovo az sam za.
audioman kakvo ti e mnenieto za THE LEACH AMP
http://users.ece.gatech.edu/~mleach/lowtim/
dosta go komentirat?

audioman

Low-TIM Amplifier

#35 Мнение от audioman »

Простичък е, мисля да не се връщам на такова ниво.
За клас Б, като този усилвател, има добра литература в английските източници:
1. Douglas Self,
2. Current Feedback Audio Power Amplifier by Mark Alexander /PMI/
3. DIYAUDIO.com, razdel Solid State,
4. Razni Drugi, като LC Audio и Lynx 12
Докато проектът на D. Self не е много безпроблемен според мен /правил съм го/ , неговите теории са базови и основни за всеки усилвател. Същото се отнася и до M. Alexander /може да се намери на analog.com някъде в Application Notes/
Lynx 12 - това е мощен усилвател, ///не 12 pre
EDIT:
А, как успях да забравя чичко JLH /John Linsley Hood/
Последно промяна от audioman на Пет Дек 31, 2004 2:21 pm, променено общо 1 път.

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#36 Мнение от THX »

da ne se barkash sas 11 ?
A 12 go davat kato pre amp za 11 !
----------------------------------------
Предварительный усилитель Lynx12. Разработан как дополнение к усилителю Lynx11 по просьбе одного из заказчиков

audioman

#37 Мнение от audioman »

Сори, май съм в грешка наистина. Мисля че даже си записах моите файлове като 12-ки. Както и да е, това е....

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#38 Мнение от THX »

zabludil si se shtoto na pdf-a pishe kato ima 12,razlegadx sxemata dosta e seriozna sas goliamo narasvane na vxoda moje da se razdle na dve platki vxodan sas visokoto i moshtna sas niskoto.Predi vreme gledah podobna shema vav gracko spisanie IXOS (zvuk) niakavi italianci go biaha napravili pak sas SEVO i super reklama imashe za nego i visokoto zahranvane na vhodnata 4ast,.Sashto tuka mi haresva zahranvaneto i avtomatikata prosto e izbarano.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#40 Мнение от Bojo »

Linx11, Milenium END и ZAP, май са три различни класа усилватели. Linxa е в режим А/Б с дълбока ОО (доколкото аз го виждам), ЕНДа е без ОО е режим А/Б, а ЗАПа е без обратна връзка в режим А - ПП. Особеностите на първите два са в генераторите за задаване на преднапрежение на крайните транзистори (тип Low TIM). Аз лично мисля че трите усилвателя не могат да се сравняват. Прави впечатление многото елементи с които са изпълнени. Според мен ще са доста трудни за любителско изпълнение, особено Linxa. LC ги продават на китове, което доста би улеснило сглобяването, а освен това има и аудифилски елементи (и едни транзистори дето уж са специални). И пак според мене - заслужава си единствено - ZAPa - все пак е в клас А, а там особено хитра е схемата на автоматиката.

audioman

#41 Мнение от audioman »

Не Божо, Lynx-ът е с много плитка ООВ /заради което не ми харесва много :wink: - аз бих я увеличил ако си играя със схемата/ - по спомени около 16 dB -нищо работа. Имаш представа за нивото на ООВ при моите 2-3 стъпала ... :)

Millenium-ът е без ООВ, да. Нищо не им е специално на транзисторите - BF421/BF422 или BF871/BF872 вършат работа, а също и A1360/C3423 и т.н.

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”