The Better Volume Control Part
Потенциометри
Поръчах си за мен и oceanman едни 10 k log Piher Stereo потенциометри. Ще видим колко и дали изобщо са по-читави от китаизмите по 1.1 лв. в Комет, от които съм мноого доволен. Остава обаче проблемът с дистанционното 

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Никой не спомена за галетни превключватели.
За мен това е най-малкият компромис за атенюатор.
Е, няма възможност за дистанционно управление, но зависи кой как слуша музика. Лично аз си избирам едно ниво и слушам целия албум.
Не мога да разбера хората, които през цялото време въртят volume controla докато слушат. Това обижда музиката...
Е, няма възможност за дистанционно управление, но зависи кой как слуша музика. Лично аз си избирам едно ниво и слушам целия албум.
Не мога да разбера хората, които през цялото време въртят volume controla докато слушат. Това обижда музиката...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
на едно мнение сьм с Рут4оRutcho написа:Никой не спомена за галетни превключватели.

rutcho, никой няма да ги спомене я, като само аз пиша
в тази тема..... Е, радвам се, че ти ги спомена все пак....
За мен пък е най-важно да има комбинация от качество, удобство и цена, свързаното с удобството ДУ /дистанционно/ приемам просто като задължителен момент .....
Иначе да, с нискоомни резистори и качествен ключ /галет/ ще стане много добре /ама то така и баба знае
/
Че дори и евтините /1.1 лв./ стерео-потенциометри от Комет се представят учудващо - изключително добре!!!
Божо, аз ще се пробвам с PGA-tata, ама няма да се справя със софтуера май.....

За мен пък е най-важно да има комбинация от качество, удобство и цена, свързаното с удобството ДУ /дистанционно/ приемам просто като задължителен момент .....
Иначе да, с нискоомни резистори и качествен ключ /галет/ ще стане много добре /ама то така и баба знае

Че дори и евтините /1.1 лв./ стерео-потенциометри от Комет се представят учудващо - изключително добре!!!
Божо, аз ще се пробвам с PGA-tata, ама няма да се справя със софтуера май.....
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Volume Control mit Burr Brown PGA 2310
http://www.schuro.de/preisl-vc.htm
http://www.schuro.de/preisl-vc.htm
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Всичко е въпрос на стереотип. Аз например така и не се научих да усилвам и намалявам нивото с копченца "нагоре/надолу". Такава е миниуредбата в спалнята ми, 3 години не можах да свикна и това си е.audioman написа: За мен пък е най-важно да има комбинация от качество, удобство и цена, свързаното с удобството ДУ /дистанционно/ приемам просто като задължителен момент .....
Обичам да имам копче в ръката, което се върти. Някъде гледах такова дистанционно, но вече съм забравил къде беше...