200W MOSFET

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
DJ_Sven

#91 Мнение от DJ_Sven »

Daniel Petrov написа:А ти наясно ли си, че въпросната ти схема освен за мощност за друго (качество) не може да претендира?
Особено с тоя двоен комплементарен диференциален на входа?
И с още сума ти недомислени и натрупани неща?
Аз съм наясно, но май ти не си наясно за коя схема става въпрос :wink: ето за тази

P. S. Ако не си разбрал, но вечеринки отдавна няма, така че ще мина само със сватби :lol:

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#92 Мнение от Daniel Petrov »

Същата БОЗА, единствения плюс е употребата на по малко активни компоненти. Схемата не е лоша толкова, колкото предната - за разлика от теб познавам човека - Anthony Holton - австралиец е.
Не си мисли, че ще свири кой знае колко по добре!
Може да свирне, ама ако се намали захранването на +/-25волта, махне се едната двойка мосфети и след дифа се ползва класическа еднотактна схема (ОЕ), после се развърти тримера за началния ток така, че в сорсовите резистори да има пад поне по 220 миливолта. :lol: :wink:
П.П Сватбите за които споменаваш са цигански, нали?
Ходил съм в Лом, бая циганор имате...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

DJ_Sven

#93 Мнение от DJ_Sven »

Daniel Petrov написа:Може да свирне, ама ако се намали захранването на +/-25волта, махне се едната двойка мосфети и след дифа се ползва класическа еднотактна схема (ОЕ), после се развърти тримера за началния ток така, че в сорсовите резистори да има пад поне по 220 миливолта. :lol: :wink:
Аз ще си отбележа забележките, които даваш по схемата и ще направя корекциите :lol:
Daniel Petrov написа: П.П Сватбите за които споменаваш са цигански, нали?
Ходил съм в Лом, бая циганор имате...
Да, така е наистина и поводът по който си гостувал в Лом най-вероятно е била някоя такава сватба ... [smilie=to funny.gif]

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#94 Мнение от Ivan Rachev »

DJ_Sven написа:Да, така е наистина и поводът по който си гостувал в Лом най-вероятно е била някоя такава сватба ... [smilie=to funny.gif]
:D
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#95 Мнение от Daniel Petrov »

Лом Аудио Тим... 8O 8O 8O :lol:
без коментар...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Nikolai Nikolov

Re: PCB

#96 Мнение от Nikolai Nikolov »

DJ_Sven написа: Изображение

Ето я! :wink: Аз вече сериозно съм се захванал с проекта и не знам кой от нас двамата пръв ще има впечатления от схемата :lol: Намерих радиатори по 2000см^2 и се чудя дали ще са достатъчни на канал :?
Успех, tinki!!! :wink:

P. S. Платката съм я проверил и няма грeшки!!! Единствено в схемата липсва баластен резистор на светодиода за претоварване, но на платката е предвиден (3.3K)!!!
DJ_Sven написа:Не знам до къде е стигнал tinki, който беше казал, че и той ще прави "моята" схема, но аз съм събрал 99% от елементите и съм налепил по-голямата част от платките.
DJ_Sven написа:"Soft-Start"-а и всички платки са налепени...
Относно въпроса с платките - как си правил платките за ампа, и ако си ги правил по метода с ютията, направо тази снимка отгоре ли си принтирал ? ? ?

Аватар
subsonic
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#97 Мнение от subsonic »

Така като гледам платката трябва да се обърне огледално,ако я правиш с ютията.Ако я правиш с индиго или я рисуваш не трябва да се обръща.

Nikolai Nikolov

#98 Мнение от Nikolai Nikolov »

Абе аз знам как се прави, но питам DJ_Sven как я е направил ;)

DJ_Sven

#99 Мнение от DJ_Sven »

kalmara написа:Абе аз знам как се прави, но питам DJ_Sven как я е направил ;)
Рисувал съм ги с перманентен маркер! Ако ги правиш с ютия ще ти трябва огледален образ ...

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”