Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода.
Значи имам усилвател сони, който се води 2 x 100 на 4 ома, само че има място за закачене на 4-ри колони и искам да попитам ако закача примерно 4-ри колони на 4ома няма ли да се товари усилвателя
Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
ЩЕ, тези усилватели могат на 4, 8 и 16 ома, но от зад си пише изрично, че когато използваш и 4-те колони то трябва да са на НАЙ-МАЛКО 8 ома всяка. Принципно и на 4 колони по 4 ома няма да имаш проблем, стига да имаш охлаждане и да не прекаляваш (не че защитата няма да се включи). Аз не малко време карам всече с 4х4ома, без да прекалявам с дъненето нямам проблеми, но ако прекаля в повечето случаи се включва защититата след 20-30 мин работа като се наааагреееее.
-
Rado Penev
- има опит

- Обратна връзка:
Re: Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода
Ръга ги успоредно - все едно е дали ще вържеш 2 колони свързани успоредно на едната букса или всяка поотделно(имам впредвид 1-ния канал)...jaredharet написа:Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода.
Значи имам усилвател сони, който се води 2 x 100 на 4 ома, само че има място за закачене на 4-ри колони и искам да попитам ако закача примерно 4-ри колони на 4ома няма ли да се товари усилвателя
Импендансът си смятай както при успоредно свързване - гледай да не минава ПОД 4 ома....
ПП: В твоя случей е крайно нежелателно посоченото от теб свързване...Свържи ги последователно - друг лесен и безопасен начин няма....
-
MAX
-
gps