Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода

Съобщение
Автор
jaredharet

Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода

#1 Мнение от jaredharet »

Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода.
Значи имам усилвател сони, който се води 2 x 100 на 4 ома, само че има място за закачене на 4-ри колони и искам да попитам ако закача примерно 4-ри колони на 4ома няма ли да се товари усилвателя

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от McBright »

ЩЕ, тези усилватели могат на 4, 8 и 16 ома, но от зад си пише изрично, че когато използваш и 4-те колони то трябва да са на НАЙ-МАЛКО 8 ома всяка. Принципно и на 4 колони по 4 ома няма да имаш проблем, стига да имаш охлаждане и да не прекаляваш (не че защитата няма да се включи). Аз не малко време карам всече с 4х4ома, без да прекалявам с дъненето нямам проблеми, но ако прекаля в повечето случаи се включва защититата след 20-30 мин работа като се наааагреееее.

Rado Penev
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода

#3 Мнение от Rado Penev »

jaredharet написа:Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода.
Значи имам усилвател сони, който се води 2 x 100 на 4 ома, само че има място за закачене на 4-ри колони и искам да попитам ако закача примерно 4-ри колони на 4ома няма ли да се товари усилвателя
Ръга ги успоредно - все едно е дали ще вържеш 2 колони свързани успоредно на едната букса или всяка поотделно(имам впредвид 1-ния канал)...
Импендансът си смятай както при успоредно свързване - гледай да не минава ПОД 4 ома....
ПП: В твоя случей е крайно нежелателно посоченото от теб свързване...Свържи ги последователно - друг лесен и безопасен начин няма....

MAX

#4 Мнение от MAX »

Принципно не би ли трябвало двете колони вързани последователно да си влият една друга като филтър ?

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от SlowDead »

Не !

gps

#6 Мнение от gps »

Остава да се уточни че е желателно при последователно свързване колоните да са еднакви тоест еднотипни :wink: иначе ще стане една........Впрочем и при паралелно свързване на колони с разни чувствителности и параметри ефекта е същия :D

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от oceanman »

Последователна връзка-само на еднакви конфигурации от драйвери...Иначе ще го обърнеш на филтър... :twisted:

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”