200W MOSFET
-
Zmej
Ako държиш да е елементарна схемата - намери си термосуич (като тия в кафеварките) - има нормално затворени/нормално отворени - на теб ти трябва нормално отворен - така схемата отгоре ти се 'редуцира' до ни повече, ни по-малко от един елемент, който се свързва последователно на вентилатора. Има за различни температури, ще си подбереш каквото ти трябва.
По отношение на вентилаторите - според мен по-доброто решение е да духа 'навън', в този случай проблема ти се явява от по-високата температура, на която работи самия вентилатор - и съответно може да даде фира малко по-бързо....
По отношение на вентилаторите - според мен по-доброто решение е да духа 'навън', в този случай проблема ти се явява от по-високата температура, на която работи самия вентилатор - и съответно може да даде фира малко по-бързо....
-
DJ_Sven
Това наистина е идея, за която не се бях сетилZmej написа:...намери си термосуич...
Според мен ако е само един вентилатор е добре да "издърпва" топлия въздух, защото ако "вкарва" студен се получва смесване и в резултат на това в кутията въздухът става с някаква междинна температура и охлаждането не е много ефективно. Ако се използват два вентилатора обаче и се поставят в моя случай съответно на предния и задния панел и единият "вкарва", а другият "издърпва" се получава канализиране на въздушния поток и ефектът ще бъде оптималенZmej написа:...По отношение на вентилаторите...
Но как точно ще го направя ще определя, когато "оживя" стъпалата.
-
Zmej
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
DJ_Sven
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
gps
Просто закрепи радиаторите с ребрата един към друг като отгоре и отдолу ги затвориш с някакви плоскости-ще се получи тунел с квадратно сечение и като подбереш два вентилатора с подходящи размери точно по тунела и си готов!Единия вентилатор дърпа, другия вкарва въздух-това е решение от профи -усилвателите.DJ_Sven написа:Точно това смятам да направя и азZmej написа:'Kaнализирането' на въздушния поток се прави лесно и с един вентилатор (този, който издърпва) и подходящо разположени и оразмерени отвори за 'вкарване' на въздуха в кутията...![]()
Demon, няма нужда да се рови, аз вече реших да направя последната схема
-
DJ_Sven
Днес направих схемата за термо-контрол, която mirilaj даде и се оказа, че с посочената стойност на R6=68K тя не работи никак добре. Преходите са много плавни и релето докато премине от едното състояние в другото бръмчи здраво
Намалих R6=12K и вече работи коректно 
10Х
P. S. Тъй като профилът на радиаторите ми не позволява да залепя крайните транзистори директно на платките, искам да попитам дали ще се отрази неблагоприятно, ако удължа крачетата им с кабелчета около 2см
10Х
P. S. Тъй като профилът на радиаторите ми не позволява да залепя крайните транзистори директно на платките, искам да попитам дали ще се отрази неблагоприятно, ако удължа крачетата им с кабелчета около 2см
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
DJ_Sven
-
Louiville
-
DJ_Sven
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
А ти наясно ли си, че въпросната ти схема освен за мощност за друго (качество) не може да претендира?
Особено с тоя двоен комплементарен диференциален на входа?
И с още сума ти недомислени и натрупани неща?
Слагай вентилатора и не го умувай толкова - с него или без него е все тая - така и така става само за озвучаване на вечеринки и сватби (без да се засягаш, все пак не си ти конструктора).
Особено с тоя двоен комплементарен диференциален на входа?
И с още сума ти недомислени и натрупани неща?
Слагай вентилатора и не го умувай толкова - с него или без него е все тая - така и така става само за озвучаване на вечеринки и сватби (без да се засягаш, все пак не си ти конструктора).
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.