Схема за включване при сигнал !

Съобщение
Автор
Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Схема за включване при сигнал !

#1 Мнение от miro_vampiro »

Здравейте,
имам един subwoofer с усилвател TDA 7294 и искам като включвам ресивъра (има си изход за суб) да се включва и усилвателя, а при липса на сигнал(ресивъра е изключен) да изключва усилвателя !
Много ще съм ви благодарен ако ми дадете подобна схема, или просто ключова дума/и за да търся в google.bg защото идея си нямам какъв критерий да задам за търсене ! А и също ако някой може да изработи схемата да ми пише тук или на лично за цената !
Благодаря предварително
:)

Аватар
Dimitar Chakarov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Dimitar Chakarov »

Защо си усложняваш живота.Взимаш един разклонител с ключ и дълъг
кабел.От него пускаш и спираш едновременно всичко.В простотата е истината. :idea:
П.С.Ако разклонителя е с мрежов филтър е още по-добре.
Последно промяна от Dimitar Chakarov на Нед Фев 26, 2006 12:24 am, променено общо 1 път.

N.Jordanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от N.Jordanov »

Все пак какъв е receiver-а?

Моята Yamaha има един outlet и ако sub-а не консумира много ...
_________

NJ

Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от miro_vampiro »

Здравейте.
ampl ами не знам , иска ми се да няма ключета и тн, мисля че ще е по добре така, може и да бъркам, но така го искам ! все пак благодаря за идеята :)
sidesk ресивъра е Crown DP4A1 (600 вата консумация, 5 по 70 вата ) с 5.1 входове, изходи, долби дигитал DTS декодер и тн, та просто той няма усилвател и за субуфера, затова използвах TDA 7294(останала ми от едно друго подобие на усилвател ) та след като си направих субуфера ми се искаше да се включва и изключва с включването и изключването на ресивъра ! Ако някой се сеща за такива схеми да помага, надявам се че не са скъпи частите за такава схема !
А какво е outlet при твоята ямаха? Че нещо не се сещам! Иначе субуфера не консумира повече от 50 вата(все пак е китайски говорител, boshmann уж, но доста евтин, за стаята ми става иначе)

Gavril Gavrilov

#5 Мнение от Gavril Gavrilov »

Ако е като на едно сони което имам - най-просто казано е контакт отзад на ресивъра и позволява включването на някакъв не консумиращ много уред. Винаги ми е убягвал смисъла от подобно нещо, но ето, че е факт.

edit:
Стилистична поправка :roll:

Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от miro_vampiro »

Здравейте
lozef ами сигурно си прав,иначе си намерих схема но не знам дали ще се справя да я направя, а ми се струва че има повечко елементи!
http://sound.westhost.com/project38.htm
Иначе би ли се навил ти да ми направиш такава схема и обяснение как да я вържа, срещу заплащане съответно ! Пиши ми на лична да се разберем !

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

Схема

#8 Мнение от Cvetomir »

няма нищо сложно в схемата , но може да се направи и с два транзистора
реле няколко резистора.Ако не можеш да си направиш платката ела до нас ще ти я направя.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Маниакален тип

Re: Схема за включване при сигнал !

#10 Мнение от Маниакален тип »

miro_vampiro написа:Здравейте,
имам един subwoofer с усилвател TDA 7294 и искам като включвам ресивъра (има си изход за суб) да се включва и усилвателя, а при липса на сигнал(ресивъра е изключен) да изключва усилвателя !
Точно такава схема, много по-проста от дадената на сайта ми работи от 2 години в двата усилвателя. с един опамп, транзистор и реле. закъснение 2 минути и вх. чувствит - 5 мволт.
На нейна основа имам разработен аналогов (с прецизни миниатюрни реленца) мултиплексор - превкл. на 4 входа към един изход-вх. на кр. стъпало.
Има музика - съответния вход се вкл. към стъпалото и стъпалата се вкл. автоматино.
спира музиката - след 5 сек. входа се откача, още 2 мин. стъпалата се изкл от мрежата.
Ако някой му е интересно, да ми напише.
Между другото - как се качват картинките на схемите тук?

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Angel Dimitrov »

Интересно е това , hubostnik , може ли да го видим ?

Маниакален тип

#12 Мнение от Маниакален тип »

Може, с удоволствие, но .... как се качват картинките на схемите тук?
Не съм много на вътре с форумите :oops:

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Angel Dimitrov »

hubostnik написа:Може, с удоволствие, но .... как се качват картинките на схемите тук?
Не съм много на вътре с форумите :oops:

Трябва да качиш снимките на някой хост , примерно хит.бг или други хостове за картинки , снимка.ком, примерно, и после с тага [img'] казваш адреса на снимката , ако не се справяш , просто сложи линка към снимката .
Успех ![/img]

Маниакален тип

#14 Мнение от Маниакален тип »

Дано се чете и разбира достатъчно добре.
Ако има проблем - кажете, ще го преработя!
Изображение
Модула за standby за усилвателя е абс. същият принцип само че в единичен вариант - един ОУ и едно реле комутиращо 220В.
За да не трептят (ако евентуално трептят)контактите на релето при изкл., в емитера на управл. транзистор се вкл. още един диод.

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”