200W MOSFET

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#31 Мнение от Daniel Petrov »

Не искам никого да убеждавам, че видиш ли, моето е по добро, но явно никой не е чел статията ми за широколентовите говорители...
Хора, извадете си куплунзите от тила и излезте от матрицата!
Търговците в никакъв случай не са по умни от вас, напротив...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

gps

#32 Мнение от gps »

Поради ред причини автоговорителите не стават за домашно качествено озвучаване ако намеря линка към статията ще го кача.Аз лично често ползвам автоговорители за дву и трилентови колони но само за озвучаване на заведения.Ползвал съм пайнер 305 С ,бошман SW-128 (с надписа Х-bas на капачката).

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от Vasil Nikolov »

Ето и от мен подбрани схеми ,ако иска някой
http://nextvasko.data.bg/Power%20Amplif ... ifiers.rar
Последно промяна от Vasil Nikolov на Нед Апр 30, 2006 2:50 pm, променено общо 1 път.

DJ_Sven

#34 Мнение от DJ_Sven »

PROSTAKA написа:Ето и от мен подбрани схеми
Мерси, приятел :smt023 Не знам до къде е стигнал tinki, който беше казал, че и той ще прави "моята" схема, но аз съм събрал 99% от елементите и съм налепил по-голямата част от платките. За изправителите намерих 8 филтриращи кондензатора по 4700uF/80V произведени от "NIPPON CHEMI-CON". Някой може ли да каже дали са добри за целта :?:

DJ_Sven

#35 Мнение от DJ_Sven »

Извън форума ми казаха, че кондензаторите от "NIPPON CHEMI-CON" не били лоши, но както и да е ...
Тъй като за захранване на двете стъпала ще използвам два 600W тороида, смятах да направя "soft start". До сега не съм имал тороиди и си мисля дали за включване да не използвам просто един 16-20А ключ. Дали при директно включване на тороидите не се получават някакви опасни преходни процеси, които евентуално могат да повредят схемите, които захранват :?
Съществува ли по принцип такава опасност :?:

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#36 Мнение от Vasil Nikolov »

DJ_Sven написа:Извън форума ми казаха, че кондензаторите от "NIPPON CHEMI-CON" не били лоши, но както и да е ...
Тъй като за захранване на двете стъпала ще използвам два 600W тороида, смятах да направя "soft start". До сега не съм имал тороиди и си мисля дали за включване да не използвам просто един 16-20А ключ. Дали при директно включване на тороидите не се получават някакви опасни преходни процеси, които евентуално могат да повредят схемите, които захранват :?
Съществува ли по принцип такава опасност :?:
Схемите няма да се повредят,но soft start ще предпази говорителите на колоните,само те могат да се повредят,така ,че решението ти е правилно,направи го :smt023

DJ_Sven

#37 Мнение от DJ_Sven »

PROSTAKA написа:Схемите няма да се повредят,но soft start ще предпази говорителите на колоните,само те могат да се повредят,така ,че решението ти е правилно,направи го :smt023
Аз схема за закъснително включване на тонколоните ще направя, но се замислих дали да правя "soft-start" за тороидите (за да не ми нагарят ключовете) или да сложа по-"як" ключ. Питам се дали при тороидите при първоначално включване, при преходните процеси не се появават пикови стойности на напрежението във вторичната намотка :? които евентуално да повредят схемите ...
Но сега се сещам, че вероятно ще се наложи да напрвя "soft-start", защото вероятно няма да мога да сложа "адекватни" предпазители на първичните им намотки :!:

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#38 Мнение от Stefan Stefanov »

Няма страшно за схемите, включени към вторичните намотки.
Там имаш големи кондензатори.
Проблемът е откъм първичните! Задължително сложи soft-start и ще спасиш не само ключа, а и инсталацията.
За ключ е най-добре да използваш релета с мощни контакти.

DJ_Sven

#39 Мнение от DJ_Sven »

3aropka написа:Задължително сложи soft-start и ще спасиш не само ключа, а и инсталацията
Наистина ли това би било проблем и за инсталацията :smt120
Мислех да мина "метър" :wink: , но явно ще правя и "soft-start" :)
Благодаря за съвета, 3aropka :!:

Аватар
bdivi
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#40 Мнение от bdivi »

Включването на захранване с мощен тороид е сериозно електро-механично натоварване на магнитопровода, намотките, изправителите и кондензаторите. Смятай, че за няколко периода системата работи в режим на късо съединение. Сериозните производители слагат някаква схема на soft-start при тороиди над 300W - за всеки случай.

Аз използвам долната схема без никакви проблеми.
http://sound.westhost.com/project39.htm

Успех.

Zmej

#41 Мнение от Zmej »

Само за ориентир мога да ти кажа, че пусковия ток на моя тороид 600W e над 120A, с включени последователно 2 броя NTC LM08, без свързан изправител и кондензатори.

DJ_Sven

#42 Мнение от DJ_Sven »

"Soft-Start"-а и всички платки са налепени. Някой ще ми каже ли как да подбера по двойки крайните MOSFET-и :?: :?: :?:

MAX

Forward transfer

#43 Мнение от MAX »

тъй като питаш за крайните мос :D ,аз пък да попитам за:
Forward transfer admittance-какво точно означава и мерна единица (S)
и колкото по-глям или малък е по-добре.Гледам на тошиба са с по голям коефициент спрямо хитачи за това се чудя.
2sj200-typ 4s Forward transfer admittance
2sj168-typ 1s Forward transfer admittance

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#44 Мнение от Nikolay_Hristov »

стръмност е това...

dId/dUgs при зададено Uds ... мерната единица е A/V или S (сименс), викат му и ом^-1

принципно тия с по голяма стръмност са по добри :)

MAX

#45 Мнение от MAX »

мерси,щото имам вече 2sj168 и намерих и 2sj200 за това дали ще осетя някаква конкретна разлика в звука 13 кинта е 200 дали си заслужава Update? 8)

Публикувай отговор

Обратно към “Полупроводникови усилватели”