audioman написа:kirilov написа:audioman написа:The Leach Amp има много добра репутация сред DIY-ерите, можеш да видиш DIYAUDIO.com - там има много повече опитни конструктори от тук и доста хора са го правили. За да се хвърлиш на схемата обаче ти трябва някакъв опит, ако нямаш, започни с нещо друго.......
Калояне, най-много от всичко на света обичам да срещам подобни изказвания.
Искам да ми кажеш само едно едничко нещо:
С КАКВА АПАРАТУРА измери къде са по-добрите конструктори?!?!
Знам че от DIYAUDIO.COM не визираш точно Нелсън Пас.
И ако не ми дадеш отговор с цифри и факти, с каквито твърдиш че обичаш да работиш и, че имат единствено значение за теб като КОНСТРУКТОР, аз лично ще те банна...
Ти си...
Явно и ти пак не си ме разбрал добре. Казвах ПОВЕЧЕ като количество, вие / ние тук се броим на пръсти, предполагам най-много и тези на краката. Конструкциите, които сме правили, също не са толкоз много. В diyaudio има хора от цял свят, там можеш да намериш поне 100-200 конструктори в разни области......
Но давай, като искаш, банвай, и без това ми писна от отношението тук.
Калояне, ще ти обясня сега нещо... дано си го взел предвид, когато направи подобно изказване...
Тук
www.bgaudio.org е български сайт, направен от хора, броящи се на пръстите на 2 ръце през 2004 година. Сега имаме малко повече привърженици, морално и финансово, за което им благодаря!!!
България заедно с всичките си изселници е максимум 10 милиона... diyaudio.com е сайт, направен преди повече години (не знам колко но поне от 2001 година съществува) Езикът, на който пишат е английски...
На планетата Земя го говорят (горе - долу) 200 милиона в Щатите, Австралийският съюз, Нова Зенландия, почти цяла Европа, която по мои груби спомени е над 600 милиона, почти цяла Русия, която е над 150 милиона, и голяма част от грамотното население в Индия която е над 1 милиард... (да ме прощават китайците, японците и всички други за които нямам лична статистика...).
Ако по твои сметки в този сайт има 100-200 конструктори а в нашият има 5-6, то няма нужда да карам никой да дели едното число на другото и да го съпоставя с отношението на популациите...
И знаеш ли, че аз не се сещам да има много повече от 5-6 имена, които да съм видял да направят нещо съвсем тяхно и оригинално и най-вече, не се сещам за никой, който да е направил високоговорители...
Ако греша поправете ме...
Но точно тези незначителни подробности ме карат да се вбесявам на всяко преднамерено и необмислено мнение относно качеството на хората, подкрепящи идеята в този сайт !!!
Владо, прав си много българско и родно е да се самоотричаме и да бъдем чуждопоклонници...
Е, в такива случаи какво да правим? Да бъдем толерантни?
Аз предпочитам да защитавам, дори с цената на жертви нашата позиция...