Кой е изпълнителя на това парче ???

АКО МУЗИКАТА Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ТЕБ
Съобщение
Автор
mitaka
има опит
има опит
Обратна връзка:

Кой е изпълнителя на това парче ???

#1 Мнение от mitaka »

Помагайте да индетифицираме изпълнителя на едно инструментално парче което случайно записах от Swiss Jazz Radio и много ми допадна ... стила прилича на Ерик Клептън но не е той ...

5мб в мп3 е, за удобство на тези с по-бавна връзка.

http://mitata.data.bg/solo.mp3
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....

bezobraznia

Re: Кой е изпълнителя на това парче ???

#2 Мнение от bezobraznia »

mitaka написа: 5мб в мп3 е, за удобство на тези с по-бавна връзка...
Е то оставаше да го качиш във WAV :lol:
mitaka написа:...стила прилича на Ерик Клептън но не е той..
Въпреки, че съм голям фен на Eric Clapton мога да кажа, че той има да "яде доста хляб" докато стигне маестрото, от който са се учили "величини" като George Benson...
Оригиналното парче се казва "People Get Ready" и е на Curtis Mayfield от 1965 година, а като слушам този инструментал почти 100% съм сигурен, че пръст в аранжимента му има точно George Benson :wink:
mitaka написа: ...записах от Swiss Jazz Radio...
Като ти гледам подпис-а на поста, все си мисля за 192килобитовата компресия на сателитните радиостанции :P , а останах с впечатлението, че "по-добре ВЕФ-а отколкото мр3"...
Шегата на страна, но и аз съм голям фен на това радио... доста е приятно за слушане, особено вечерта...

Поздрави!

Аватар
Belin
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#3 Мнение от Belin »

Парчето е много яко!
А как може да се записва от това радио? И аз съ фен на джаза.

mitaka
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от mitaka »

bezobraznia написа: Въпреки, че съм голям фен на Eric Clapton мога да кажа, че той има да "яде доста хляб" докато стигне маестрото, от който са се учили "величини" като George Benson...
Оригиналното парче се казва "People Get Ready" и е на Curtis Mayfield от 1965 година, а като слушам този инструментал почти 100% съм сигурен, че пръст в аранжимента му има точно George Benson :wink:
Мммм да ... явно се оказа прав - наистина мелодията е от парчето ""People Get Ready" - обаче с тоя факт ситуацията стана много забавна, защото след краткото ми разследване се оказа, че тази мелодия я гони призрака на група "Кафе" :lol: ... фактите които блеснаха са следните:

1. Оригинала на мелодията е на групата American Dreams от 1963,
Curtis Mayfield също го прави ама в 1965 год.

2. На тази мелодия са направени поне 36 кавъра в най-различни жанрове - от R&B до РЕГЕ ...

http://music.allofmp3.com/search.shtml? ... &result=on

на сайта може да се прослушва 30 сек фрее, ако на някой му е интерсно за какво става върпрос ...

3. Верно, че я прави и Джордж Бенсън - ама неговото изпълнение звучи много по зле в сравниение с това на китариста Х ...

bezobraznia написа: Като ти гледам подпис-а на поста, все си мисля за 192килобитовата компресия на сателитните радиостанции :P , а останах с впечатлението, че "по-добре ВЕФ-а отколкото мр3"...
Това в подписа ми е ПОЗИЦИЯ .... и повярвай ми не се гордея с факта, че ми се налага да слушам и компресирана музика - но такива са реалностите - не мога да притежавам всичката музика която харесвам в нормален за слушане формат ....така, че за съжаление е необходимо да правя понякога и компромиси ... както може би и доста хора тук във форума !!!
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....

bezobraznia

#5 Мнение от bezobraznia »

Радвам се, че стигнахме до някъде в "разследването" :lol:
mitaka написа:Това в подписа ми е ПОЗИЦИЯ .... и повярвай ми не се гордея с факта, че ми се налага да слушам и компресирана музика - но такива са реалностите - не мога да притежавам всичката музика която харесвам в нормален за слушане формат ....така, че за съжаление е необходимо да правя понякога и компромиси ... както може би и доста хора тук във форума !!!
Естествено, че се шегувам за това... :wink: Аз също слушам мр3 поради факта, че не всичко се намира в lossless или на евтини матрици

Offtopic:
Belin написа: А как може да се записва от това радио? И аз съм фен на джаза.
Говорим за стандартен сателитен приемник. "Swiss Jazz" [http://www.radioswissjazz.ch/] е Швейцарска радиостанция и поне на този етап е некодирана. Добре е обаче приемника да има Долби стерео аудио изход. Освен това сателитната чиния трябва да е поне 1.50м. в диаметър. Free се лови на Хотбърд, на честота: 12399 H; SR-27500; FEC-3/4; Аудио PID: 224

edit: Не съм сигурен дали приемниците на ITV не могат да хващат тази радиостанция със двойния си конвертор, но дори и да е така, те стават за всичко друго, но НЕ и за качествен аудио сигнал... :lol: :twisted:

Поздрави!

Публикувай отговор

Обратно към “MUSIC”