Дюкян меломан

АКО МУЗИКАТА Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ТЕБ
Съобщение
Автор
Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Дюкян меломан

#2 Мнение от Rumen Zografov »

beauty_divine написа:KupiCD се оказаха сериозни и удобни.
Има ли някой впечатленя от Дюкян меломан: http://www.meloman-bg.com/ ?
Цените там, поне за музиката която гледах, са с около 25% по-ниски...
Само на някои заглавия са им по-ниски цените :roll: Единственото,което ме дразни при тях е,че нямат голяма наличност (поне на заглавия,които аз съм търсил),трябва да се чака :? Така че,дали KupiCD или Меломан... :wink:
Лично на мен ORANGE ми върши по-добра работа,от гледна точка на това,че не ми се налага да чакам за някое заглавие - в наличност имат доволно количество :wink: Разбира се,пак има неща,които ги няма и там :cry:
Изображение

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Zografov »

beauty_divine написа:
Edgecrusher написа:
Лично на мен ORANGE ми върши по-добра работа,
Би ли написал техен адрес?
Магазинът се намира на Граф Игнатиев,между пл. Славейков и пл. Гарибалди,от страната на двата площада.Представлява голям търговски център за канцеларски материали и консумативи на няколко етажа,като на последният се помещава музикалният магазин. :)
Изображение

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Demiurg »

Ооо да !!! Orange RULEZZZ !!!
И имат системка да чуеш избрания диск (поне по 30-60 сек от парче), без да се разпечатва. Вкарали са си наличните заглавия (или семпли от тях) в компютри, по баркода на диска разпознава заглавието и на слушалки си слушкаш !!! Което е маса полезно, ако като мен не знаеш какво искаш.

TheChaos

#7 Мнение от TheChaos »

от тоя сайт гледам :
Изпълнител: 2 PAC
Заглавие: LOYAL TO THE GAME Носител: CD - цена = 29 лева..
това сд на една ШЕЛЛ безниностанция
по пътя за стара загора от София.. го видях за 11.50 !!!
някой има ли идея как става тоя номер ?
В някои магазини гледам че оригиналната ценичка отгоре я надлепят с нова по висока..

Krasi Yonchev

#8 Мнение от Krasi Yonchev »

beauty_divine написа:Има ли някой впечатленя от Дюкян меломан: http://www.meloman-bg.com/ ? Цените там, поне за музиката която гледах, са с около 25% по-ниски...
имам, да. преди около две години направих първия си опит да поръчам нешо от тях. чаках повече от два месеца и така не дойде. после мивърнаха парите. преди около половин година пак направих опит. резултата беше същия. по каталог го имат за бройка, но не и в наличност. поне за заглавията от които се интересувах беше така. вярно, то за едно заглавие поръчка май не предприемат и може би чакат да се съберат повeче неща, но пък за времето което се изчаква желаното заглавие може да излезе аут ъф сток. както стана при мен на два пъте. с първото се разминах, но за второто имах късмета артиста да е мой приятел. прати ми може би последната бройка директно от Лондон, през Смоуфиш. дойде за 3 дни!

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Demiurg »

TheChaos написа:от тоя сайт гледам :
Изпълнител: 2 PAC
Заглавие: LOYAL TO THE GAME Носител: CD - цена = 29 лева..
това сд на една ШЕЛЛ безниностанция
по пътя за стара загора от София.. го видях за 11.50 !!!
някой има ли идея как става тоя номер ?
В някои магазини гледам че оригиналната ценичка отгоре я надлепят с нова по висока..
Елементарно - тоя от 12-14 лв е правен тука ((пише си на български отзад. От доста години Вирджиния Рекърдс произвеждат у нас лицензни дискове, на такива цени (12-14лв). Другия е произведен някъде на запад и е внесен.

Абсолютно по същата логика е голям кяр да си вкарваш от Русия или Украйна лицензни сд-а, щото като ги обърнеш от рубли в долари, и ти излизат никакви пари. А като е правен под лиценз, все пак има някакви надежди за качество.

boris_valkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от boris_valkov »

Дюкян меломан са много готини хора и магазинчето им е супер, но имам щастието да живея съвсем близо до магазина, така че за сайта им мога да кажа само, че системата за билети за джаzz феста беше супер :D
Абсолютно по същата логика е голям кяр да си вкарваш от Русия или Украйна лицензни сд-а, щото като ги обърнеш от рубли в долари, и ти излизат никакви пари. А като е правен под лиценз, все пак има някакви надежди за качество.
Само че не всички са с добро качество, въпреки че са лицензни. Марк Кнопфлер свири на живо в Москва. Баща ми от самия концерт си взел новия му албум (руски лицензионен диск) еми за нищо не става :), че после си взе и истински диск и няма нишо общо. Имаме и на още няколко руски диска различни проблеми - нямат високи, брумове разни, накъсани песни и т.н. така че не го считайте за сигурна далавера поръчката на руски дискове.

TheChaos

#12 Мнение от TheChaos »

Един приятел поръчва големи количества руски.. освен да се включа и аз.. и така.. тои е много доволен ама трябва да се чака наистина
Тия цени от 30 кинта.. ми идват нанагорно..
по принцип за мен изобщо няма значение кои е производителя стига качеството да е както трябва

Аватар
inspektor
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от inspektor »

Съжалявам,че пак трябва да се включа с критика,но истинския аудиофил трябва да слуша САМО ОРИГИНАЛНИ дискове,независимо от цената.Някой могат да си купуват 1 диск на година,друг 100 на месец,кой колкото има възможност,но да са истински.
Правил съм си опити с дискове издадени от един лейбъл(ЕСМ),но за различни пазари,в случая САЩ,Европа,Русия,България,повярваите ми звучаха и четерите по различен начин.
Обясненито което съм чел е,че примерно изданиата за щтатите са съобразени с това,че там жилищата са просторни,големи,сглобяеми;за Европа по-малки жилища,но солидно изградени;за Япония малки помещения.
Макар,че тия малки разлики няма да направят впечатление на хората,които не слушат истинска музика(рап,хип-хоп,чалга,)защото там няма музика.
Но за хората които слушта музика изпълнена на истински инаструмени от виртуози,качествата на записа е от огромно значение.И за това те се стремят към савършената система която с възпроизвеждането на записа да успява да предаде чувствата на композитора и настроенията на интерпретаторите.Тогава въздействието е огромно и предизвиква емоции итова е изкувство!Защото чудото в изкуството е в това,че то ражда емоции!
Бог е в нюансите!

Yankoff

#14 Мнение от Yankoff »

inspektor написа: Макар,че тия малки разлики няма да направят впечатление на хората,които не слушат истинска музика(рап,хип-хоп,чалга,)защото там няма музика.
Айде да не започваме такъв спор....

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Demiurg »

inspektor написа:Някой могат да си купуват 1 диск на година,друг 100 на месец,кой колкото има възможност,но да са истински.
Това го проповядвам отдавна, но нека не започваме вечния спор... Доста хора просто не могат да си го позволят, затова съществуват тракерите и Р2Р.
Достатъчно е поне да отречем компресираните формати (освен с цел информативно запознаване с материала). :D

Публикувай отговор

Обратно към “MUSIC”