Има едно студио тук в Пловдив ...

АКО МУЗИКАТА Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ТЕБ
Съобщение
Автор
Маниакален тип

Има едно студио тук в Пловдив ...

#1 Мнение от Маниакален тип »

... наричат себе си Хард-рок студио.
Записват музика по каталог и продават копирани ЦД-та.
Иначе са наслагали по рафтовете истински ЦД-та по 25лв. парчето.
Питането ми е относно:
Записал съм от тях една купчинка албуми на ЦД. Като ги питам се тръшкат, че са копия от оригиналните, ама нещо някои от тях никак не ми звучат добре. Направо ми мирише на свалени на МР3-ки от нета и конвертиране в ЦД аудио формат.
Има ли технически начин да се установи дали записа е автентичен ЦД или конвертирана МР3-ка? Нещо в bitrate или друго? Колко е bitrate за ЦД и различен ли е той за автентични записи и такива от МР3?

brum

#2 Мнение от brum »

Рипваш го и примерно през cooledit-а гледаш спектрограмата. Ако е от мп3 в високите честоти ще има сериозен спад.

Маниакален тип

#3 Мнение от Маниакален тип »

Това с амплитудите на високите може и на ухо да се хване.
Питам за чисто обективни характеристики, каквато е bitrate.

Изобщо - поставил съм конкретни въпроси, на които ме интерсува какъв ли ще да е отговора.....

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivan Rachev »

Иво написа:Това с амплитудите на високите може и на ухо да се хване.
Питам за чисто обективни характеристики, каквато е bitrate.

Изобщо - поставил съм конкретни въпроси, на които ме интерсува какъв ли ще да е отговора.....
:smt033 :D :D помагало ли ти трябва за да различиш мп3 от оригинал ? :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Demiurg »

На достатъчно добра система разликата е ушевадна. Хората, които не могат да я уловят :
а - или нямат слух;
б - или системата им не е достатъчно добра.

Забележка: "Достатъчно добра" не значи непременно скъпа и хай- енд.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Stefan Stefanov »

За такива хора ето един линк:
http://www.true-audio.com/Tau_Analyzer_ ... y_Detector

Маниакален тип

#7 Мнение от Маниакален тип »

Demiurg написа:На достатъчно добра система разликата е ушевадна. Хората, които не могат да я уловят :
а - или нямат слух;
Да де, ама от ЦД до ЦД качеството може и да бъде (и е) различно, нали? И да служи за оправдание на пиратското студио, като им забиеш такъв въпрос.
А на системата ми наистина се чуват кофти звуци - на доста от техните ЦД-та им е слаба динамиката, калпава честотната характеристика, а бе изобщо поводи да ги подозирам с основание.
Всичко това, което може да се чуе е обаче СУБЕКТИВНО възприятие.
Аз обаче питам за чисто ОБЕКТИВНИ характеристики, които могат да се измерят и са неопровержим аргумент.
Изобщо, мога ли да помоля за отговор на конкретните ми въпроси?

Маниакален тип

#8 Мнение от Маниакален тип »

3aropka написа:За такива хора ето един линк:
http://www.true-audio.com/Tau_Analyzer_ ... y_Detector
Загорка, благодаря ти. Точно си постнах предишното мнение и видях, че си ми отговорил :-)
:? ЕХЕ-то нещо не иска да се стартира :?

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Ivan Rachev »

Иво написа:
Demiurg написа:На достатъчно добра система разликата е ушевадна. Хората, които не могат да я уловят :
а - или нямат слух;
Да де, ама от ЦД до ЦД качеството може и да бъде (и е) различно, нали? И да служи за оправдание на пиратското студио, като им забиеш такъв въпрос.
А на системата ми наистина се чуват кофти звуци - на доста от техните ЦД-та им е слаба динамиката, калпава честотната характеристика, а бе изобщо поводи да ги подозирам с основание.
Всичко това, което може да се чуе е обаче СУБЕКТИВНО възприятие.
Аз обаче питам за чисто ОБЕКТИВНИ характеристики, които могат да се измерят и са неопровержим аргумент.
Изобщо, мога ли да помоля за отговор на конкретните ми въпроси?
с сигурност не си глупав за това се огледай в какъв сайт си попаднал и се опитай де се ориентираш , тук вярваме предимно на субективните оценки и възприятия и използваме обективните само като помагало :wink:

п.с. ти като един обективист можеш ли да обясниш защо има усилватели по 200$ и такива по 200 000$(2-рите е ясно че са 10-ки пъти по-скъпи отколкото струват и пак са десетки пъти по-скупи от 1-вите) като и на двата съвсем обективно са измерени еднакви параметри ?...ако никога не си слушал от 2-рите може и да не ми отговаряш :wink:
Последно промяна от Ivan Rachev на Чет Мар 30, 2006 5:54 pm, променено общо 4 пъти.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Rumen Zografov »

alnico написа: ...тук вярваме предимно на субективните оценки и възприятия...
Е това е точно за под трицветното лого най-отгоре :!:

Респект!!! :prayer:
Изображение

TheChaos

#12 Мнение от TheChaos »

Приятелю не пълни джобовете на мошенниците.
Дори на свестните FLAC торенти има файлчета с информация
от какво цд са свалени, и на какво устроиство.
(колко успешно са рипнати песните,CRC информация - абе всичко)
Пак е същата пиратщина но поне знаеш че някои се е погрижил да го рипне от cd. Не знам за начин на познаване на мп3 компресия, тъй като формата позволява компресорите да си деистват по различен начин. Метода кои честоти да се махнат си зависи от психоакустичния модел , който се ползва (алгоритъма който преценява какво да се махне).

AdsBot [Google]

#13 Мнение от AdsBot [Google] »

alnico написа: ï.ñ. òè êàòî åäèí îáåêòèâèñò ìîæåø ëè äà îáÿñíèø çàùî èìà óñèëâàòåëè ïî 200$ è òàêèâà ïî 200 000$...
Ñúñ ñèãóðíîñò åäíî âÿðíî îáÿñíåíèå å, ÷å èìà êîé äà ïëàòè òàêàâà öåíà. Àêî íÿìàøå æåëàåùè, íÿìàøå äà èìà ïðåäëàãàíå è òóé òî :-) Òîâà îáà÷å å èêîíîìè÷åñêî îáÿñíåíèå, íàïúëíî ñèíõðîíèçèðàíî ñ òîâà íà åäèí ñòàð äàñêàë îò èêîíîìà, äåòî èäâàøå äà íè ÷åòå ëåêöèè â ÌÅÈ-òî â 4-òè êóðñ... Êàòî íè ñðåùàøå äîñòàòú÷íî äúëãî íåçàèíòåðåñóâàíèòå çà èêîíîìèêàòà ïîãëåäè, èçðúñè ñëåäíàòà ìèñúë:
"Êàêâî ñè ìèñëèòå âèå, ÷å ñà âàøèòå êîìïþòðè (â òîçè ñëó÷àé - õàé åíä óñèëâàòåëè)??? Íÿêàêúâ ñáîð îò P-N ïðåõîäè è âñè÷êî îñòàíàëî - èêîíîìèêà!"
À èíà÷å, òîâà äåòî ìîæå äà ñå èçìåðè è èçìåðåíî å åäíàêâî è íà íåëîøèÿ è íà ìíîãî ñêúïèÿ àìï, ñàìî ïîêàçâà, ÷å îñâåí P-N ïðåõîäèòå è èêîíîìèêàòà èìà è ìíîãî àëõèìèÿ.

Маниакален тип

#14 Мнение от Маниакален тип »

alnico написа: п.с. ти като един обективист можеш ли да обясниш защо има усилватели по 200$ и такива по 200 000$...
Със сигурност едно вярно обяснение е, че има кой да плати такава цена. Ако нямаше желаещи, нямаше да има предлагане и туй то :-) Това обаче е икономическо обяснение, напълно синхронизирано с това на един стар даскал от иконома, дето идваше да ни чете лекции в МЕИ-то в 4-ти курс... Като ни срещаше достатъчно дълго незаинтересуваните за икономиката погледи, изръси следната мисъл:
"Какво си мислите вие, че са вашите компютри (в този случай - хай енд усилватели)??? Някакъв сбор от P-N преходи и всичко останало - икономика!"
А иначе, това дето може да се измери и измерено е еднакво и на нелошия и на много скъпия амп, само показва, че освен P-N преходите и икономиката има и много алхимия.
Аз като един инженерИН обаче, гледам да търся винаги обяснение с цел удовлетворение от наученото, а като тръгнат дискусиите инатливо в посоката "бе ти чак толкоз ли не чуваш на твоята система, щото аз на моята ... ехе-е-е", зарежи да научиш нещо от полза....

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#15 Мнение от Simonov »

Иво написа:ОБЕКТИВНИ характеристики, които могат да се измерят и са неопровержим аргумент.
Ти да не си решил да ги предадеш тия на комисията за защита на интелектуалната собственост? Само там ще е необходим ОБЕКТИВИЗЪМ :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “MUSIC”