Време за музика?
-
stani80
Време за музика?
Здравеите на всички!!!Та въпроса ми е кое вие любимото време за слушане на музика(сутрин, обед, вечер и т.н.)?Изкам да направя едно уточнение, под слушане на музика да се разбира, че слушате само музика и неправите нищо друго.Почти задължително е да обосновете отговора си! Лично на мен наи-много ми харесва да слушам любимата си музика късно вечерта и то на тъмно(тоест без да съм включил лампата в стаята), тогава се чувствам наи-освободен от всички проблеми и мога да усетя всеки тон от песента.
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
HI-FI
-
Teodora Todorova
Нощем. Има светлина само от ламбетата на усилвателя и 3 свещи.
Нощем, защото е тихо, защото никой не се сеща да те притесни, защото не бързаш за никъде, защото мога да си позволя да си изключа всички телефони и всякакви средства за комуникация. Когато не мога нощем, защото ще ставам рано, времето за слушане е късно вечер. След 10 часа се започва истинското слушане. Ритуала при мен е почивка (тишина) за около 30 минути преди включването на системата. Ако е по-рано преди да съм си починала от шума на ежедневието се налага да слушам много по-високо, за да уловя всички детайли. След почивка, обаче, по време на която се е натрупало и нетърпение, в момента в който пусна музиката влизам директно в парчето.
Сутрин (особено съботно-неделните, стига да не сте си увредили слуха в дискотека преди това) музиката влиза много по-лесно, поради факта, че ухото си е починало и първия звук, който стигне до него е доказателство за силното влияние на музиката (звуците). Избягвам да слушам музика сутрин преди работа, защото трудно я' спирам!
Поздрави,
Freestate
Нощем, защото е тихо, защото никой не се сеща да те притесни, защото не бързаш за никъде, защото мога да си позволя да си изключа всички телефони и всякакви средства за комуникация. Когато не мога нощем, защото ще ставам рано, времето за слушане е късно вечер. След 10 часа се започва истинското слушане. Ритуала при мен е почивка (тишина) за около 30 минути преди включването на системата. Ако е по-рано преди да съм си починала от шума на ежедневието се налага да слушам много по-високо, за да уловя всички детайли. След почивка, обаче, по време на която се е натрупало и нетърпение, в момента в който пусна музиката влизам директно в парчето.
Сутрин (особено съботно-неделните, стига да не сте си увредили слуха в дискотека преди това) музиката влиза много по-лесно, поради факта, че ухото си е починало и първия звук, който стигне до него е доказателство за силното влияние на музиката (звуците). Избягвам да слушам музика сутрин преди работа, защото трудно я' спирам!
Поздрави,
Freestate
Последно промяна от Teodora Todorova на Сря Май 31, 2006 1:19 pm, променено общо 1 път.
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Сутрин като стана ,събуда се бодър весел и щастлив ,усмихнат засмян и все хубави неща 
Сядам на дивана опъвам си краката на една тъборетка и.. с кафето ,започвам да попивам елексира и насладата от музиката която се влива във всяка клетка и ме зарежда за работа... преди
Нощем да заспиш на музика си е просто фантазия... лека отпускаща понякога неангажираща.. понякога Страстите от Питър Гейбриъл .които те завличат на места..... дълбоки ,високи.. и емоционално широки:)
Ако пък си някоя щура глава див бизнесмен... песента Мъни на НАЙ ДОБРИТЕ за мен PINK FLOYD..... те прави да откачиш от радост ,стига да можеш да превръщаш тежките послания в радост
,което пожелавам на все повече и повече хора чувстващи музиката....
Сядам на дивана опъвам си краката на една тъборетка и.. с кафето ,започвам да попивам елексира и насладата от музиката която се влива във всяка клетка и ме зарежда за работа... преди
Нощем да заспиш на музика си е просто фантазия... лека отпускаща понякога неангажираща.. понякога Страстите от Питър Гейбриъл .които те завличат на места..... дълбоки ,високи.. и емоционално широки:)
Ако пък си някоя щура глава див бизнесмен... песента Мъни на НАЙ ДОБРИТЕ за мен PINK FLOYD..... те прави да откачиш от радост ,стига да можеш да превръщаш тежките послания в радост
-
Teodora Todorova
-
Krasi Yonchev
Аз също спадам към тези от вас, които слушат музика ношем. Нощем, когато е много тихо. Нощем, когато тъмнината освобождата другото ми възприятие - зрението. Задължително свещник обаче, който грее с топло сияние зад мен. В същност, това са и любимите ми предпотавки, които ме предразполагат не само към слушането на музика, но и към нейното създаване. При мен обaче, както и при Freestate, е важно тази "ритуалност" да е предшествана от тишината. Тя освобождава много.
-
Shilo
- Demiurg
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
^ и при мен "постоянно звучи нещо", но това не е слушане. Т.е. не е СЛУШАНЕ (= пътуване някъде, понесен от музиката !!!). На работа слушам здраво жица, хем за изолиране от околния шум в офиса (с друг шум), хем за вдигане на адреналина. Това не се брои за слушане. Вкъщи слушам, на тъмно (или на свещи), и тогава е нещо страшно !!!!
Нямаш представа как звучи Dead Can Dance в момента (2:49ч нощем) !!!!!

Нямаш представа как звучи Dead Can Dance в момента (2:49ч нощем) !!!!!