Има едно студио тук в Пловдив ...

АКО МУЗИКАТА Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ТЕБ
Съобщение
Автор
Маниакален тип

#16 Мнение от Маниакален тип »

Simonov написа: Ти да не си решил да ги предадеш тия на комисията за защита на интелектуалната собственост? Само там ще е необходим ОБЕКТИВИЗЪМ :wink:
Ъ-ъ-ъ! Ти да си видял/чул някой наказан в БГ за такива работи?
Просто се чудех за аргументирана причина да не им ходя на тия в студиото и давам пари за глупости... А и да науча нещо.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#17 Мнение от Simonov »

Ами видял съм... как идват момченцата с униформите и вдигат 10 компютъра. И не ги видях повече - компютрите :D :D :D
А причината да но си купуваш дискове от тия там - ТВОИТЕ УШИ, примерно?!?! :) Друг е проблема ако в това "студио" се опитват да ти продават еб*ни дискове с претенции за оригинали и със съответната цена "като за оригинал" :wink:
И на мен ми се е случвало да ми казват любезни продавачи:
"Имаме го същия диск на цена от 5лв"
... и аз като им кажа че искам този който е от 15-20лв, примерно и те ме гледат странно :smt064 :D Остави това, ами и спорят на всичкото отгоре, че свирели еднакво. Тук вече ми се прищява да им каже, че имам желание да осъществя груб телесен контакт с родната им майка :butthead: :smt079 , но се сдържам и им пожелавам приятен ден :)

Teodora Todorova

#18 Мнение от Teodora Todorova »

:D Каква интересна темичка

peko
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от peko »

Инженерите в този сайт са много...........
Но това не означава че те са по-добри слушатели от всички други!
Така че ако има начин да направиш "обективна" съпоставка по слух
няма какво да се чудиш.

Маниакален тип

#20 Мнение от Маниакален тип »

peko написа:Инженерите в този сайт са много...........
Но това не означава че те са по-добри слушатели от всички други!
Така че ако има начин да направиш "обективна" съпоставка по слух
няма какво да се чудиш.
Съгласен съм с тебе, не образователния ценз определя способностите на слуха, но пък предпоставя аналитичното сравнение.
Аз съм се пробвал (в рамките на системката която имам) да сравнявам и познавам кабели и крайни транзистори.
Такива Разлики, ако са драстични ги хващам, ама то направо си зависи от толкова много фактори вкл. моментното психическо състояние на човека, че хич не ми се наема да критикувам на база неокастрените си съмнителни "способности".
Мисля, че тази работа се учи и то трудно - същото като дегустаторите. Иначе - мн. гот, черпят те най-скъпите вина for free и се изказваш авторитетно. :)

alexandrov - некадърника

#22 Мнение от alexandrov - некадърника »

3aropka написа:За такива хора ето един линк:
http://www.true-audio.com/Tau_Analyzer_ ... y_Detector
може ли да му се вярва 100% на това?
"The mathematical algorithm analyzes the Fourier-spectra of the signal-time segments throughout a recording, and makes calculations of the character-bound frequency, and phase, on every time segment. The ultimate determination of recording source is made through the analysis of the spectral statistical properties. The testing protocol employs the use of both modern and antique recordings of a varying quality levels. Aucdtect's algorithm has proved to be extremely accurate in its analyses and its conclusions on recordings' origins..."

Маниакален тип

#23 Мнение от Маниакален тип »

Не виждам причина описаното да не е възможно да се реализира. ПО принцип DSP обработката на сигнала позволява подобен анализ, като може да се включи математически статистически апарат.

Публикувай отговор

Обратно към “MUSIC”