Трябва да се чуе. Има го в руския тракер

Както вече казах някъде из форума, японците имат физиологично обусловена по-добра чувствителност към ниските и по-слаба към високите честоти. С това се обяснява и факта че японските дискове и тонколони имат по-стегнат и неизразителен бас и по-изразени и изпъкващи високи.Mo написа:Лично на мен ми харесват като цяло Японските издания и ми е много интересно дали техните копия са допълнително обработени, защото ако не друго, то наистина звучат различно.
Off-topic: Вече заговорихме за технологията-бинаурал, та искам да подканя администраторите на форума да помислят над създаването на един нов раздел-микрофони, студия, звукозапис, обработка и т.н., т.е. там от където започват "мъките" на всички нас-аудиофилите.
С уважение, Христо.
аз съм на същото мнение, абсолютно.EmilRachev написа:И аз съм на това мнение, принципно наблягат вокала или един-два инструмента да са по-на преден план, а тук всичко е издърпано напред.[AK] написа:имам чувството, че всички звуци са акцентирани и всичко се бори да е най-отпред
Велине, нещо не ме изкефи този изпълнител, нещо не е от моите стилове, иначе качеството е добро.
Между другото, преди известно време ми идва на прослушване у нас Стефан Стефанов, май че от администраторите на сайта, та с него бяхме на едно мнение, че албума на Dire Straits Brothers in Arms e доста добре записан.
Звучи доста линейно и спокойно, без да се набиват определени инструменти на по-преден план, кристално чисти и ясни звуци, за мен това е един от еталоните за добър запис. Също някои албуми на Pink Floyd.
Вие на какво мнение сте?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост