Малко джаз

АКО МУЗИКАТА Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ТЕБ
Съобщение
Автор
amino

Малко джаз

#1 Мнение от amino »

Няколко любими мои групи в последните месеци. Тъй като гледам, че наоколо се навъртат аудиофили :wink: , споменавам само албуми, които са записани наистина забележително

Esbjorn Svensson Trio - A Strange Place For Snow, Good Morninng Susie Soho, Viaticum, Winter In Venice
Tord Gustavsen Trio - The Ground
Еrik Truffaz - Mantis, The Mask

Някакви други предложения за севременен джаз?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от velinski »

Ето още скандинавци, на които аз лично съм голям фен:

Bobo Stenson Trio - Reflections, War Orphans, Serenity, Goodbye
RENA-RAMA (с Bobo Stenson)
Arild Andersen - Hyperborean, NOMAD
Anders Jormin - Silvae, Once, Jord, Alone, Eight Pieces, Nordic Light
NADA - NADA
Изобщо всичко на шведския лейбъл Dragon Records
Чуй специално From Gagarin's Poin of View на EST

Иначе най-любимият ми музикант е германския пианист Joachim Kühn, но той не е лъжица за всяка уста :)
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

amino

#3 Мнение от amino »

From Gagarin's Point Of View ми е най-нелюбимият от албумите на E.S.T. Може би заради електронните забежки и микса, който не ми допада нещо. НО всичко е единствено въпрос на вкус. Приятно е като има хора със сходни препочитания :)
Ще чуя някои от нещата, които споменаваш
Последно промяна от amino на Пет Дек 23, 2005 11:07 am, променено общо 1 път.

amino

#5 Мнение от amino »

BlackBLOOD написа:До месец се очаква да получа едноо хубаво пространство на free.data.bg и ако има заинтересовани ще кача петдесетина Флак албума с доста приличен Рок Джаз.
Естествено, че има. :)

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от velinski »

Хе странно, на мен лично Dodge The Dodo, From Gagarin's Point Of View и Subway са ми най-любимите парчета на ESТ

Електрониките не са зло, особено ако са набъркани в добър експеримент с акустични инструменти. Примери много.

Иначе като цяло EST не ми допада много, бие на американски пост-боп на моменти и ме дразни. Bobo Stenson е нещо съвсем друго...
Последно промяна от velinski на Пет Дек 23, 2005 11:25 am, променено общо 1 път.
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

amino

#7 Мнение от amino »

velinski написа:Електрониките не са зло, особено ако са набъркани в добър експеримент с акустични инструменти. Примери много.
Tака е. Веднага ми хрумнаха 2 парчета пак от споменатите горе групи - The Wraith на Е.S.T. (от Good Morning Susie Soho) и Parlopone на Е.Truffaz (oт Mantis). Страхотна симбиоза между електроника и акустични инструменти.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от velinski »

Целият албум на Truffazz The Walk of the Giant Turtle e с електроники и хамънд орган - много е добър.

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Demiurg »

^ Качете нещо (дори и мп3) някъде да се просвещаваме, моля !
На мен всичкия ми джаз- фюжън е на пиратета и мп3. :oops: Единствено метал-дисковете ми са оригинални. А джаз откъде купувате ???

amino

#10 Мнение от amino »

Demiurg написа:^ Качете нещо (дори и мп3) някъде да се просвещаваме, моля !
На мен всичкия ми джаз- фюжън е на пиратета и мп3. :oops: Единствено метал-дисковете ми са оригинални. А джаз откъде купувате ???
www.kupicd.com
Orange ( на Графа)
Дюкян Меломан ( до Кристал) Там може да прослушаш доста неща докато търсиш нещо ново.

Иначе, АКО ми кажете къде, мога да кача някои любими неща някъде

gogo
отстранен

#11 Мнение от gogo »

BlackBLOOD написа:До месец се очаква да получа едноо хубаво пространство на free.data.bg и ако има заинтересовани ще кача петдесетина Флак албума с доста приличен Рок Джаз.
Чакам с нетърпение :D

dr_Justice

#12 Мнение от dr_Justice »

amino написа: Иначе, АКО ми кажете къде, мога да кача някои любими неща някъде
ако имаш достъп се регни в дата-та. Мисля, че дават към 2 гига

amino

#13 Мнение от amino »

velinski написа:
Иначе най-любимият ми музикант е германския пианист Joachim Kühn, но той не е лъжица за всяка уста :)
...тогава на мене ми е интересно как възприемаш участието му в Journey to the centre of an Egg и особено обработката на пианото, която прави Валтер Квинтус :D

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от velinski »

Ами Абу-Халил с Кюн ми допада доста - чудесен микс на уд, пиано и електроники. Walter Quintus както винаги е нечовек - ако си слушал балетите на Кюн Time Exposure, Get Up Early и Dark, ще разбереш, за какво говоря - там пианото вече не е пиано, а някакъв извънземен инструмент. Той Кюн често се хвърля да прави сесии с екзотични музиканти - досега има 2 диска с африканците Муса Сисоко и Рей Лима. Другите му експерименатлни проекти са неизброими.

Публикувай отговор

Обратно към “MUSIC”