Точно в момента коментираме по email с Goro за следния феномен - сребърно навита вторична намотка на захранващ траф за отопленията на триоди с директно отопление.
Тестът е извършен от мен и е абсолютно сляп - направих 2 трафа с бифилярно навити вторични за триоди с 3,8V отопление - единия траф с меден емайлиран проводник, втория - със сребърен проводник (проба .999), покрит с изолация "мой патент". Трафовете са облепени с черно тиксо за да не знам кой слушам в момента. При 3 слепи теста винаги *чувам* среброто. Усещането е много субективно, но се усеща - по-добър микродетайл в най-високия чуваем диапазон и то само на някои определи места - едни китайски звънчета от диска на Mark Nauseef "With a Space in Mind" и статичните звуци, които идват от детския хор в диска на Joachim Kuehn "Bach Now" (скърцане, шепот, прeлистване на партитури).
Интересно ми е да получа и други мнения по въпроса. Някой правил ли е подобен експеримент или има ли идея какво се случва в трафа? Все пак вторичната намотка на отопленията на DHT е част от сигналния път, но навивиките са твърде малко за да се разчита на по-ниското специфично съпротивление на среброто в сравнение с медта...
Сребро във вторичната на отоплителен траф
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Сребро във вторичната на отоплителен траф
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Опитът си струва, защото разхода на проводник не е голям (поне при мен за 3.8V@0,5A). По голямата играчка е изолацията му - на мен ми отне 1 ден.
Изрично няма да кажа каква е моята изолация за да изпробвате нещо различно и после да сравним резултатите
Разликата я чувам на слушалки обаче. Нямам идея дали ще се чуе на говорители.
Изрично няма да кажа каква е моята изолация за да изпробвате нещо различно и после да сравним резултатите
Разликата я чувам на слушалки обаче. Нямам идея дали ще се чуе на говорители.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
OFF
Как издържа 2 седмици без да споменеш лундалите не знам - не ти е било лесно
Да, на процент съм - при толкова много маниаци от България, които дават повече от 20 лева за аудиофилски части скоро ще си купя и яхта
Давам и процент и на Аудио Ноут щото, бедните, и те ползват скапаните лундали и блек гейти
ПП. За моите лампове аз лично не ползвам лундали - наистина ги намирам за лоу енд - давам си джобните за аморфни трафове на Tribute, както знаеш особняк без много познания съм по твоите критерии и се литкам по рекламите
Как издържа 2 седмици без да споменеш лундалите не знам - не ти е било лесно
Да, на процент съм - при толкова много маниаци от България, които дават повече от 20 лева за аудиофилски части скоро ще си купя и яхта
Давам и процент и на Аудио Ноут щото, бедните, и те ползват скапаните лундали и блек гейти
ПП. За моите лампове аз лично не ползвам лундали - наистина ги намирам за лоу енд - давам си джобните за аморфни трафове на Tribute, както знаеш особняк без много познания съм по твоите критерии и се литкам по рекламите
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Сребро във вторичната на отоплителен траф
...добро утро и добре дошъл .velinski написа:Точно в момента коментираме по email с Goro за следния феномен - сребърно навита вторична намотка на захранващ траф за отопленията на триоди с директно отопление.
...