Импулсно захранване 300W
- jordannedev
- чете и пита
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
milmar написа:А бе тя работата хубава , но аз до сега не съм виждал мрежово захранване с тороид - защо ли ? .... проблеми с галваничното , да ? Опасна работа ми се вижда
Тороида по трудно се навива, а и повечето импулсни които са за 220v АС са еднотактни. Това налага въздушна междина в ферита за да не се насити. А въздушната междина при тороид-а не е лесно постижимо нещо.
И аз искам да си поиграя малко с това импулсно.. имаше 2 бройки от въпросния чип в pasatbg.com. купих едната ИС и ще поръчам тороит от comet.bg... с малко по-различни размери е, но ще свърши работаemilm написа:Здравейте,зачевам една доста стара тема, но схемата ме заинтригува и искам да попитам откъде намерихте интегралната схема(IR2156) понеже аз не успях да намеря магазин който да я предлага?
друго - забелязах че на печатната платка, феритните пръчки са монтирани преди КД-тата, докато на схемата е обратното.. каквито и импулсни да съм отварял - няма такова нещо - феритите да са преди изправителните диоди. искам мнение - да модифицирам ли малко печатната платка?
смятам и да използвам шотки диоди на изхода.... тия КД-та.. не че не им вярвам, но много греят и ще има големи загуби при тях... пък и мисля да я включвам схемата на по-голяма честота
- gdd71
- има известен опит
- Обратна връзка:
Първи крак е извод който не се използва в чипа (NC) и там си е маса, а от втори към маса има два кондензатора които са дадени в схемата.
Относно дроселите е грешка в платката (пуснал съм по стар вариант). Важна е фолийната картина на високоволтовата част, след вторичната намотка може да е свободно съчинение според елементите с които ще се прави.
Относно дроселите е грешка в платката (пуснал съм по стар вариант). Важна е фолийната картина на високоволтовата част, след вторичната намотка може да е свободно съчинение според елементите с които ще се прави.