Дънни платки с лампи в изхода

Тук е мястото за: лампи срещу транзистори,
SE срещу пуш-пул, ЦД срещу винил,
чалга срещу музика, Linux срещу Windows
и каквото още се сетите
Съобщение
Автор
Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Дънни платки с лампи в изхода

#1 Мнение от kiki2002 »

Tube Motherboard

http://www.firingsquad.com/media/articl ... &pic_id=03

http://club.aopen.com.tw/pss/largeview. ... 533%20Tube

A Tubular Motherboard
AOpen's high-tech AX4B-533 Tube motherboard includes a vacuum tube for audio.
http://pcworld.about.com/magazine/2012p088id106388.htm

The First Hammer Board Hits the THG Lab
Details On The Motherboard: Sockel 754 For The Hammer
http://www.tomshardware.com/motherboard ... er-02.html

PC-based sound is an attractive alternative to high-end home theater systems. AOpen AX4GE Tube and the Terratec Aureon 5.1 Sky for the first installment of a series of high-end PC sound solution reviews
http://www.lostcircuits.com/video/sound_compare1/
Последно промяна от kiki2002 на Чет Юни 02, 2005 12:43 pm, променено общо 4 пъти.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Нямам думи!

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от velinski »

Аз имах въпросния AOpen AX4B-533 :)

Преди да го продам, му приватизирах MultiCaps кондезаторите ;)

Не свиреше лошо, не беше нещо главозамайващо, но грееше като калорифер - в кутията на компютъра ми стигаше до 45 градуса есенно време при условие че имам два 92мм вентилатора отзад! Иначе като дъно е абсолютно нищо специално.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

kd503

Брей само съм мечтаел за това

#4 Мнение от kd503 »

Това е слабото звено при мен и при всички който не са пъхнали някоя скъпа карта в PCI слота обаче цените са НЕнародни и май тудно ще се намерят на нашия пазар :cry:
Дотогава AC 97 :D не свири чак толкова зле вързана към Hi-Fi усилвател.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от velinski »

AC97 e софтуерен кодек и е пълен кошмар :)
ВЕФ-а ми свири по-добре от него

Купи си една Audigy2 ако искаш що годе приличен звук.
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

audioman

#6 Мнение от audioman »

Да бе, верно ли Аудиджи?? Az имам една модната, мога да я заема за сравнение.

kd503

#7 Мнение от kd503 »

Добре де и аз съм слушал много за Аудижито някой знае ли нещо повече какво е всъщност като схемно решение имам предвид главно ме вълнува крайното стъпало на картата

audioman

#8 Мнение от audioman »

Като кажеш "слушал съм много" и после питаш "какво е крайното стъпало" Нещо не се връзва..... По-добре кажи "чул съм, че имало такава някъде..."
Само в ценова листа ли си я виждал???
:wink: Това все пак е звукова платка, а не усилвател.
НЯМА НИКАКВО СТЪПАЛО И СТЪПАЛА В НЕЯ!!!!
А за схемното решение питай хората от Креатив по-добре. На мен по принцип не ми е необходимо, а и няма да можеш да я изпиратстваш по схема - това е един процесор и няколко стандартни чипа наоколо, като ЦАП, АЦП, и 3-4 стабилизатора..... Всичко е софтуер / за чипа и за компа /

kd503

#9 Мнение от kd503 »

audioman или аз не съм го казал правилно или ти си чел м/ду редовете може и от всичко по малко :D
Знам какво е крайно стъпало (сега като се загледам май нищо смислено не съм написал :oops: )исках да кажа ,че като питаш някой коя звукова карта е добра всички споменават аудижи.
Но аз исках да разбера по скоро в какъв клас работи усилвателя в звуковата карта не може да няма стъпалце все пак изходното ниво не е много малко :?

audioman

#10 Мнение от audioman »

Както казах, няма никакво стъпалце и стъпалище, що трябва да повтарям 2 пъти??? И съм сигурен в това, ако ще ме питаш трети път, защото Я ПРИТЕЖАВАМ въпросната карта и съм сменил доста части по нея и съм добавил цял един стабилизатор. :lol: 8)
Казах, това е карта, не усилвател.

kd503

#11 Мнение от kd503 »

Добре замълчавам макар че ми изникват хиляда чуденки в главата :?:

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от velinski »

Audigy естествено не е най-добрият вариант за PC аудио - но винаги го предпочитам пред някоя екзотика, която скоро фалира и подръжката за драйвери отива на кино (както ми се случи с едни наистина добре свирещи платки на Turtle Beach и Philips). Щото една аудо карта не е само хардуер, а и софтуер, а със стар такъв или лошо написан - нищо не правиш.

Не че драйверите на Creative са цъфнали и вързали - просто при тях имаш добри алтернативи като драйверите на kxProject, а и сравнително лесно се модват самите платки ;)

audioman

#13 Мнение от audioman »

Не ме разбирай погрешно - задавай разумни въпроси и ще ти окажа помощ; само не ме питай "как така няма стъпало" и "те всички имат стъпала" Абе изобщо тази дума я забрави :lol: 8)

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Ivo_Hristev »

velinski написа:Audigy естествено не е най-добрият вариант за PC аудио - но винаги го предпочитам пред някоя екзотика, която скоро фалира и подръжката за драйвери отива на кино (както ми се случи с едни наистина добре свирещи платки на Turtle Beach и Philips). Щото една аудо карта не е само хардуер, а и софтуер, а със стар такъв или лошо написан - нищо не правиш.

Не че драйверите на Creative са цъфнали и вързали - просто при тях имаш добри алтернативи като драйверите на kxProject, а и сравнително лесно се модват самите платки ;)
ехх фалираха ги Turtle Beach - а бяха хубава фирма...

kd503

#15 Мнение от kd503 »

audioman написа:Не ме разбирай погрешно - задавай разумни въпроси и ще ти окажа помощ; само не ме питай "как така няма стъпало" и "те всички имат стъпала" Абе изобщо тази дума я забрави :lol: 8)
Ако това е към мен е невъзможно само стъпала са ми в главата(и тонколони колони де) и то само крайни мощни и с биполярни или мос транзистори поне в тях знам къде какво и защо става и изненадите са по - малко а радио лампа в училище (аз съм ученик )не са ни показали тъй че...
все пак в аудижито след цап-а сигнала отива директно на изхода без да се подсили ли :?: :o

Публикувай отговор

Обратно към “Flаme wаrs”