Има ли и други които смятат че такива теми трябва да се запазва, не всички, но поне поучителните,които показват какво не трябва да се прави тук и тези които развеселяват читателите, както мен например ме разсмя искрено тази тема,особено това за изчисляване на говорител за мраморна колона.
Темата за мраморните колони
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
Темата за мраморните колони
Не трябваше да я триете,тя беше забавна,а и тона на човека беше много вежлив също и отношението му.Все пак ние не сме знаещи като в дира или дата така че
.
Има ли и други които смятат че такива теми трябва да се запазва, не всички, но поне поучителните,които показват какво не трябва да се прави тук и тези които развеселяват читателите, както мен например ме разсмя искрено тази тема,особено това за изчисляване на говорител за мраморна колона.
-
poseydon
- има опит

- Обратна връзка:
Дам, аз си мисля че е интересно да има една част Кошче, в която подобни смешки да се пазят, така когато на някой му стане скучно може спокойно да влезе и да разгледа супер бисерите и да се посмее на корем както се казва.... 
Последно промяна от poseydon на Чет Фев 02, 2006 6:57 pm, променено общо 1 път.
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Мраморът вариант за естетика при подложки?
как ли се кълца мрамор ? сигурно не ти е нужен дърводелен а каменоделец или скулптор, а може би трябва да си толкова добър ,че да не можеш да правиш компромиси с материала ... или да си мазохист ,който се самонаказва ,ако не му хареса резултата , а представете си..!!! Явно производството на такава колона е път към смирение за лекуване на нерви ,каквито имат майстори каменоделци решили да се препитават с производство на тела за музикално озвучаване.
Но ,пътят към знание минава и през това ,така че аз отдавам почитта си и уважението към всичко довело ме до осъзнаване и осъвършенстване.
Може би мраморат става за подложка ,която да служи за стабилна естетична основа на някоя стойка за колони от мониторен тип..
Някой правил ли е подобно чудо в комбинация с тръби или дърво?
Но ,пътят към знание минава и през това ,така че аз отдавам почитта си и уважението към всичко довело ме до осъзнаване и осъвършенстване.
Може би мраморат става за подложка ,която да служи за стабилна естетична основа на някоя стойка за колони от мониторен тип..
Някой правил ли е подобно чудо в комбинация с тръби или дърво?
-
stani80
Здражеите на всички.Първо да си кажа че нямам никакъв опит в проектирането и контроирането на озвучителни тела или усилватели( но смятам това за в бъдеще да се промени
)Моето мнение е че трябва да се намери човек които да направи една подробна и разясняваща тема за това дали има или няма смисъл да се правят озвучителни тела от камък.Но даказателствата му не трябва да се базират само на негови съждения или опит, а и на други източници(списания учебници и други публикации)Според мен само тогава ще може поне частично да се опровергае едната от тезите.Надявам се някои които има опит и желание да постне такава тема.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rusin Atanasov
- има опит

- Обратна връзка:
Човека с мрамора беше пуснал и друга тема с не много дружелюбно съдържание..........толкова бързи модератори не бах виждал до сега
. В момента в който видях темата му и реших че съм първият пишещ по нея тя беше изтрита ,за което браво! . В първата тема имаше доста смели решения ако може все още да се видят снимките си личи че 2-те тонколони имат различни пищялки на едната са Бг а на другата /на снимката с техникса/ е китаиска пиезо свирка. Много бих искал да науча как от средни и високи по 20Вата може да излезе РМС 400Вата
. А й тези пукнатини явно са нещо като фазоинвертори. Доколкото можах да видя отвън мрамора беше "лепен" със силикон .
Найстина е добра идея да има 1 кошче с подобни теми
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
АЗ съм за форум КОШЧЕ!
АЗ съм за форум КОШЧЕ! Подкрепям Посейдон!
Много ми харесва!

Много ми харесва!
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
стига ,че пак започвам да се смея ,а нее хубаво,, срам ме хваща.. мислех се за уравновесен човек.... моляте ,защо ми го припомни??rusin написа:Човека с мрамора беше пуснал и друга тема с не много дружелюбно съдържание..........толкова бързи модератори не бах виждал до сега. В момента в който видях темата му и реших че съм първият пишещ по нея тя беше изтрита ,за което браво! . В първата тема имаше доста смели решения ако може все още да се видят снимките си личи че 2-те тонколони имат различни пищялки на едната са Бг а на другата /на снимката с техникса/ е китаиска пиезо свирка. Много бих искал да науча как от средни и високи по 20Вата може да излезе РМС 400Вата
. А й тези пукнатини явно са нещо като фазоинвертори. Доколкото можах да видя отвън мрамора беше "лепен" със силикон .
Благодаря на модератора ,че я махна и прецени трезво изобщо... ,но си има нужда от раздел бисери и комедии... тъкмо си взех порцията смях за напред. хихихи
очаквах от там да излезе Дракула с гръм и трясък разковавайки съркофага.. а от цепнатините на МРАМОРА да се усети дим и миризма на мраморният звук,да не казвам друго
Мрамора... тема ,която ще запомна завинаги!!!
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
Луди ли сте мрамора е най-добрият материал ве какви ги блещите.И за да няма недоразбрали говоря за холна маса или може би сувенир,а повечето които смятата че мрамора става за колони никога не са виждали а камоли чували такива колони,под колони имам предвид в архитектурен аспект,защото за други и дума не може да става,а и вече има тема пак да си кажа Дъ Бйест Матрял Зъ Кулони.
Айде със здраве.
Айде със здраве.
Кратка историческа справка:
Преди почти 30 години в МЕИ-София се произвеждаха мраморни колони, които със задоволителен успех се продаваха в Швеция и ГФР (ако не ме лъже паметта, ставаше дума за около 300-400 долара на парче). Един сериозен западен търговец бил предложил (при условие, че бъдат направени някои козметични промени) да ги продава на пъпа на Лондон, но поради мудност и безхаберие тази възможност е била пропусната и доколкото знам тези колони никога не са се продавали в Англия. За един период от около 5 години въпросните озвучителни тела се продаваха в Минералсувенир за около 250 лв парчето. Проблемите при тези колони произтичаха не толкова от рязането и напасването на отделните плоскости, колкото от лепенето на мрамора. Не можах да видя снимка, но предполагам, че въпросните колони са от същия тип.
Иначе по света и сега се произвеждат и предлагат мраморни озвучителни тела:
http://www.norh.com/products/norh9/index.html
http://www.gbaudio.com/classad.htm
P.S. Иначе дълго може да си говорим за инертност на материала, за декремент на затихване при слоеста и зърнеста структура, за различната "музикалност" на материала, за промяна (в съответствие с материала) на интерференционната и дифракционна съставна част на създаваното звуково поле, респективно "stereo image"-a звуковата картина и пр. и пр. След това идват проблеми, които касаят цената, сложността на изработката, верният избор на мрамора(по структура и състав - има различия!) И всъщност, ако някой все пак реши да използва мрамор, като че ли най-добре е озвучителното тяло (не казвам непременно колона) да бъде изработено от монолитен блок мрамор. Впрочем, който сериозно се интересува ще намери къде да прочете и да направи своя избор (ако изобщо се става дума за това).
Преди почти 30 години в МЕИ-София се произвеждаха мраморни колони, които със задоволителен успех се продаваха в Швеция и ГФР (ако не ме лъже паметта, ставаше дума за около 300-400 долара на парче). Един сериозен западен търговец бил предложил (при условие, че бъдат направени някои козметични промени) да ги продава на пъпа на Лондон, но поради мудност и безхаберие тази възможност е била пропусната и доколкото знам тези колони никога не са се продавали в Англия. За един период от около 5 години въпросните озвучителни тела се продаваха в Минералсувенир за около 250 лв парчето. Проблемите при тези колони произтичаха не толкова от рязането и напасването на отделните плоскости, колкото от лепенето на мрамора. Не можах да видя снимка, но предполагам, че въпросните колони са от същия тип.
Иначе по света и сега се произвеждат и предлагат мраморни озвучителни тела:
http://www.norh.com/products/norh9/index.html
http://www.gbaudio.com/classad.htm
P.S. Иначе дълго може да си говорим за инертност на материала, за декремент на затихване при слоеста и зърнеста структура, за различната "музикалност" на материала, за промяна (в съответствие с материала) на интерференционната и дифракционна съставна част на създаваното звуково поле, респективно "stereo image"-a звуковата картина и пр. и пр. След това идват проблеми, които касаят цената, сложността на изработката, верният избор на мрамора(по структура и състав - има различия!) И всъщност, ако някой все пак реши да използва мрамор, като че ли най-добре е озвучителното тяло (не казвам непременно колона) да бъде изработено от монолитен блок мрамор. Впрочем, който сериозно се интересува ще намери къде да прочете и да направи своя избор (ако изобщо се става дума за това).
-
Gavril Gavrilov
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Препоръчителни са некарбонатните минерални състави, напр. с осн. съставка базалт и минимум карбонати /мрамор/. Технологията на изработка е ясна; изработването по принцип не е проблем. Проблемите идват от значително увеличената обща маса т.к. ме вълнуват предимно хорни. Това беше едно от първите ми проучвания преди време когато за първи път се заинтересувах от хорни, по-точно изработване копие на Хедлунд, проучих въпроса и си изясних нещата. Масата беше лимитираща, още повече, че Хедлунд не е голяма хорна, имам предвид - не е еталон за хорна, макар и хърватите да продават чифта за 3 евро. ;)