toroid написа:просто при едно и също положение на потенциометъра и еднакъв диск той изразително беше с по-високо ниво.
нивото е мерено в целия звуков диапазон и амплитудата е 2.000 волта с точност до четвъртия знак и на 2-та плеъра..разликата която чу идва от разликата в динамиката на 2-та плеъра
Акюфеиса имаше много добре балансиран сигнал,ясен и точен..."Левия" броненосен крайцер се отличаваше с много добра детаилност..Беше доста сценичен..Баса беше много плътен и мощен, на моменти ми се струваше приятно в повече...Според мен с малко ама повеждаше пред Фазата...
"Дясното" "Сони"( защото явно почти само кутията му е Сони....)...просто ме порази с невероятнта музикална детайлност и балансираност, която притежаваше...Сцената сякаш се разтвори навсякъде около мен...Не, че другите не притежаваха..."Малкото" ...просто от него извираше жива музика...Спрявяше се с всякакъв материал...доколкото успях за краткото време да преценя...
Аз искам ТАКА звучащ плеър...
Браво на Аспарух и Алнико...Респект...
Искам да направя една уговорка...И Фазата и Крайцера са невероятни машини...Загубата от такава машина като "дясното" Сони не е срам...
Няколко думи и от мен.
Трудно е да се сравни звукова картина на устройства от близък клас.
Неизбежно е оценката да съдържа голям процент субективизъм.
Най-точното определение на звука на Accuphase е баланс.
Дясното Sony се отличаваше в много добър детайл на звуковата картина.
Ако говорим за динамика, предпочитанията ми са за "крайцера" - лявото Sony.
Най-учудваща за мен беше разликате в бас-фундамента на трите плейъра. Ниските на Accuphase бяха прекалено равни, "крайцерът" имаше масивен, но малко твърд за мен бас. Дясното Sony ... ами не можах да му намеря кусур в това отношение.
Останалите показатели много варираха в зависимост от музикалните програми. Accuphase показа класата си в много балансирания и богат на микродетайл албум на Michael Brook & Peter Nooten, но когато пуснах новия албум на Marcus Miler на дясното Sony, Алнико надникна от другата стая с думите "яко скубе, нали?..." Чиста, ясна атака, постоянна и дълбока сцена...
Наистина труден избор...
Нека благодарим на Иво за чудесното мероприятие!
Мой ред е да благодаря на Иво за наистина много приятното преживяване. Съботния следобед беше наситен с музикални емоции. Ще си спестя коментарите относно техниката
Още веднъж благодаря!