ми ок не е телешко ама е месослушател написа:Не изнасям тележкоНикой в БГ не изнася тележко
а слушалките... не си ги чувал мойте в тая системка, която имам. Ще донеса едно Balvenie някой ден и ще слушаме кой квото има
Само за милионери
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Ebor
good time
Чувствам се виновен, че отворих тази тема. Прекарах в Иво приятно, а и намерих нови приятели. Даже не ми е кофти, че съм дал пари за Jamo, Yamaha, Technics и т.н., а те не свирят. Въпреки, че ми беше болно като ми го казаха Widowmaker, Кирил и един приятел дето не е във форума. Да затворим темата, а?
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
ЛЕКЕ с VW дизел и тайван
е да.. ако не ме баннат преди да съм разпитал всичко, което ме интересува..vitekk написа:Доста лигня и малко истина в тая тема.... иначе е интересно, плюс това
ги няма онея досадници дето само могат да псуват на майка (няма да ги
споменавам кои са, сами се сещате)![]()
Слушател, ако хванеш вярния разклон, може да стигнеш до хай-фито
че тука модераторите са повече от членовете
и агресивни
на първо време мислех да питам за някой, който да погледне един усилвател, ама вече ме е страх. Щото не е лампов.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Немаш грижи, аз слушам на транзисторен, vitekk също 
Никой не е казал, че непременно трябва да е лампов!
Тук е DIY форум и избягваме да обсъждаме фабрични конструкции просто. Но това не е само при нас, навсякъде по DIY форумите се обсъждат точно такива - хендмейд конструкции.
Я кажи какъв е усилвателя? Малко информация?
Никой не е казал, че непременно трябва да е лампов!
Тук е DIY форум и избягваме да обсъждаме фабрични конструкции просто. Но това не е само при нас, навсякъде по DIY форумите се обсъждат точно такива - хендмейд конструкции.
Я кажи какъв е усилвателя? Малко информация?
Последно промяна от Daniel Petrov на Нед Авг 28, 2005 10:32 am, променено общо 1 път.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
gps
Слешател аз не разбирам нещо-ти си бил при Алнико но защо не си го питал за звученето на средите а и други неща които те интересуват?Нещо не ми се връзва!?Бил си при специалист но си мълчал а после търсиш инфо в форума където пак същия специалист може да ти отговори.А за агресивноста-не си прав.Просто на всички им се изчерпа търпението.В педагогиката има 3 основни подхода-метода на личния пример,метода на убеждението(словесно
) и метода на принуждението.Виждаш че тук се прилагат първите 2 метода и когато те се изчерпят и не дават ефект-прилага се третия!Да не си мислиш че лично на мен ми е приятно да държа остър тон на разни като свен -точно заради такива като него почвам да съжалявам че съм се прибрал в България,те всекидневно ми напомнят че сме на европата не в задния двор ами и по-назад.Хората навън са учтиви един към друг не защото им идва отвътре а защото неучтивоста и агресивноста водят до загуба на пари от всички(а те парите си ги обичат
).И затова в белите страни всеки си премълчава собственото си мнение-за да вървят нещата и всички да печелят!Тук някои тръгнаха да доказват че били другоячемислещи!И нищо не доказаха а само загубиха!Аз лично доста пъти съм бил на различно мнение от някой но не съм тръгнал да се блещя като настъпана жаба
по форумите-има си лични собщения!!!Освен това имам достатъчно акъл в главата си да преценя че е възможно да греша и след време като придобия повече опит и знания-да си променя мнението по даден въпрос.За сведение-църквата отдавна отмени постулата за непогрешимоста на папата
.Щом като папата допуска че може да греши в мнението се -вижда ми се тъпо някой да си мисли че е непогрешим!
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: good time
Еххх, ти си един от много малкото, които могат да погледнат обективно на истината. Обикновено хората не могат да преглътнат факта, че досега са били на грешното място. А това, че се опитваш да си направиш сам добра апаратура, без да се плашиш от липсата на опит и познания е само в твой плюс. И достойно за уважение.Ebor написа:Чувствам се виновен, че отворих тази тема. Прекарах в Иво приятно, а и намерих нови приятели. Даже не ми е кофти, че съм дал пари за Jamo, Yamaha, Technics и т.н., а те не свирят. Въпреки, че ми беше болно като ми го казаха Widowmaker, Кирил и един приятел дето не е във форума. Да затворим темата, а?
Нека темата да стои, в спора се ражда истината.
Някои хора така и не разбраха, че главната цел на тоя сайт е точно тази - да обединим усилията си в една цел - правенето на DIY апаратура.
И друго не разбраха - това е DIY форум, значи работим в тая насоченост. Рекламирането на ширпотреб конфекция и отричането на самоделките не е политика на тоя сайт!
И никога няма да бъде!
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
Ebor
Dazed and cofused
Питай widowmaker, трбява да призная, че и на мен са ми любов поулпроводниците? Лампите и хорните са лукс и играчка за богаташи. Аз що си купих бюджетно БМВ;) Нямам парите за да си го позволя, но повярвай ми, много е добро. widowmaker,моля, отговори на слушател! И нека не е лично, щото мисля, че ще е интересно да четем във форума полезни неща, а не караници.слушател написа:на първо време мислех да питам за някой, който да погледне един усилвател, ама вече ме е страх. Щото не е лампов.
P.S. Интерсно ми е да чуя Dazed and Confused на Zeppelin на системата на Иво.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Да посня нещо - саморъчно направената апаратура не е само лампова, както и не е само транзисторна. Не са само хорни и ТЛ!
Да, толерираме точно екзотичните конструкции поради простата причина, че точно там материята е най малко изучена и рутината и знанията в това направление би била полезна за много хора, не само от нашия форум.
Да, толерираме точно екзотичните конструкции поради простата причина, че точно там материята е най малко изучена и рутината и знанията в това направление би била полезна за много хора, не само от нашия форум.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Симонов, най е лесно да кажеш "...дайте ми ...."....
Първо се посъветвай с гугъл, после поразгледай резултатите, попрочети,
а ако толкова те интересуват цифричките, характеризиращи системата
на алнико - попитай него, не другите
Нищо лесно няма на този свят...ако не разчиташ на себе си, а на другите,
нищо не се получава...
Задай някакви по-конкретни въпроси и може да ти се помогне
Първо се посъветвай с гугъл, после поразгледай резултатите, попрочети,
а ако толкова те интересуват цифричките, характеризиращи системата
на алнико - попитай него, не другите
Нищо лесно няма на този свят...ако не разчиташ на себе си, а на другите,
нищо не се получава...
Задай някакви по-конкретни въпроси и може да ти се помогне
a.k.a. vitekk
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: усилвател
Системата ми изощо не е милионерски скъпа , в БГ има поне 150 4овека с по скъпи(купешки) системиGoro написа:А нещо за техническата реализация ще кажете ли?
Моноблокове с GU81M,6C33C и E80CC*(последната е спец. серия с по-висок вакуум) с отделни захранвания.
Вси4ки стъпала в усилвателя са със самостоятелни CLC-филтри.
Захранването е с кенотрони.
Не са използвани масленни кондензатори.
Общият капацитет на използваните кондензатори е 1000 микрофарада байпаснати с 0,5% среърно-танталени кондензатори.
Кондензаторите в отоплителната верига на крайната ламба е 60 000 микро също с CLC филтар.
Вси4ки резистори са сребро/паладий/мед с 0,1% то4ност.
Трансформаторите са секционирани по наша методика за ултра малка индуктивност на разсейване от 3 вида разли4на студеновалцована ламарина( с разли4на магнитна проницаемост) с 4% силиций без въздушна междина и навити с повърхностно закалено сребро собственно производство.
Сребърно solid core окабеляване point to point.