Simonov написа:Нямам много оригинални дискове. Повечето ми музика е записвана от *.wav или от FLAC или пък ползвам компа за просвирване на такива файлове. Преди няколко дни станах собственик на японско издание на In Between - Jazzanova. Преди това имах въпросният албум на CD записвано от *.wav файлове на x1 скорост. Заедно с него взех и още няколко други диска с разнообразна музика, записвана в Англия и Германия. Просто бях изумен от разликата с която свиреше този диск. Направо неможах да си позная системата. Динамиката с която се възпроизвеждаше звъковата картина беше много над другите дискове, който ми се струваха като mp3-ки смачкаи на 128kbps. Голям процент от информацията просто липсваше на записаното CD от wav файлове
Генералният извод за мен лично е, че колкото и да ни е качествена апаратурата, тя не струва нищо, ако се опитваме да слушаме зле записани и обработени записи
Специално за този албум си много прав. Аз имам английско издание, а един приятел японско като теб. Не знам дали японското е по-добро, но звучи много по-пъстро, звуците са сякаш по силни и обемни.
Като цяло е всеобщо мнението, че японските издания са "по-добри", но лично за мен това е относително, защото как да разбера какво точно е искал изпълнителят и кое от 2-те звучи по-правдоподобно
Ако искаш мога да ти го дам да ги сравниш за себе си.