PC Media Center VS CD Player

Тук е мястото за: лампи срещу транзистори,
SE срещу пуш-пул, ЦД срещу винил,
чалга срещу музика, Linux срещу Windows
и каквото още се сетите
Съобщение
Автор
Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: интересен въпрос да...

#16 Мнение от DJ69 »

Dreamer написа:
и аз това съм се чудил много. какво означава добър цифров вход изход освен ако не е ЦАП или АЦП, но тук имаме WAV който директно го пращаме навън към ЦАП който си го ползваме и със CD player-а.
ДАА и аз се чудя но според мен ако от ЦД то е свалено на *.wav както трябва!Не мисля че компа ще свири по лошо!

Аватар
mano
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от mano »

тука се спомена че М-Audio са по-добри саунд карти от Creative, къде мога да ги намеря - изобщо внасят ли се в България? Имам чувството че навсякъде има само Creative.

amino

Re: PC Media Center VS CD Player

#18 Мнение от amino »

BlackBLOOD написа:PC MCenter: Компютър който плеъва от хард диска си различни Флакове, Апе и др. лослес неща, от там през цифровия изход на саунд картата към дак и от там към усилвателя...

CD Player: Транспорт на който се плейват същите флакове записани на ка4ествени дискове закачен на Дак и от там към Усилвателя.

Според вас кои са предимствата на едното и на другото?

Благодаря ви предварително[/list]
Правил съм опит: от FLAC правя аудио диск с NERO, записвам го на диск TDK с TEAC записвачка (не лоша) и пускам диска на моя плеър. Знам, че за правенето на качествен запис се иска и отлична записвачка, и добра програма, та не знам къде точно се беше осрала работата, но НЯЩОТО, което се беше получило, не ставаше за слушане ХИЧ :) От тогава не вярвам много-много на т.нар. loseless формати.. все си мисля, че основното осиране все пак си идваше от компресията..

Teodora Todorova

#19 Мнение от Teodora Todorova »

mano написа:тука се спомена че М-Audio са по-добри саунд карти от Creative, къде мога да ги намеря - изобщо внасят ли се в България? Имам чувството че навсякъде има само Creative.
Вносител на М-audio за България:

Almar Co. Ltd.
Alexander Markov info@almar.bg
http://www.almar.bg Tundja Str. 59, 1st. Floor
1463 Sofia, Bulgaria +359 (2) 511538
+359 (2) 9533314

Аз лично съм си харесала някои неща. За сега цените им не ми харесват :mrgreen: , но всичко е временно.

По темата: определено е по-лесно да се плейва през медиа център, но за качествен такъв наистина са необходими големи инвестиции. Сигурна съм, че има такива студийни медиа PCта, които по качество надминават в пъти доста плеъри, както и в цена обаче.

Поздрави,
Freestate

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Rumen Zografov »

БеС компреС с МерЦеДес! :mrgreen:

На компа - тетрис!!! :js :mrgreen:
Изображение

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от DJ69 »

mano написа:тука се спомена че М-Audio са по-добри саунд карти от Creative, къде мога да ги намеря - изобщо внасят ли се в България? Имам чувството че навсякъде има само Creative.
Внасят се как да не се внасят ама цените са доста по високи от креатива и има защо!Те са музикантски карти така да се каже не са геимарски :)просто не си ги виждал по ценовите листи щото хората който не разбират няма да си я купят зареди цената!не виждаш ли как е сега та то креативите не се продават вече нали има вградена карта и обикновения потребител който не прави разлика м/у софт/хардурна карта не дава пари за външна...за това не се предлагат така масово...... :H

tred

#22 Мнение от tred »

alnico: не мрънкай аудиофилите не слушат флакове :wink:

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: интересен въпрос да...

#23 Мнение от Tisho »

BlackBLOOD написа:
До колкото разбирам опита е правен на компютър. Според мен ако използваш еднакви декодери за в реално време и за предварително декодиране не би трябвало да има никаква разлика стига компютъра да насмогва и да буферира достатъчно.

Предполагам че за да се получи качествен медиа център трябва да се използва добро компютърно захранванеот висок клас.Ако е необходимо може да му се направи и допълнителна филтрация с няколко ЛМ-ки. Другото което мисля че трябва да се направи е при слушане да не се използват еквалайзерите и Волюме конторола на компютъра.
При обработка на аналогови сигнали има голямо значение филтрирането на захранването...
С ЛМ-ки нищо няма да филтрираш (имам предвид 317 серията). :wink:
Достатъчно калпави регулатори на напрежение са.
Като 78хх серията. Бавен им е операционния усилвател вътре и бързите смущения си минават все едно че стабилизатора го няма... :roll:
Преди време брах ядове с една процесорна система захранена от 7805
Колкото пъти щтракнеше един 100А контактор толкова пъти ми забиваше електрониката. Оказа се че смущенията които влизат и минават през 7805 са с около 25v амплитуда... :?
Как удържа този процесор още се чудя. :roll:

LM2575-5 оправи нещата. :wink:

Zmej

#24 Мнение от Zmej »

Rutcho написа:От PC-то по цифров изход, най-добре оптичен, към външен DAC.Лампов.
Тук е голямата галимация. В ЦАП-а. И то в цифровата част. Трябва да се пипа и по саундкартата, и цап-а не е лошо да е такъв, който приема I2S, а не AES/EBU. Едната от причините е, че при resampling-a нещата се оакват. Обаче читав външен ЦАП за I2S е доста трудоемко задание по ред причини. Ако иде реч и за галванично отделяне (демек оптична връзка), нещата стават още толкова пъти по-лоши. А за тия пари (и 1/10 време) може да се вземе и модне ако ще и най-злия CD-player на света.

Аз лично предпочитам щайгата да ми е изключена, като слушам музика. :lol:

@DJ69 - креатив лайв може да не свири - така е, ама че АЧХ-то и не било линейно - няма такъв филм.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Zmej написа: Аз лично предпочитам щайгата да ми е изключена, като слушам музика. :lol:
Вярно, забравих да включа в сметката, че компютърът шуми.
И то по особено неприятен начин - става въпрос за вентилаторите.
Вече има достатъчно тихи дискове, шумът на които които в кутия не може да се долови. Но ако искаме истински тихо PC, ще трябва всичко да се охлажда с външни радиатори.
Колкото до разликата, правени са опити и наистина при просвирване от харддиск звукът е забележимо по-добър от този на качествено вградено CD или външен транспорт.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Ivan Rachev »

Zmej написа:
@DJ69 - креатив лайв може да не свири - така е, ама че АЧХ-то и не било линейно - няма такъв филм.
аэ пак да вметна че линеино не е = вярно :wink: ....според мен и още няколко hi-fi-сти
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Zmej

#27 Мнение от Zmej »

@ alnico - ползвам я за мерене - а там линейна АЧХ си трябва, а това, че не свири, съм го написал на същия ред с линейността :D

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Tisho »

BlackBLOOD написа:Колко трудно би било да се изкара от купешки ЦД Плеър вход за SPDIF и да се ползва неговия дак за плейване кеф ти на ЦД-та оригинални , кеф ти на Флакове oт компа?
Не е невъзможно но си е доста трудоемко, като задача.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Tisho написа:
BlackBLOOD написа:Колко трудно би било да се изкара от купешки ЦД Плеър вход за SPDIF и да се ползва неговия дак за плейване кеф ти на ЦД-та оригинални , кеф ти на Флакове oт компа?
Не е невъзможно но си е доста трудоемко, като задача.
Пък и на купешкитв CD плейъри това им е най-слабото място, защото производителите правят най-много икономии. Обикновено тюнингът се прави именно там - DAC-a и аналоговата част след него.

Публикувай отговор

Обратно към “Flаme wаrs”