ДАА и аз се чудя но според мен ако от ЦД то е свалено на *.wav както трябва!Не мисля че компа ще свири по лошо!Dreamer написа:
и аз това съм се чудил много. какво означава добър цифров вход изход освен ако не е ЦАП или АЦП, но тук имаме WAV който директно го пращаме навън към ЦАП който си го ползваме и със CD player-а.
PC Media Center VS CD Player
- DJ69
- има известен опит
- Обратна връзка:
Re: интересен въпрос да...
Re: PC Media Center VS CD Player
Правил съм опит: от FLAC правя аудио диск с NERO, записвам го на диск TDK с TEAC записвачка (не лоша) и пускам диска на моя плеър. Знам, че за правенето на качествен запис се иска и отлична записвачка, и добра програма, та не знам къде точно се беше осрала работата, но НЯЩОТО, което се беше получило, не ставаше за слушане ХИЧBlackBLOOD написа:PC MCenter: Компютър който плеъва от хард диска си различни Флакове, Апе и др. лослес неща, от там през цифровия изход на саунд картата към дак и от там към усилвателя...
CD Player: Транспорт на който се плейват същите флакове записани на ка4ествени дискове закачен на Дак и от там към Усилвателя.
Според вас кои са предимствата на едното и на другото?
Благодаря ви предварително[/list]

Вносител на М-audio за България:mano написа:тука се спомена че М-Audio са по-добри саунд карти от Creative, къде мога да ги намеря - изобщо внасят ли се в България? Имам чувството че навсякъде има само Creative.
Almar Co. Ltd.
Alexander Markov info@almar.bg
http://www.almar.bg Tundja Str. 59, 1st. Floor
1463 Sofia, Bulgaria +359 (2) 511538
+359 (2) 9533314
Аз лично съм си харесала някои неща. За сега цените им не ми харесват

По темата: определено е по-лесно да се плейва през медиа център, но за качествен такъв наистина са необходими големи инвестиции. Сигурна съм, че има такива студийни медиа PCта, които по качество надминават в пъти доста плеъри, както и в цена обаче.
Поздрави,
Freestate
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- DJ69
- има известен опит
- Обратна връзка:
Внасят се как да не се внасят ама цените са доста по високи от креатива и има защо!Те са музикантски карти така да се каже не са геимарскиmano написа:тука се спомена че М-Audio са по-добри саунд карти от Creative, къде мога да ги намеря - изобщо внасят ли се в България? Имам чувството че навсякъде има само Creative.

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: интересен въпрос да...
При обработка на аналогови сигнали има голямо значение филтрирането на захранването...BlackBLOOD написа:
До колкото разбирам опита е правен на компютър. Според мен ако използваш еднакви декодери за в реално време и за предварително декодиране не би трябвало да има никаква разлика стига компютъра да насмогва и да буферира достатъчно.
Предполагам че за да се получи качествен медиа център трябва да се използва добро компютърно захранванеот висок клас.Ако е необходимо може да му се направи и допълнителна филтрация с няколко ЛМ-ки. Другото което мисля че трябва да се направи е при слушане да не се използват еквалайзерите и Волюме конторола на компютъра.
С ЛМ-ки нищо няма да филтрираш (имам предвид 317 серията).

Достатъчно калпави регулатори на напрежение са.
Като 78хх серията. Бавен им е операционния усилвател вътре и бързите смущения си минават все едно че стабилизатора го няма...

Преди време брах ядове с една процесорна система захранена от 7805
Колкото пъти щтракнеше един 100А контактор толкова пъти ми забиваше електрониката. Оказа се че смущенията които влизат и минават през 7805 са с около 25v амплитуда...

Как удържа този процесор още се чудя.

LM2575-5 оправи нещата.

Тук е голямата галимация. В ЦАП-а. И то в цифровата част. Трябва да се пипа и по саундкартата, и цап-а не е лошо да е такъв, който приема I2S, а не AES/EBU. Едната от причините е, че при resampling-a нещата се оакват. Обаче читав външен ЦАП за I2S е доста трудоемко задание по ред причини. Ако иде реч и за галванично отделяне (демек оптична връзка), нещата стават още толкова пъти по-лоши. А за тия пари (и 1/10 време) може да се вземе и модне ако ще и най-злия CD-player на света.Rutcho написа:От PC-то по цифров изход, най-добре оптичен, към външен DAC.Лампов.
Аз лично предпочитам щайгата да ми е изключена, като слушам музика.

@DJ69 - креатив лайв може да не свири - така е, ама че АЧХ-то и не било линейно - няма такъв филм.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Вярно, забравих да включа в сметката, че компютърът шуми.Zmej написа: Аз лично предпочитам щайгата да ми е изключена, като слушам музика.![]()
И то по особено неприятен начин - става въпрос за вентилаторите.
Вече има достатъчно тихи дискове, шумът на които които в кутия не може да се долови. Но ако искаме истински тихо PC, ще трябва всичко да се охлажда с външни радиатори.
Колкото до разликата, правени са опити и наистина при просвирване от харддиск звукът е забележимо по-добър от този на качествено вградено CD или външен транспорт.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Пък и на купешкитв CD плейъри това им е най-слабото място, защото производителите правят най-много икономии. Обикновено тюнингът се прави именно там - DAC-a и аналоговата част след него.Tisho написа:Не е невъзможно но си е доста трудоемко, като задача.BlackBLOOD написа:Колко трудно би било да се изкара от купешки ЦД Плеър вход за SPDIF и да се ползва неговия дак за плейване кеф ти на ЦД-та оригинални , кеф ти на Флакове oт компа?