audioman написа:Наистина, грамофонът имаше по-добър звук, отколкото съм очаквал
От CD-то бе,Калояне,от CD-то
Не отколкото си очаквал
Ехххх,затова я докарахме да слушаме гадни АБ-та...
Защото твърде рано казахме "не" и отрекохме много истински неща (поне за мен)...
Ех ти с твоите предрасъдъци.....
"по-добре от колкото съм очаквал" не означава от ЦД-то. Писах го, не съм имал възможност да ги сравня на ЕДИН и СЪЩ трак/албум, затова ще се въздържа от изказвания
Аз например имам непускани (несвирени) White album, Let it be - The Beatles, както и един шедьовър на звукозаписа и смесването - The Dark Side of the Moon - Pink Floyd и мога да рискувам едно прослушване за сравнение, освен това, дал Господ и други неща. Ручо - Thick as a brick - Jethro Tull чисто нова...
А, в дюкян Меломан често има нови (новоиздадени) плочи, цените обаче са височки.
widowmaker написа:
Защото твърде рано казахме "не" и отрекохме много истински неща (поне за мен)...
На 1000% съм съгласен Затова слушаме на трилентови колони а не на рупори. Защото слушаме гадни ЦД-та на гадни усилватели Защото с този източник токлова си може и всичко звучи еднакво гадно и на доста скъпа апаратура резлика трудно се лови. Като резултат всеки си казва "що да се набутвам толкова пари, нали думка и съска?" е затова още по-тъпата mp3-ка ще ни завземе напълно! Дано по бързо навлезе това SACD ili DVDAudio и дано внесе малко радост в нашите домеве.
Плочи се произвеждат и продават в днешно време, но средите за които
са предназначени и се ползват сега са други...не са за комерсиално
ползване
Имам грамофон Sony PS-2350, не е висок клас, но върши работа,
въпреки че нямам свестен предусилвател... и като сме подхванали темата,
предложете някакво схемно решение за RIAA преамп
widowmaker написа:
На 1000% съм съгласен Затова слушаме на трилентови колони а не на рупори. Защото слушаме гадни ЦД-та на гадни усилватели Защото с този източник токлова си може и всичко звучи еднакво гадно и на доста скъпа апаратура резлика трудно се лови. Като резултат всеки си казва "що да се набутвам толкова пари, нали думка и съска?" е затова още по-тъпата mp3-ка ще ни завземе напълно! Дано по бързо навлезе това SACD ili DVDAudio и дано внесе малко радост в нашите домеве.
АБЕ Що сте толкоз черногледи???
Не SACD или DVD, а промяна на начина на мислене ще внесе малко радост в дома.........
[quote:324ab0d6b0="Dreamer"]ех, следващия път ще се погрижа да намера всяка една дума в речника, че да съм сигурен, че няма да направите толкова голям въпрос от това (цели три отговора (не съм го броил точно, да не хванете и за това да се заядете) получих само по повод моя "стериопор"). Добре, че малко по-нататък ми обясниха как стоят нещата със цената и откъде.
Защо винил, след като магнетката (касетката) е също аналогова и ми се струва по-устойчива? Какво и липсва на нея?
Alnico: абе не се ли пише стерео а не стерио?[/quote:324ab0d6b0]
За да сложа край на спора:
Пише се [b:324ab0d6b0]СТИРОПОР[/b:324ab0d6b0] (като стирофлекс и др.) Няма стерео, стерио и т.н.
Имам един стар българско грамофон ЧасПром, с АЧХ 125-12500Hz. Имам много стари плочи, които сигурно да доста гадни. Е, чинела от плоча НЯМА НИЩО ОБЩО с чинел от ЦД. На сегашния ми усилвател нямам динамична доза, затова съм закачил грамофона на старото ми АБ. Е чинела от плоча пак звучи 100 пъти по истински и от най-оригиналното ЦД на А+Б то ми, което при директно сравнение между двата усилватела има такава разлика че чак баба ми я лови Е те за това става въпрос, чакам с нетърпение някакъв що годе по реален носител.
Проблемът е, че сравнявате винила (безспорен номер 1 за мен) с нисък и среден клас CD и SACD плейъри и казвате колко бил гаден диджитъла. Ми не сте прави, високия клас плейъри могат да извадят такъв реализъм и информация от презрените ви дискове, че ще се чудите после къде са били скрити досега
Във високия клас техника за възпроизвеждане на носители нещата не са толкова прости - там конкуренцията между игличка и лазер е много голяма и не може да се определи безспорен победител толкова лесно. Някои SACD и дори добре записани CD-та (HDCD, 4D, DDD) могат сериозно да нагъзят винила откъм динамика, детайл и атмосфера
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
velinski написа:Проблемът е, че сравнявате винила (безспорен номер 1 за мен) с нисък и среден клас CD и SACD плейъри и казвате колко бил гаден диджитъла. Ми не сте прави, високия клас плейъри могат да извадят такъв реализъм и информация от презрените ви дискове, че ще се чудите после къде са били скрити досега
Във високия клас техника за възпроизвеждане на носители нещата не са толкова прости - там конкуренцията между игличка и лазер е много голяма и не може да се определи безспорен победител толкова лесно. Някои SACD и дори добре записани CD-та (HDCD, 4D, DDD) могат сериозно да нагъзят винила откъм динамика, детайл и атмосфера
Е за това говоря, всеки си слуша гадния плеър и плюе стандарта, пък взе и че се оказа че разликите между плеърите е по-голяма от тази между А+Б-то и АБ-то /не знам кои модели/