ПОТРЕСЕН СЪМ....

Тук е мястото за: лампи срещу транзистори,
SE срещу пуш-пул, ЦД срещу винил,
чалга срещу музика, Linux срещу Windows
и каквото още се сетите
Съобщение
Автор
Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

ПОТРЕСЕН СЪМ....

#1 Мнение от oceanman »

Вчера както си седях реших да си чуя стария вече гейнклон, използван за аудиоизмервания и разработване на говорители...3-ти ми е поред...
Сега се мъчех с настройките на Denon AVR-1906....Какво ли не правих за да му премахна тенекиения звук...Всичко ме дразнеше в звученето му....Дотолкова свикнах с него,че вече забравих старото си Онкио...На кино-не е лош....Но музиката.....
И дойде ред на гейнклона,който месеци наред само разработваше говорители.2 по 25 вата на 8 ома, 100-150 вата трафче...Е дизайна му е смайващ(по-късно ще го приложа)...........................................................................................

Какво стана като чух въпросния гей....Просто размаза по динамика,по естественост,по музикалност , детаилност, денона(7 по 80)......

А геинклона просто осезателно и със запушени уши се усеща,че е по-зле от на Калоян чудовището, а да не говорим за Уидоу А+Б-то....(което още не съм налепил, :oops: макар че имам всичко за него)(освен кутията,която смятам да направя един шедьовър от дърво...)

Потресен съм не от великолепното представяне на гея... А от отвратителното изделие за 900 лева на именитата фирма....Такива продукти трябва да се забраняват със закон!!!!!

Който иска да чуе тоталната разлика,моля нека да заповяда...

Сега се амбицирам в най-кратки срокове да направя кутията на А+Б-то...

Наред е и "Синьото хапче" на Алнико.... :oops: :wink:

gps

#2 Мнение от gps »

Не си единствения потресен от ниското качество на марковите неща!Доста усилватели от именити фирми ми носят.И се оказва че не свирят по-добре а в много случаи и по-зле от един тъп съветски усилвател Кумир 35У-201С за който руснаците дават много отрицателни отзиви.Сравнението се прави в режим чисто крайно стъпало за да не се оплескват нещата от предусилвателя и корекциите.Стигнах до извода че единствено тези корекции в предусилвателната част на марковите усилватели заблуждават по-непретенциозните слушатели че имат качествен звук!

svetlin

#3 Мнение от svetlin »

Май трябва да чуя и аз един DoGC.. Толкова приказки се изговориха за него, че ме гложди любопитството.. :wink: :wink:

Oceanman, това DoGC ли е или обикновен гейклон?

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от oceanman »

DoGC и А+Б са на светлинни години напред по отношение на качеството сравнени с обикновения Геинклон. Геинклона е не лош усилвател, приятно звучащ-да,лесен за правене, но нищо повече...Гореспоменатите са невероятни като звук...

В това е проблема...Някои именити маркови неща свирят УШЕВАДНО по-зле...

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Teodor Gugulanoff »

oceanman написа:Възможно е мнението ми да е субективно,но никой досега практически не го е опровергал :D :wink:
oceanman, така като препрочиташ това по-горе, осъзнаваш ли как странно звучи ? - естествено, че мнението ти ще е субективно - все пак си една човешка единица - а какво става в случая когато бъдеш опроверган? променяш си мнението? доколко субективно и меродавно е то тогава и има ли смисъл да се кълнем сега в това или онова, ако винаги си оставяме вратичка ?
Изображение

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от oceanman »

Прогресор, чети по-внимателно приятелю.
Казах, че Денона е тотално зле в сравнение с гейнклона ми...Но същото сравнение важи и между геинклона и А+Б, да не говорим за ДоГК(който още не съм слушал)...
Не забравяй,че имам А+Б и съм го слушал преди да го взема...Когато го слушах беше с един траф...Аз го правя пълно моно с отделни трафове и контакти дори...Изправителните кондензатори са 20 броя "Рубикон" по 2200 микрофарада...Няма да го насилвам-около 28 волта преди греца...Опроводяването-посребрени кабели..Искам да вметна,че моя ще свирне още по-добре...Сега го сглобявам...

Геинклона е добро усилвателче-да, свири приятно (Ветеран бе прав,че с течение на времето звука му се подобрява,омеква и става по-кадифен и естествен). Направил съм го безкомпромисно..Всичко вътре е с 1% резистори , кондензатори Вима, изправителни Рубикон.Опроводяването е с ОФЦ кабели и пътищата са максимално къси...Но си остава само толкова...приятно за слушане усилвателче без претенций за нещо повече...Сравним с моята микромега миниум с някои уговорки( в някои отношения е по-зле,в други по-добре...но все пак като цяло по-добре)...На кантар е и със стария ми ресивър Онкио, но....

Въпреки,че е направен добре е на космическо разстояние в сравнение с А+Б-то...

Нищо от мнението не съм си променил...Имал съм около 15,може би повече усилвателя. Геинклона е някъде по средата. Имал съм и Куад 606 и Ямахи и какво ли не...Но нищо не може досега да се сравни с А+Б-то...

Като го направя,заповядай да ги сравниме. :wink:

Да,мнението ми е субективно...Но когато се съберат преобладаващо множество от учудващо еднакви субективни мнения :D интересно е да се отбележи, как прераства то в обективно... :wink:

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Въпросът е принципен, а това много ми напомня за едно отминало време:
oceanman написа:Да,мнението ми е субективно...Но когато се съберат преобладаващо множество от учудващо еднакви субективни мнения :D интересно е да се отбележи, как прераства то в обективно... :wink:
Изображение

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Miroslav Danov »

Много бих искал да съм в групата на разбралите. За значението на думите ли става въпрос?
Edit:Или прогресорът просто се е намръщил за нещо.
Ноооо... едва ли ще получа отговор. Той обича логическите гимнастики :D

Публикувай отговор

Обратно към “Flаme wаrs”