JFET vs Tube
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: симулация
значи просто твоят познат чуваGoro написа:airman, на един приятел му правих какви ли не предове и най-много му хареса - пасивния.
-
gps
Понеже раздела е "flame wars"-ето поредната изцепка www.amp2000.hit.bg/temi_komentari/Mitowe_realnosti.htm -човечеца твърди че само факта че знаеш че в дадено устройство има лампи те карал да чуваш неща които ги нямало.Аз мога вече да обобщя събирателния образ на типичния "критикар"-отскоро се занимава с техника и аудио,има някокви объркани и примитивни познания в тази област,знае че няма необходимите данни сам да създаде нещо стойностно,страда от болни амбиции да го забележат и се навира да пише по въпроси които въобще са му неясни като материя.Дали ще се казва алекс или свен или божидар 200 или куад или още някой там ч......я от варна-няма значение!
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
IvoNovakov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
За въпроси delian_apostolov@yahoo.comНе случайно се нарича хармоник, и понеже е в хармония с истинската честота, изкуствено прави звука по-богат.
No comment.........
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
глупости
gps,sith-cat,Alnico,airman, не се хабете да отговаряте на разни глупости. Напънах се да му прочета и другите писания, пълни с наивни и повърхностни твърдения, но нямам нерви и време за такива спорове.
-
gps
Тъжно е че човечеца е от Варна -един от дългогодишните центрове на DIY в България,и заради ентусиазираните студенти в МЕИ и заради факта че преди години дефицитни компоненти идваха по линия на свои хора пътуващи с корабите.В темата на Алнико "формулиране на нивата" писах че дълги години еталон за качествен звук беше лампов усилвател+2 лентови колони които съм чувал в Варна.Имаше много здрав лампов отбор в Варна преди години някои се пръснаха по света но съм сигурен че традициите има кой да ги продължи! Знам че имаше и хора които изработваха по поръчка лампови усилватели това беше към 1991 -1992 г после им загубих координатите но едва ли са се отказали или пък са минали на транзистори

-
nikolay
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Малееееееее, аз чак сега прочетох оттук оттам какво е писал тоя нещастник...
Кошмарът е неземен, първокласник би го написал по стилно
Честно, ама никак не е лесно да си толкова жесток ТАПИР...
И аз съм се запритеснявал относно тона с който пиша в Хай-Фи...
А като гледам на някои хора изобщо не им пука публично да показват колко са ТЪПИ
цитат:
Всъщност повечето от вас, ако са честни, няма да доловят никаква разлика между лампов SE и транзисторен клас АВ, освен ако разликата не идва от различните озвучителни тела, но това е една друга (много важна) тема...
Просто коментара за това твърдение е излишен...
ЖЕСТОК ТАПИР...
Кошмарът е неземен, първокласник би го написал по стилно
Честно, ама никак не е лесно да си толкова жесток ТАПИР...
И аз съм се запритеснявал относно тона с който пиша в Хай-Фи...
А като гледам на някои хора изобщо не им пука публично да показват колко са ТЪПИ
цитат:
Всъщност повечето от вас, ако са честни, няма да доловят никаква разлика между лампов SE и транзисторен клас АВ, освен ако разликата не идва от различните озвучителни тела, но това е една друга (много важна) тема...
Просто коментара за това твърдение е излишен...
ЖЕСТОК ТАПИР...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
BoardMan
@widowmaker, Не се ядосвай много на несериозните писания на някой хора. Те изразяват личното си мнение, което в случая може да е продиктувано от лош слух или пък неразбиране достатъчно на предимствата на ламповата технология (несъмнено технология която все още има и ще има още много живот в реалната практика в нискочестотните, както и във високочестотните решения особенно при голяма изходна мощност). Несериозни писания заслужават и несериозно отношение, разлика се усеща още само в сменяне на класа на работа от АБ на А при транзисторните АМП-ове, камоли при преминаване към лампови пред-ове!, мога да го заявя сериозно и отговорно въпреки, че съм заклет поддръжник на транзисторните решения