Проблем - минус 4V на изхода

HIGHLY INTEGRATED AMPLIFIER SOLUTIONS
Съобщение
Автор
The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Проблем - минус 4V на изхода

#1 Мнение от The_voice »

Дадоха (подариха :D ) ми една мини компонентна система SONY, "малко" паднала от най-горния рафт на секцията. Половината неща не работеха, защото няколко платки бяха буквално потрошени, а дисплеят беше спукан т.е. не подлежи на ремонт. Усилвателя (реализиран с STK4132 II) обаче си беше пушка. Аз реших, че мога да си го ползвам иии... започнаха проблемите. Няма да разказвам през какви перипетии преминах, докато го "разколача", но така или иначе това вече е факт. Имам си фабричен усилвател с оригинално захранване, изправител, филтри и т.н.
Когато обаче го пуснах само него (разбирайте само усилвателното стъпало без другите прилежащи блокове на системата) се оказа, че ми вади минус 4V на изхода. За свиренето - свири ама... Правих какво ли не. Даже смених STK-то с еквивалентно такова (имах под ръка STK4192 II), и пак същото - минус 4V на изхода.
Някой има ли представа защо по дяволите се получава така и евентуално как може да се оправи, защото на мен ми привърших идеите...

системата:
Изображение

усилвателят:
Изображение
Последно промяна от The_voice на Съб Яну 14, 2006 12:58 am, променено общо 1 път.

gps

#2 Мнение от gps »

Дори и да я оправиш звука ще бъде като от китовете които продават по магазините така че си прецени дали да инвестираш средства в ремонта.

Публикувай отговор

Обратно към “CHIP (CHEAP) AMPS”