Виене и цвърчене само при запален двигател от говорителите!!

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
indianeca

Виене и цвърчене само при запален двигател от говорителите!!

#1 Мнение от indianeca »

Виене и цвърчене само при запален двигател от говорителите, три лентови са! Това нещо ми се случи преди няколко дена, а преди това го нямаше. С касетофон и усилвател съм!! Когато двигателя е само на контакт няма проблеми, но запаля ли го..... мъка :roll: ! Пробвах дали проблема не е нещо от усилвателя и вързах към него МП3 плеър и нямаше проблем!! Казаха ми за филтър който се слага на "+" преди захранването, търсих в няколко магазина, но не намирам! Моля за съдействие, много ще съм благодарен... :idea:

indianeca

#2 Мнение от indianeca »

Хора кажете какво да направя? От къде мога да си взема такъв филтър или как да си направя?

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от AlexKame »

Изображение

indianeca

#4 Мнение от indianeca »

Благодаря!!

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Tisho »

indianeca написа:Хора кажете какво да направя? От къде мога да си взема такъв филтър или как да си направя?
А най добре ще е да си оправиш свещите и кабелаците до тях, ако ти е бензинов мотора.
Ако е дизел виж алтернатора... :wink:

Решаването на един проблем не става с замазване на симптомите... :P

indianeca

#6 Мнение от indianeca »

Така, пробвах да откача кабела на генератора за известно време, но не стана пак. Вчера си купих филтър (обезшумител за радиокасетофон) и го вързах както трябва и пак уви... ! Не е от антената защото я откачих и пуснах касета, пак същото!! Не е от усилвателя защото пробвах с мп3 плеър директно вързан към усилвателя и няма проблем!!! Забелязах и нещо друго, виенето започва не когато запаля двигателя, а когато подам газ....и оттам се почва без спирка!!! :roll:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Ivo_Hristev »

до колкото разбирам имаш отделен от касетофона усилвател. Закачи "Обезшумителя" на усилвателя и пак пробвай.

П.П.: как ти върви захранването към усилвателя - с две жици ( +12 волта и маса ) или с една ( +12 волта ) ?

indianeca

#8 Мнение от indianeca »

Захранването ми е с две жици ( +12 волта и маса ). А защо да връзвам обезшумителя към усилвателя след като с мп3 плеър вързан директно към усилвателя го няма споменатия проблем?

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от AlexKame »

С делко с чукче и наковалня ли си?
Изображение

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от velinski »

Виж да не си свързал по погрешка масата на захранването на радиото със сигналната маса към усилвателя

indianeca

#11 Мнение от indianeca »

Ще трябва да питам, че не й разбирам, колата е стара 87 година! Ще питам стария й собцтвеник и ще кажа. Възможно ли е да имам някъде пробит кабел?

indianeca

#12 Мнение от indianeca »

Мисля, че не съм, странното е че ми се появи изведнъж без да съм барал каквото и да е, нито по двигателя нито по аудио системата. Оставих я преди няколко дни пред нас и след няколко часа когато излизах се появи това недоразумение :roll:

D.Kolev

#13 Мнение от D.Kolev »

â åøîïà ìàëêî ëè ïèñàõà :wink:
ñïîðåä ìåí ñ åäèí êàáåë çà ïðîáàòà ãî çàêà÷è äèðåêòíî íà àêîìóëàòîðà. àêî ñå îïðàâè - ëîøè èëè îêèñëåíè âðúçêè ïî çàõðàíâàíåòî ìó èìàø. àêî íå -ïðîáëåì â äâèãàòåëÿ.êàòî ñå èìà âïðåäâèä ÷å å òîëêîâà ñòàðà - ñëàãàé åäèí òàêúâ ôèëòúð è êàðàé.

indianeca

#14 Мнение от indianeca »

Така е писаха :wink: , но няма решение за момента, ще пробвам до тук от предложеното и ще видим! Иначе с филтъра неще!!

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от velinski »

В такъв случай имаш пробила изолация на някой високоволтов кабел към свещите или към бобината. Като дадеш газ искрата почва да прескача към маса - особено в това влажно време тия дни и ако двигателя ти се е мокрил от някоя локва...

Разрешението е да откриеш кой кабел прави мизерията, а най-добре е да смениш всички високоволтови кабели с нови и по-възможност хубави, защото изолацията на ментетата е под всякаква критика.

Публикувай отговор

Обратно към “CAR AMPLIFIERS”