Смущения от алтернатора!
- ortho
- има опит
- Обратна връзка:
Смущения от алтернатора!
За пореден път търся помощ, надявам се че не съм ви писнал вече.
Преди време монтирах в старовремската си каруца едно стъпало Мджестик, с което захранвам 2 елипси на алпин.
Оттогава обаче чувам и смущения които отговарят , поне на слух, на честотата на въртене на алтернатора (мотора).
Не се влиаят толкова от степента на засилване на звука, колкото от оборотите.
Въпросът ми е как да ги премахна, защото когато слушам тиха музика в каруцата се чува много отчетливо.
Не съм ходил при момчетата в сервиза.
Мерси предварително за оговорите.
dr.ivo
Преди време монтирах в старовремската си каруца едно стъпало Мджестик, с което захранвам 2 елипси на алпин.
Оттогава обаче чувам и смущения които отговарят , поне на слух, на честотата на въртене на алтернатора (мотора).
Не се влиаят толкова от степента на засилване на звука, колкото от оборотите.
Въпросът ми е как да ги премахна, защото когато слушам тиха музика в каруцата се чува много отчетливо.
Не съм ходил при момчетата в сервиза.
Мерси предварително за оговорите.
dr.ivo
-
- има опит
- Обратна връзка:
Док, не е задължително смущенията на идват от алтернантора. Особенно при по стари автомобили съм имал случаи при които смущенията се индуцират от запалителната система и най-вече от стари високоволтови кабели с влошени изолационни параметри ... ако колата ти е Опел има вероятност и за един друг проблем ... разбира се това важи ако колата ти е бензинова де .. 

Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....
- AlexKame
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Я издяй тайната за бензиновите опелиmitaka написа:Док, не е задължително смущенията на идват от алтернантора. Особенно при по стари автомобили съм имал случаи при които смущенията се индуцират от запалителната система и най-вече от стари високоволтови кабели с влошени изолационни параметри ... ако колата ти е Опел има вероятност и за един друг проблем ... разбира се това важи ако колата ти е бензинова де ..

м/у другото и при мен хвърля някакви едва доловими смущения като съм на радио - смятамм, че е от делкото.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
смущения от алтернатора
Проблема беше много актуален на времето, когато се слушаше радио в колата на АМ, където смущенията са най-големи. Щом и на касетофон и на ЧМ има смущения, работата е сериозна.
Основните мерки са :
1. Захранване с дебели проводници директно от акумулатора.
2. Дросел на (+) до бушона на усилвателя (радиото).
3. Кабелите за свещите да са с вградени противосмутителни резистори. Те са с разпределено съпротивление и с паразитния капацитет образуват филтър за най-високочестотните смущения.
4. Да се почистят от корозия всички елекрически контактуващи връзки на предния капак, багажника, вратите и т.н.
5. Трябва да се обърне внимание и на мястото където се замасява кабела за антената, защото може от там да идва основно масата.
Голяма врътня е и трябва сам да си го направиш.
Основните мерки са :
1. Захранване с дебели проводници директно от акумулатора.
2. Дросел на (+) до бушона на усилвателя (радиото).
3. Кабелите за свещите да са с вградени противосмутителни резистори. Те са с разпределено съпротивление и с паразитния капацитет образуват филтър за най-високочестотните смущения.
4. Да се почистят от корозия всички елекрически контактуващи връзки на предния капак, багажника, вратите и т.н.
5. Трябва да се обърне внимание и на мястото където се замасява кабела за антената, защото може от там да идва основно масата.
Голяма врътня е и трябва сам да си го направиш.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- ortho
- има опит
- Обратна връзка:
Здравейте отново. Смущенията се чуват и на радио и на CD , но на радио май са по-силни!!?!!?
другото смущаващо нещо е, че ламата за динамото свети постоянно , но много слабо и се вижда само нощем, разбира се като махнеш рамъка свети силно !
Май Иван ще се окаже прав!!!
Ще я водя да и видят самия алтернатор!!!
После ще пиша за да се знае!!!
Лек ден на всички !!
dr.ivo
другото смущаващо нещо е, че ламата за динамото свети постоянно , но много слабо и се вижда само нощем, разбира се като махнеш рамъка свети силно !
Май Иван ще се окаже прав!!!
Ще я водя да и видят самия алтернатор!!!
После ще пиша за да се знае!!!
Лек ден на всички !!
dr.ivo
-
- има опит
- Обратна връзка:
Goro e описал в т.3 по-горе потенциалния проблем при по стари модели опели - въпросният резистор е монтиран в самата свещ (Bosch напр. има специални свещи за OPEL с вграден такъв резистор) и ако автомобила не е с оригиналните за модела свещи (което е нещо нормално за БГ щото тия свещи са 2-3 пъти по скъпи от стандартните) въпросният филтър не функционира коректно. В повечето модели автомобили въпросният обезшумителен резистор е монтиран в лулата на свеща и е независим от свеща.LZ написа:Да, бе какъв е тоя нишан с Опелите (освен че са Опел-и), че ми стана интересно
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....
- ortho
- има опит
- Обратна връзка:
Такааа, темата продължава , защото се оказа че не шуми , ама и динамото не зарежда
едвам се прибрах снощи !
Оправиха го и шумът си се върна , доброто поне е че знам че идва от динамото/алтернатора/ .
Някаква идея за това откъде да си намеря филтър за усилвателя или да го сложа на изходящия кабел на динамото???
Мерси за отоговорите.
dr.ivo

Оправиха го и шумът си се върна , доброто поне е че знам че идва от динамото/алтернатора/ .
Някаква идея за това откъде да си намеря филтър за усилвателя или да го сложа на изходящия кабел на динамото???
Мерси за отоговорите.
dr.ivo