Проблем със свързването на car audio
Проблем със свързването на car audio
Hi, people!
Заехме се с баща ми да свържем музика на колата му - уж проста задача, а изникна проблем. Уж всичко изглежда ОК, а звукът е много тих, да не кажа едва доловим при стартиране на двигателя.
Плеърът е Panasonic CQ-RX300N
Колоните - 2x Pioneer TS-G1002i + 2xJVC cs-v4625. Знам, че са слаба работа, но местата в колата не позволяват колони с по-голям диаметър.
Някакви предположения на какво може да се дължи проблемът?
Заехме се с баща ми да свържем музика на колата му - уж проста задача, а изникна проблем. Уж всичко изглежда ОК, а звукът е много тих, да не кажа едва доловим при стартиране на двигателя.
Плеърът е Panasonic CQ-RX300N
Колоните - 2x Pioneer TS-G1002i + 2xJVC cs-v4625. Знам, че са слаба работа, но местата в колата не позволяват колони с по-голям диаметър.
Някакви предположения на какво може да се дължи проблемът?
- radev
- има опит
- Обратна връзка:
Как да го разбирам това хем е тихо,хем е окShmi написа:Едва се чува.
Кривене има като си играя с херците, но мисля, че е нормално. При определени настройки свири ОК.

Проверете дали правилно сте свързали и четирите говорителя към плеара,и какво напрежение ходи до него под 10.5V преминава в режим мълчание.Успех
ОК в смисъл, че няма изкривяване... Но иначе звукът е тих.
Говорителите ги пробвахме многократно в различни комбинации. Все същото. Накрая пробвахме с пета, различна колона, със съвсем къс кабел и резултатът беше същия.
За съжаление в момента нямаме мултицет за да измерим напрежението. Ще гледам да намерим от някъде, пък в краен случай ще купя и нов - това си е полезна джаджа.
Говорителите ги пробвахме многократно в различни комбинации. Все същото. Накрая пробвахме с пета, различна колона, със съвсем къс кабел и резултатът беше същия.
За съжаление в момента нямаме мултицет за да измерим напрежението. Ще гледам да намерим от някъде, пък в краен случай ще купя и нов - това си е полезна джаджа.

- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Кое не е ясно?! От колоните получавам съвсем тих звук, който обаче е без изкривявания! Всяка една от тях свири. Пробвал съм и с друга колона, която няма общо с останалите, свързал съм я посредством друг кабел и друга букса, разменял съм и поляритета. Обяснявам всичко това с цел да се елиминират всички евентуални слабости по свързването. При тази ситуация отново колонката едва свири! Трябва да доближа ухо на около 15-тина сантиметра, за да разбера, че изобщо изкарва звук!
Казах 1 и също нещо по няколко различни начина и с това се надявам да няма неясноти каква е ситуацията...
След като е нужна повече информация - питайте, вместо да казвате "оскъдна е".
Извинявам се ако тонът ми е прекалено остър, но вече втори ден, в тази тема, тъпчем на 1 място, разяснявайки нещо, което се подразбира в 1 единствено изречение!
Казах 1 и също нещо по няколко различни начина и с това се надявам да няма неясноти каква е ситуацията...
След като е нужна повече информация - питайте, вместо да казвате "оскъдна е".
Извинявам се ако тонът ми е прекалено остър, но вече втори ден, в тази тема, тъпчем на 1 място, разяснявайки нещо, което се подразбира в 1 единствено изречение!
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
На твоите думи моят отговор е:
Нещо си сбъркал и това е ясно! Ако искаш повече подробности питай.
(не забравяй, че ти търсиш помощ и е в твой интерес да дадеш колкото може повече подробности, за да могат другите да разберат какво правиш, все пак не са ясновидци. Схемата на твоето свързване ще ни помогне, снимки - също)
(не забравяй, че ти търсиш помощ и е в твой интерес да дадеш колкото може повече подробности, за да могат другите да разберат какво правиш, все пак не са ясновидци. Схемата на твоето свързване ще ни помогне, снимки - също)
Stefan Stefanov написа:На твоите думи моят отговор е:

Схемата е възможно най-елементарна.:

Посредством кабели и жакове съм свързал четирите колони в маркираните със стрелки гнезда.
От колата ако има нужда от снимки ще мога да ги пусна чак следобяд, защото не е при мен сега.
Ами поиграхме си доста време с надеждата да е именно от настройките. Споменът ми е смътен точно пи какви стойности започваше да криви, но беше примерно след 50 до 100 Hz. За такива колонки може да се очаква. Скалата за звука е до стойност 40. данните, които давам са за нея, т.е. усилване докрай. Преди това съвсем нищо не се чува.DLS написа:А дали със настройките всичко е наред на 100%?
Също до колко е скалата на усилване и при нулеви корекции до колко трябва да усилиш, че да чуеш кривене?
Някакво премигване на дисплея?
Дисплеят свети идеално. Всичко свети ярко и без смущения.
Последно промяна от thenewguy на Пон Окт 20, 2008 11:46 am, променено общо 1 път.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
В инструкцията действително има свързване на колоните посредством тази букса /ако трябва ще дам снимка/. Обаче тя е двойна и схемата е за дясната половина, докато щепсела на колата ни е за лявата половина на конектора:DLS написа:Тази, на която са ти и захранващите кабели![]()
Даже сигурно са ти надписани кабелите, които излизат от нея.

Има само 4 pin-a.
Да не би да са 2 щепсела в колата, а ние да сме видели само този за захранването? От нищо няма да се учудя вече.

Сам виждаш, че ти ми даде насока за това.Stefan Stefanov написа:DLS е абсолютно прав!
Видя ли сега защо ти писах?
Ако беше пуснал тази същата снимка още в първия си пост щеше да получиш точен и изчерпателен отговор моментално и да си спестим няколко дни и десетина поста!

Последно промяна от thenewguy на Пон Окт 20, 2008 1:17 pm, променено общо 1 път.