В импулсното има грешка в обратната връзка !
Обръщат се полюсите там ... резистора е към - а ценерите към +
Импулсно захранване - Схема и платка !
SlowDead написа:В импулсното има грешка в обратната връзка !
Обръщат се полюсите там ... резистора е към - а ценерите към +
Заради която изгорих една торба оптрони ,но добре ,че се сетих да помисля малко по схемата и я открих тая грешка сега захранването работи (още не мога да кажа че е добре) , но факта че работи много ме радва мисля ,че е подходящо за всеки по непретенциозен и неможещ и незнаещ това захранване
Re: Импулсно захранване - Схема и платка !
Здравейте на всички,
имам голям мерак да реализирам схемата, но импулсно до сега не съм правил и никога до сега не ми се е налагало да навивам тарф ,но за всичко си има първи път а и мерака ми е голям и реших да реализирам схемата . Докато разглеждах темите разбрах за пропуските и грешките, но имам няколко въпроса .Днес си купих ферит r40 - една бройка достатъчна ли ми е за да изкарам достатъчна мощност за това http://www.elecfree.com/circuit/power-a ... ransister/" onclick="window.open(this.href);return false; и също (знам, че не е тук мястото, но не си струва да отварям нова тема) ще имам ли проблем с усилвателя, подходящ ли е за кола ? За тези 60v колко навивки първична-вторична ще ми трябват ?
имам голям мерак да реализирам схемата, но импулсно до сега не съм правил и никога до сега не ми се е налагало да навивам тарф ,но за всичко си има първи път а и мерака ми е голям и реших да реализирам схемата . Докато разглеждах темите разбрах за пропуските и грешките, но имам няколко въпроса .Днес си купих ферит r40 - една бройка достатъчна ли ми е за да изкарам достатъчна мощност за това http://www.elecfree.com/circuit/power-a ... ransister/" onclick="window.open(this.href);return false; и също (знам, че не е тук мястото, но не си струва да отварям нова тема) ще имам ли проблем с усилвателя, подходящ ли е за кола ? За тези 60v колко навивки първична-вторична ще ми трябват ?
Re: Импулсно захранване - Схема и платка !
Стигнах до следният проблем- пускам платката на токоизправителя, той се товари, а импулсното неработи . VCC+/VCC- =0v. Схемата я захранвам директно след С5 като елементите нлед това не са сложени (ненамерих ВС558), но предполагам и без нея част би трябвало да работи ?!ООВ+/ООВ- са свързани към VCC+/VCC- .Някаква идея от какво може да е?