Това са наистина доста големи мощности за стая, дори и за открито място, но щом можеш, слушай ги и в колата.rusnache написа:Добре, правя още по-обширно пояснение, плеара си един и същ в колата, плеара има изход за суб и отделно за усилвател. И тъндъра и сегашния JBL са вързани на изхода за суб. JBL-ла по книжка е 2х284 @ 4Ohm RMS. Усилен е до края, за регулация е останал входния сигнал.
А за 2х200 реални, ако мислиш, че не го слушам почти секи ден, 1Х18" Обертон + 2х12" МТХ + 2х8 Еминенс + широколентовите. Сумарна мощност ми се събира точно 600+2х280+2х100+4х80=1680W. Имайки предвид, че неусилвам на повече от 50% 18" спадат до 1380W и цялото това нещо от плеара е усилено на 40% макс се получават 552W. Тресът се прозорци, калници, врати и тн и тн, болят уши.
Успех.
BOSCHMANN ZX-122XPRO и Thunder TCA-4100 ...?
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
The real Sound is Horn Subwoofer !!!
вече съм с въпросния бошман и след малко изчисление с бас бокса се оказа, че кутията е 51 литра с цялото оребряване и ватата. Та възника един въпрос да смятам ли ватата като допълнително тяло, което измества обем... за сега съм я смятал с големината на плоскостите и 1см височина, ако не е нужно да се добавя към целия обем кажете да я махна.
инъче ето 2 графики, които се получиха.
Груповите закъснения се получиха доста странно, понеже някаде четoх че трябва да са около 10мс... трябва ли да променям нещо и как ако е необходимо?

пс. фазоинвертора е с 15/6см
дали да не го удължа малко..?
инъче ето 2 графики, които се получиха.
Груповите закъснения се получиха доста странно, понеже някаде четoх че трябва да са около 10мс... трябва ли да променям нещо и как ако е необходимо?

пс. фазоинвертора е с 15/6см
дали да не го удължа малко..?
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
[quote="uberko"] вече съм с въпросния бошман и след малко изчисление с бас бокса се оказа, че кутията е 51 литра... [/quotе]
Съмнявам се да си мерил параметрите на този бошман, понеже той няма попринцип предоставени от производителя и незнам как си получил тези графики, но те са направо смешни и нямат нищо общо с реалността.
114дб при 16-17хз и групови нула....
Съмнявам се да си мерил параметрите на този бошман, понеже той няма попринцип предоставени от производителя и незнам как си получил тези графики, но те са направо смешни и нямат нищо общо с реалността.
114дб при 16-17хз и групови нула....
The real Sound is Horn Subwoofer !!!
- rusnache
- има известен опит
- Обратна връзка:
Свирят прилично, защото успявам освен да местя въздух, да чувам звуци различни от бууууу.D.Kolev написа:а твоите в момента какво правятrusnache написа:Дето освен да раздвижат въздуха в купето друго нищо нема да направят.
Обърнахме го на заяждане, ама как да е.
Пич тоя Бушмен ако прави това което е на графиките ще си разсека мойте с брадвата и си зимам такива. Не се излагай, невъзможно е, по-точно за този говорител, а и за още много говорители. Кажи от каде му взе техническите характеристики?
ми от тук http://www.scgsangchaigroup.com/_db_pag ... 2xpro.html
има ги и на още няколко места и из няколко форума
пс. не съм аз този, който се заяжда...
има ги и на още няколко места и из няколко форума
пс. не съм аз този, който се заяжда...
не знам защо толкова някои от вас мразят thunder(не че аз ги обичам ама..).Днес бях в магазина на един познат и там докато си стоя реших да тествам един Thunder tca Super 4 в колата. Говоритела ми е Pioneer Pioneer TS-W3004SPL. Да ви кажа чесно не сам очаквал тоя Thunder да засвири така.Пайнерчето му се зави свят
Наистина за мощност тия Thunder пук и за тая цена са доста добре. За качество нищо не мога да кажа бях го отрязал на 80Hz нагоре не го знам как свири ама едва ли ще е нещо кой знае какво