BOSCHMANN ZX-122XPRO и Thunder TCA-4100 ...?

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
D.Kolev

#16 Мнение от D.Kolev »

GTI_ написа:D.Kolev òè ñ êîå ñðàâíÿâàø? Àêî ãî ñðàâíÿâàø ñ óñèëâàòåëè çà ïî 500-600ëâ.....
ñðàâíÿâàì ñ ïëåúð è äâà ôóëðåéíäæà íà îáùà ñòîéíîñò ïîä 200 ëåâà :lol:
ìíîãî ïîâå÷å çâóê è ìóçèêà îòêîëêîòî íÿêîÿ ïðúöêàëêà ñ ãðúìêî èìå êîÿòî òè ðàçêîâàâà êóïåòî íà ãîëô äâîéêàòà çà åäíàòà ãúçàðèÿ :P

GTI_PoWeR

#17 Мнение от GTI_PoWeR »

AlexKame написа:Тъндър освен че много греят и пускат прав ток чат пат като са в клипинг. А те понеже са много пауърфул са си в клипинг нон-стоп.
Абе екстра стъпалца са, нумбер уно! :D

... и накрая пак ще има - тя баба си знае нейното :wink:
....и накрая пак ще има - той говоритела ми слаб и изгоря :( Аз бих казал че е слаб в главата този който го е изгорил понеже незнаят какво е клипинг и тн знят да им стържи нещо на главата.

GTI_PoWeR

#18 Мнение от GTI_PoWeR »

D.Kolev написа:
GTI_ написа:D.Kolev ти с кое сравняваш? Ако го сравняваш с усилватели за по 500-600лв.....
сравнявам с плеър и два фулрейнджа на обща стойност под 200 лева :lol:
много повече звук и музика отколкото някоя пръцкалка с гръмко име която ти разковава купето на голф двойката за едната гъзария :P
Аз това стъргане както ти каза "пръцкалка" или най точно казано ПЪРДИЛНИК, дори не го възприемам като газария :)

Аватар
Tokio
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Tokio »

AlexKame написа:Тъндър освен че много греят и пускат прав ток чат пат като са в клипинг....
Можеш ли да ми обясниш как ще стане така, че даден усилвател (какъвто и да е той) ще пуска чат-пат прав ток на изхода? Според моите познания по електроника, прав ток на изхода може да има само ако изгори крайното стъпало и ако не се задейства защитата на усилвателя. Но да пуска от време на време прав ток, при това без да се задейства защитата.......

sinister_shadow

#20 Мнение от sinister_shadow »

Попадна ми точно такъв говорител свирел на точно такъв усилвател, беше станал на точно на з****к.Изгорял със разлепени магнити и смачкан цилиндър(този върху които е намотката).Направо се учудих на себе че успях да го накарам да пее макар и с леко задиране, но просто беше нейзбежно.Еи тук има малко снимков материал http://store2.data.bg/sinistera/Boschmann/ . Ако все още имаш намерение да използваш тази комбинация подсили говорителя като го минеш с липило(за метал) около магнитите и шасито на мембраната защото като загреят се разлепят. :(

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от AlexKame »

Tokio написа:
AlexKame написа:Тъндър освен че много греят и пускат прав ток чат пат като са в клипинг....
Можеш ли да ми обясниш как ще стане така, че даден усилвател (какъвто и да е той) ще пуска чат-пат прав ток на изхода? Според моите познания по електроника, прав ток на изхода може да има само ако изгори крайното стъпало и ако не се задейства защитата на усилвателя. Но да пуска от време на време прав ток, при това без да се задейства защитата.......
И да не е прав ток, са някакви инфразвуци с адска амплитуда. Купувай и продавай на балъци тъндъри колкото си щеш, всеки си има право на избор, няма нужда да ти обяснявам защо тъндър не е марка :wink:
Изображение

Аватар
Tokio
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Tokio »

AlexKame написа:
Tokio написа:
И да не е прав ток, са някакви инфразвуци с адска амплитуда. Купувай и продавай на балъци тъндъри колкото си щеш, всеки си има право на избор, няма нужда да ти обяснявам защо тъндър не е марка :wink:
Усилвателите усилват това, което им се подаде на входа. В случая не съм споменавал марка, но твърдението, че който и да е усилвател може да пуска чат-пат прав ток на изхода е меко казано несериозно. Моето мнение е, че автомобилните усилватели с търговското наименование THUNDER са достъпно евтини и достатъчно мощни за да "разкажат играта" на всеки менте-говорител. Качеството на звука не коментирам - само се опитвам да обясня защо голяма част от евтините китайски говорители задимяват с автоусилвател THUNDER, особено ако последния е свързан в мост.
Това е мое лично мнение и не бих искал да засегна никого в този форум и извън него.

Аватар
rusnache
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от rusnache »

От известно време чета форума, днес се регнах. Неискам да печеля негативни мнения от страна на привържениците на Тъндър, но аз имам личен опит който ми е достатъчен за да ги спрягам като крайно неставащи усилватели. С въпросната марка усилвател успяхме да изгориме 2х12" Magnat Xtc300 и един MTX T 5512-04А. Всичките говорители бяха чисто нови. Магната е 250W RMS, а МТХ е 300W RMS. Усилвателя беше и все още е Thunder TCA-4085. Айде сега човека твърдящ, че са достатъчно силни за да разпардят всяко менте, да ми каже как изпардяха 3 говоритела които са с минимум 50W RMS мощност над максималната на усилвателя, при положение, че усилвателя е бил усилен на 70-75% и не е настройван на МАХ ниски.
За мен в такъв случай избора ми е 12" благоевградска с усилвател Марни. На говорителя му развиваш един по един болтовете на магнита, мажеш с епоксидна смола и навиваш обратно, имат навика да им се поразхлабват магнитите ако са с магнита надолу, демек висящ. Повярвай ми, този говорител на 30Хз няма да слезне, но ще свири дълго и ще се наслаждаваш на доста по-добър звук от китаеца.

Аватар
Tokio
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Tokio »

rusnache написа:... успяхме да изгориме 2х12" Magnat Xtc300 и един MTX T 5512-04А. Всичките говорители бяха чисто нови. Магната е 250W RMS, а МТХ е 300W RMS. Усилвателя беше и все още е Thunder TCA-4085. Айде сега човека твърдящ, че са достатъчно силни за да разпардят всяко менте, да ми каже как изпардяха 3 говоритела които са с минимум 50W RMS мощност над максималната на усилвателя, при положение, че усилвателя е бил усилен на 70-75% и не е настройван на МАХ ниски.
Ако питането ти е към мен, ето отговора ми: Няма нищо чудно в изгарянето на споменатите от теб говорители, особено ако усилвателя е бил свързан в мост. ТСА-4085 е с номинална мощност 4х85 вата, свързан в мост ще извади над 2х250 реални вата (качеството на звука не коментирам). Говорителите трябва да са много истински за да издържат на тази мощност. Magnat и MTX не са не чак толкова сериозни марки, а ако са Made in China, тогава нямат нищо общо с оригинала. Иначе казано, мощността на китайските говорители е силно завишена и това е единствената причина да изгарят като пуканки. Съвсем отделен е въпроса, че на голяма част от "жълтите" говорители централната сърцевина е направена от арматурно желязо без дори да е минато на струг 8O При това положение силата на магнитното поле в процепа е не само неравномерна, но и недостатъчна. Като се има в предвид, че силата на магнитното поле в процепа е обратно пропорционална на квадрата от разстоянието между магнита и сърцевината на говорителя, вече става ясно защо китайските говорители са калпави. На всичко отгоре магнитите им са направени от некачествен материал, който дори не е намагнитен както трябва и това също има значение. При това положение усилвателите нямат вина за изгарянето на говорителите.

Аватар
rusnache
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от rusnache »

По книжка, този усилвател е скромни 2х200RMS в мостов режим. И пак упоменавам, че е бил усилен на МАХ 75% което дори при 250W е 187.5W. Да Магнатите бяха "жълти" но МТХ е донесен и произведен в Америка ( не че те са някакъв вид мерило по качество ). Незнам точната причина за изгарянето, но 2-ри МТХ донесен от там продължава да свири на 280W RMS без да намирисва дори на изгоряло.
Не се заяждам, а просто изразявам позиция.

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от wassilzaza »

rusnache написа:По книжка, този усилвател е скромни 2х200RMS в мостов режим. И пак упоменавам, че е бил усилен на МАХ 75% което дори при 250W е 187.5W. Да Магнатите бяха "жълти" но МТХ е донесен и произведен в Америка ( не че те са някакъв вид мерило по качество ). Незнам точната причина за изгарянето, но 2-ри МТХ донесен от там продължава да свири на 280W RMS без да намирисва дори на изгоряло.
Не се заяждам, а просто изразявам позиция.
Незнам как ги правиш тези сметки като всичко зависи от нивото на входния сигнал? Пък един говорител би изгорял много по лесно на усилвател, използван на предела на възможностите си, който криви много, отколкото на по силен усилвател, използван на по малка част от възможностите си. Така че на тези 75% при по висок входен сигнал могат да заминат много други говорители. Поздрави!
Едит:
...скромни 2х200RMS...
Незнам какво би станало ако чуеш наистина 2x200RMS и то в кола 8O
The real Sound is Horn Subwoofer !!!

Аватар
rusnache
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от rusnache »

Добре, правя още по-обширно пояснение, плеара си един и същ в колата, плеара има изход за суб и отделно за усилвател. И тъндъра и сегашния JBL са вързани на изхода за суб. JBL-ла по книжка е 2х284 @ 4Ohm RMS. Усилен е до края, за регулация е останал входния сигнал.
А за 2х200 реални, ако мислиш, че не го слушам почти секи ден, 1Х18" Обертон + 2х12" МТХ + 2х8 Еминенс + широколентовите. Сумарна мощност ми се събира точно 600+2х280+2х100+4х80=1680W. Имайки предвид, че неусилвам на повече от 50% 18" спадат до 1380W и цялото това нещо от плеара е усилено на 40% макс се получават 552W. Тресът се прозорци, калници, врати и тн и тн, болят уши.
Успех.

Аватар
Rforce
чете
Обратна връзка:

#28 Мнение от Rforce »

rusnache написа:Добре, правя още по-обширно пояснение, плеара си един и същ в колата, плеара има изход за суб и отделно за усилвател. И тъндъра и сегашния JBL са вързани на изхода за суб. JBL-ла по книжка е 2х284 @ 4Ohm RMS. Усилен е до края, за регулация е останал входния сигнал.
А за 2х200 реални, ако мислиш, че не го слушам почти секи ден, 1Х18" Обертон + 2х12" МТХ + 2х8 Еминенс + широколентовите. Сумарна мощност ми се събира точно 600+2х280+2х100+4х80=1680W. Имайки предвид, че неусилвам на повече от 50% 18" спадат до 1380W и цялото това нещо от плеара е усилено на 40% макс се получават 552W. Тресът се прозорци, калници, врати и тн и тн, болят уши.
Успех.
И супер яко а 8) Защо ли масата от хора като видят амп или драйвър , първият им въпрос е : "колко вата е ? " . Повечето хора не им дреме за качеството , важното е да те боли главата :lol:

Аватар
rusnache
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от rusnache »

Хахахахахахахахаха. Аха и аз така си гупих говорители за по 400лв парчето и компонентна система за 1000++ щото отивам у Технополиса и викам " Бате дай оня тъндър, чул съм че е баси якия, ооо на него пише 2400 W Max, але той че кърти лошо, ааа бате дай и ония двата суба, да тея жълтите от по 50лв, те са мн якия, а и тея компонентните за 20лв и тех и ей оня плеар за 150лв".
Как ми писнало от глигани капацитети. Ако за теб тези говорители нямат качество, кажи какво да си сложа, изцяло SPL-ки ли??? Дето освен да раздвижат въздуха в купето друго нищо нема да направят.

D.Kolev

#30 Мнение от D.Kolev »

rusnache написа:Äåòî îñâåí äà ðàçäâèæàò âúçäóõà â êóïåòî äðóãî íèùî íåìà äà íàïðàâÿò.
à òâîèòå â ìîìåíòà êàêâî ïðàâÿò

Публикувай отговор

Обратно към “CAR LOUDSPEAKERS”