Помогнете да си направя кутията за Hertz ES250D

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

Помогнете да си направя кутията за Hertz ES250D

#1 Мнение от McBright »

Ами от току що съм горд собственик на въпросният двунамотков бас.
И тъй като от 'гат съм "член" на този форум вече за нищо не съм уверен ... се допитвам до вас каква кутийка да му спретна.

Характеристиките му са (по книжка) следните :

D (mm) - 210
Xmax (mm) - 9
Re (ohm) - 1,8
Fs (Hz) - 31,0
Le (mH@1kHz) - 1,18
Le (mHz@10kHz) - 0,53
Vas (lit) - 43,42
Mms (gr) - 100,7
Cms (mm/N) - 0,26
BL (T-m) - 7,93
Qts - 0,48
Qes - 0,56
Qms - 3,5
Spl (db) - 96

"Разбиача" в магазина ме посъветвам да ползвам готовите кутии в книжката (пдф-то) като добавя 15% към размерите на кутиите. Аз обаче имам вярва повече на Hertz-овите инжинери и мисля да спазя техните перпоръки/размери. Питам ви обаче, защото четох че ГПС препоръчва разни 45+ литра ???

Също така предвид че имам основни колони от които идва сигнал над 45 херца (ритащия бас), които са с 2х8" говорители, аз искам да получа от този събууфер(бас) по-мек и дълготрептящ бас (ех че дума) за филми и за някои пърчета като Yeah на Lil John. Кой тип кутия бихте препоръчали - затворен, със бас рефлекс, бандпас със 1 басрефлекс(съответно на по-голямата камера, както е дадено във книжката на говорителя) или бандпас със 2 басрефлектора (съответно на 2те камери).

Благодаря Ви предварително !

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Bojo »

Пробвай да симулираш говорителя с Басбокспро. Там се получават други неща, а не като в книжката. Уидоумейкъра се е борил с подобен бас на "Херц" и знае.

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от McBright »

Ъмм, добре ами тогава след като ще го закачам на 2 отделни канала на усилвателя, то приблизителни размери за кутията може ли, щото много жестоко се обърках след това инфо което даде, че се оплескват параметрите ако е паралелно ...

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Sylis »

Двете намотки на говорителя ги свързваш паралелно,а не всяка на собствен канал на усилвателя.Пак може да използваш двата канала като ги вържеш Бридж,но има ено условие при тази ситуация.Усилвателя ти трябва да може да потдържа Бридж свързване и режим 2 ома,иначе има голяма вероятност да му стане жежко на душата,както и на твоята след това,като разбереш че си го опекъл.Какъв ти е усилвателя?

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от McBright »

Усилвателя е техникс 4х120, бридж не поддържа

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Sylis »

Ееее тук си пак назад...двувходов говорител вкъщи...нямаш много вариятни в тази ситуация:или се връщаш в магазина откадето си го взел и искаш да ти го сменят за SVC или го свързваш последователно.Двувходовите са за кар аудиото и попринцип вкъщи няма място за такъв.Другия възможен вариятн е да му спретнеш някои дипол но не ти го препоръчвам...

За тези пари можело да вземеш нещо по добро и то завкъщи.Това например:
http://steadygroup.com/domashni/w250s.html
Е вярно че обем иска за да просвири обедително,но това е положението...

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от McBright »

Ами като първи ахмак, предвид това че ГПС рече че 12ка е слагал във 30 литра, аз шибнах този във 29.795 литра вътрешен обем, като кутията е от 18мм МДФ и от вън има 3мм слой ХДФ (за красота) и свири доста добре ...
Фазоинвертора е такъв какъвто преоръчват в книжката. ами не знам, на мен ми харесва, макар малко да се дразня, че не взех със единична бобина ... как и да е, пуста лакомия - 200 вата съб, та 200 вата ... ей ми на са 200 вата ... но аз така и така съм далеч от взискателността на 99,9% от хората тук, както си слушкам Jamo-то, така и това ще се слуша ... пък като стана богат (ех че го обичам тоя израз) ще отида да си взема за 1600 кинта от техномаркет еднукиловатовата ямаха дето гледках ... ще си взема едни бета 50 (поне) със един харман кардон, и ще се кефя в стаята ми 5х4 метра 8O 8O 8O :? :roll:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Sylis »

Голям кеф ще пада да знаеш...само че,не за теб а за ония дето са си пробутали Ямахата.... :arrow: :arrow: :arrow: за тия парички аз бих скочил на Ether 5 или 6 в рупор...пък като посъбера още малко кинта може и за някое "хапче" да си помисля,особенно ако е синьо... :wink: :js

Публикувай отговор

Обратно към “CAR LOUDSPEAKERS”