Box за Ланзар ОПТИ1232Д?

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
bayov

Box за Ланзар ОПТИ1232Д?

#1 Мнение от bayov »

Здравейте,
Намислил съм да си взема едно такова басче обаче нещо не мога да му намеря параметрите за да си сметна читаво бокса.На сайта на ланзар са дали това http://lanzar.com/manuals/OPTI1232D.pdf обаче с 76 мм диаметър на басрефлекса и дължина 150 мм ми се струва че ще свисти много истински. :)
Ако някой може да каже повече от предложените параметри или да сметне един бокс с фазоинвертор.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Sylis »

за свистенето можеш да бъдеш сигурен че ще е така,но зависи в кола ли ще го ползваш или вкъщи,но сигурно в кола поради факта че е с две намотки по 2 ома.Специално този говорител иска малко по мощтно захранване и задължително кондензатор...незнам дали знаеш за цената му (350 лв),може и да ти доиде в повече...Относно ФИ които трябва да му се направи,зависи колко наниско искаш да слезеш...диаметъра на тръбата определено трябва да е поне 110 мм а за дължината му трябва да се смята,но кутията му няма да е по малка от 80-100 литра,за да свирне оптимално

bayov

#3 Мнение от bayov »

Баса ще бъде в кола .Ще го захранвам с ланзар 1400Д моноблок.При симулация на бокс в JBL Speker Shop се получава оптимален обем от 73 литра.При този обем се поучава в кола доста силен пик около 12dB при 20 Hz .Като сложа обема да е 51 л. се полочават доста по добре нещата .Мисля да сложа рефлекс с диаметър 11см и дължина към 37 см.Не искам да е само СПЛ затова мисля да е в по малък обем.
Други предложения :roll:

rudiem

#4 Мнение от rudiem »

Като сериозна фирма Ланзар не мислиш ли, че като си купиш говорителя ще ти го дадат с документация, в която ще намериш всичко необходимо за сметките.
П.С. все пак това не е някакво "жълтурче"

rudiem

#5 Мнение от rudiem »

сори за многото постове ама малко късно видях това:
http://www.iasca.com/forums/archive/ind ... t-793.html
Хората вече са го направили твоя бокс. Осатава да последваш примера им.Пиши как върви. Успех!

bayov

#6 Мнение от bayov »

сори за многото постове ама малко късно видях това:
http://www.iasca.com/forums/archive/ind ... t-793.html
Хората вече са го направили твоя бокс. Осатава да последваш примера им.Пиши как върви. Успех!
Благодаря за линка .Така ще направя бокса и аз.Дано да свирне :) .

rudiem

#7 Мнение от rudiem »

ако имаш възможност да снимаш в процеса на работа моля те направи го аз да може да се видят различните етап при работата.Или ако не само постни снимка на крайния продукт за да видим какво си направил. ОК? :D :D :D :D :D

bayov

#8 Мнение от bayov »

Здравейте,
Направих бокса както е написано в линка вътрешен обем 54 литра и рефлекс с диаметър 11 см и дължина 54 см.Не се получи почти нищо да не кажа направо нищо.Като е намален свири добре като тръгна да усилвам колкото повече усилвам толко повече се чува едно с извинение ,,пърдене".Кутията е от ПДЧ залепена е отвсякаде и е захваната с видии не опуска от никаде въздух.Просто говорителя създава голяма струя и като минава през рефлекса се получава това нещо.Снимки не съм правил ако беше свирнал както трябва щях да го снимам в готов вид.
Кажете моля каво да правя .Търсих в нета инфо за кутия за този говорител ,това което съм намерил е един бокс с два такива говорителя и един огромен бас рефлекс (като че ли кутията е тип хорна ).Но размери и това как е направена няма .
П.П Вече имам не един а два броя от тези говорители така че ако може бокса да е за два .И като гледам как са тръгнали нещата май ще е само звуково налягане :)

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Sylis »

като се има впредвид мощността на самия говорител и големината на обема...потока на въздуха през ФИ си е доста голяма цифра...според мен колкото по гоглямо сечението му толкова и по малко свистене ще се получи...11 см са си наистина малко...по добре го направи с правоъгълно сечение,обаче ще ти отиде и от обема на бокс-а...това е моето предложение

bayov

#10 Мнение от bayov »

Добре.И аз така съм го замислил с правоъгълен бас рефлекс.
Относно сметките значи резонансната честота на този бас е 29.06 Hz когато смятам бокса се получава обем при който F3 e по малка от 29.06 примерно 22 Hz и гладка характеристика .Не е ли опасно това за баса ?При обем около 50 литра се получава F3 към 30HZ и пик около 4dB на 40 Hz .Обяснете ако може какви са тънкостите при смятането .И още нещо нормално ли е да загрява баса при тази мощност защото се напича доста истински .

rudiem

#11 Мнение от rudiem »

Syjalqwam mnogo za latinicata no naprawih edna glupost s kirilizatora.
Izwinqwaj pi4 4e ne se e polu4ilo i sym te podwel edin wid s moqta informaciq, no dosega ne sym se sre6tal s tozi goworitel i se dowerih na 4ujdiq opit.

Uspeh pri sledwa6tata razrabotka na box-a.

P.S. Opita li da smetne6 kutiq s bassbox 6 pro?

Добавено от 3aropka: Е нали точно за това сме сложили този Kredor!

Публикувай отговор

Обратно към “CAR LOUDSPEAKERS”